Przetargi.pl
Posiłki dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi w okresie od 02.01.2016r do 31.12.2016r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 41-250 Czeladź, ul. 17 Lipca 27
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2651442 , fax. 032 2656811 w. 18
  • Data zamieszczenia: 2015-12-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. 17 Lipca 27 27
    41-250 Czeladź, woj. śląskie
    tel. 032 2651442, fax. 032 2656811 w. 18
    REGON: 00345041300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.czeladz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Posiłki dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi w okresie od 02.01.2016r do 31.12.2016r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu, dostarczaniu i podawaniu dwóch posiłków dziennie tj. gorącego posiłku i podwieczorku oraz jednorazowo posiłku Wigilijnego dla osób korzystających z pomocy społecznej w MOPS - Czeladź w okresie od 02.01.2016r do 31.12.2016r KOD CPV: 55 32 10 00 - 6 Usługi przygotowywania posiłków 55 52 00 00 - 1 Usługi dostarczania posiłków 55 32 00 00 - 9 Usługi podawania posiłków Podział przedmiotu zamówienia na zadania : A. Przygotowanie, dostarczanie i podawanie gorącego posiłku B. Przygotowanie i dostarczanie podwieczorku; C. Przygotowanie dostarczenie i podanie posiłku Wigilijnego Opis zadania A 1. Wykonawca sporządza gorący posiłek z własnych produktów i surowców. 2 .Wykonawca sporządza gorące posiłki ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 1 do opisu przedmiotu zamówienia). Jadłospis powtarza się cyklicznie, w kolejności ustalonej w ww. załączniku (kolejno od poz.1 do 30) do końca realizacji zamówienia. 3. Wykonawca dostarcza gorący posiłek do punktów żywienia, we własnych termosach i pojemnikach, gwarantujących wymaganą temperaturę posiłków, własnym środkiem transportu. 4. Na obiady uczęszczają osoby o umiarkowanej aktywności fizycznej. 5. Miejsce wydawania posiłków: - dla 90 osób w Punkcie Żywienia nr 1 ul. 17 Lipca 27, Czeladź, od 12.00 do 14.00 - dla 90 osób w Punkcie Żywienia nr 2 ul. Zwycięstwa 6, Czeladź, od 12.30 do 14.00 - dla 120 osób w Punkcie Żywienia nr 3 ul. 35-Lecia 6, Czeladź, od 11.30 do 14.00 6. Gorące posiłki będą wydawane od poniedziałku do soboty. Na dni świąteczne ustawowo wolne od pracy (ustawa z 18 stycznia 1951r. o dniach wolnych od pracy - DZ.U. z 1951r. nr 4 poz. 28 z późn. zm.) przypadające w ciągu tygodnia będzie wydawany suchy prowiant w cenie obiadu. Jeżeli na niedzielę przypadnie dzień ustawowo wolny od pracy to na ten dzień również będzie wydawany suchy prowiant w cenie obiadu. 7. Suchy prowiant na dni świąteczne wydawany będzie w dniu poprzedzającym to święto, przy wydawaniu gorącego posiłku. 8. Przykładowo suchy prowiant powinien składać się z: konserwy mięsnej lub suchej kiełbasy albo konserwy rybnej i pieczywa, ciasta - w okresie świątecznym. 9.Wydawanie posiłków nastąpi po udokumentowaniu prawa do poboru posiłku przez osoby korzystające ze stołówki. 10.Wykonawca zachowuje prawo do rozliczenia obiadu zgodnie z zamówieniem również w przypadku wystąpienia różnicy między ilością zamówioną a wydaną. 11.Rozładunek i transport termosów i pojemników jest obowiązkiem Wykonawcy. 12. Mycie termosów i pojemników Wykonawca zapewnia we własnym zakresie poza punktami żywienia. 13.Talerze i sztućce dostarcza Zamawiający. 14. Zadaniem Wykonawcy jest zapewnienie co najmniej trzech osób, po jednej w każdym punkcie żywienia. Osoby te są zobowiązane do wydawania posiłków, mycia i wyparzania naczyń i sztućców oraz utrzymania porządku w pomieszczeniach kuchni i jadalni. 15. Osoby wydające posiłki powinny posiadać aktualne badania lekarskie, książeczkę zdrowia oraz właściwą odzież roboczą. 16. Obowiązkiem Wykonawcy jest odbiór brudnych naczyń i sztućców oraz ich mycie i wyparzanie własnymi środkami myjącymi, przy użyciu sprzętu będącego na wyposażeniu punktów żywienia. 17. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania porządku w pomieszczeniach kuchni, jadalni, zapleczu własnymi środkami czystości. 18. Wykonawca usuwa z ww. placówek odpady. 19. Wykonawca przestrzega zasad higieny w pomieszczeniach oddanych w użytkowanie oraz przy wydawaniu posiłków stosuje dodatkowe środki ochrony sanitarnej oraz zasad BHP i p.poż. 20. Wykonawca zobowiązuje się do użytkowania powierzonego sprzętu zgodnie z instrukcjami obsługi. 21. Wykonawca ponosi koszt naprawy powierzonego sprzętu. 22. Wykonawca ponosi ryczałtowy koszt dostawy przez Zamawiającego mediów. Kwota ryczałtowa za media wynosi 300 zł. miesięcznie (kwota ta dotyczy odpłatności za wszystkie punkty żywienia łącznie). Opis zadania B 1. Wykonawca sporządza podwieczorek z własnych produktów i surowców. 2. Wykonawca dostarcza podwieczorek do niżej wymienionych placówek własnym środkiem transportu 3. Podwieczorek będzie przygotowywany ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 2 do opisu przedmiotu zamówienia). Jadłospis powtarza się cyklicznie, w kolejności ustalonej w ww. załączniku (kolejno od poz.1 do 30) do końca realizacji zamówienia. W razie wyjazdu dzieci na wycieczkę Wykonawca przygotuje suchy prowiant w cenie posiłku. 4. Wykonawca przygotowuje podwieczorek z wyłączeniem napojów które sporządza Zamawiający z produktów dostarczonych przez Wykonawcę i dostarcza do placówek podanych poniżej i przekazuje go opiekunowi placówki. Wydawanie podwieczorku należy do obowiązków Zamawiającego. 5. Z podwieczorków korzystają dzieci od 7 do 13 lat o umiarkowanej aktywności fizycznej. 6. Miejsce wydawania posiłków: - Filia Ośrodka Pomocy Dziecku i Rodzinie ul. 11 - go Listopada 8, Czeladź - 24 osoby, godziny wydawania posiłków w roku szkolnym (od poniedziałku do piątku) od 12:00 do 14:00, godziny wydawania podwieczorku w ferie i wakacje (od poniedziałku do piątku) od 9:00 do 10:00, godziny dostarczania posiłków do placówek: można dostarczać już od godziny 12:00 w roku szkolnym, od godziny 9:00 w ferie i wakacje, dni wydawania: (od poniedziałku do piątku ) - Świetlica Środowiskowa ul. Zwycięstwa 6, Czeladź - 25 osób, godziny wydawania posiłków w roku szkolnym (od poniedziałku do piątku) od 12:00 do 14:00, godziny wydawania podwieczorku w ferie i wakacje (od poniedziałku do piątku) od 9:00 do 10:00, godziny dostarczania posiłków do placówek: można dostarczać już od godziny 12:00 w roku szkolnym, od godziny 9:00 w ferie i wakacje, dni wydawania: (od poniedziałku do piątku). Opis zadania C 1. Wykonawca sporządza posiłek Wigilijny z własnych produktów i surowców. 2 .Wykonawca sporządza posiłek ściśle wg załączonego jadłospisu (Załącznik nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia). 3. Wykonawca dostarcza posiłek do punktów żywienia, we własnych termosach i pojemnikach, gwarantujących wymaganą temperaturę posiłków, własnym środkiem transportu. 4. Posiłek Wigilijny wydany będzie w dniu wskazanym przez Zamawiającego wg jadłospisu określonego w załączniku nr 3 do opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca zapewni jednorazowe obrusy i świąteczną dekorację sali i stołów podczas posiłku Wigilijnego. Ustalenia ogólne dla zadania A i B i C 1. Zamawiający będzie zgłaszał Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11:00 ilość posiłków przewidzianych do wydania na dzień następny. 2. Wykonawca sporządza na koniec każdego miesiąca zestawienie zbiorcze obejmujące ilość wydanych gorących posiłków i podwieczorków, zgodnie z zapotrzebowaniem na dany miesiąc. 3. Zamawiający wymaga od Wykonawcy należytego traktowania osób korzystających z punktów żywienia. 4. Wymienione powyżej ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji wyłącznie przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia. 5. Nie dopuszcza się dokonywania zmian w załączonym jadłospisie bez uprzedniej zgody kierownika działu świadczeń społecznych. W przypadku zmiany jadłospisu dla Zadania A i B należy wybrać posiłek z listy czyli Załącznika nr 1 i 2 do opisu przedmiotu zamówienia w takiej samej cenie jaka przypada na dzień dokonania zmiany. Jadłospis powtarza się cyklicznie, (posiłki będą wydawane w kolejności ustalonej w ww. załączniku tzn. kolejno od poz.1 do 30) od początku do końca realizacji zamówienia. 6. W przypadku nieprzygotowania posiłku lub jego części z winy Wykonawcy, Zamawiający ma prawo zakupu posiłków lub jego części u innego Wykonawcy, a kosztami zakupu w całości obciąży Wykonawcę. Wysokość kosztów posiłków może wtedy przekroczyć ustaloną cenę wyżywienia na 1 osobę. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli wydawania posiłków. Z kontroli sporządzany jest protokół w dwóch ezgemplarzach po jednym dla Zamawiającego i dla Wykonawcy. 8. Po wcześniejszym ustaleniu terminu Wykonawca ma możliwość zapoznania się z warunkami lokalowymi i technicznymi w punktów żywienia. 9. Odpowiedzialność przed organami Inspektoratu Sanitarnego w zakresie związanym z żywieniem za punkty żywienia spoczywa po stronie Wykonawcy. 10. Wykonawca jest zobowiązany przez cały czas trwania umowy do posiadania aktualnej Decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem tj. produkcji potraw od surowca do gotowego wyrobu oraz prowadzenia usług cateringowych. (Decyzja musi dotyczyć miejsca produkcji posiłków objętych niniejszym zmówieniem). Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli ważności ww. dokumentu przez cały czas trwania umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.czeladz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach