Przetargi.pl
Opracowanie efektów kształcenia, programu studiów oraz prowadzenie zajęć dydaktycznych w ramach projektu Projektowanie żywności- studia dualne II stopnia

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP ogłasza przetarg

  • Adres: 02787 Warszawa, ul. Nowoursynowska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 225 931 390 , fax. 225 931 391
  • Data zamieszczenia: 2018-12-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP
    ul. Nowoursynowska 166
    02787 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 225 931 390, fax. 225 931 391
    REGON: 178450000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sggw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa Szkoła Wyższa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Opracowanie efektów kształcenia, programu studiów oraz prowadzenie zajęć dydaktycznych w ramach projektu Projektowanie żywności- studia dualne II stopnia
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Postępowanie prowadzone jest w procedurze odwróconej, o której mowa w art. 24 aa. ust. 1 ustawy PZP. Zamawiający najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA cpv: 80000000-4 Przedmiotem zamówienia jest usługa opracowania efektów kształcenia, programu studiów, prowadzenia zajęć dydaktycznych w ramach projektu Projektowanie żywności- studia dualne II stopnia oraz przygotowania materiałów dydaktycznych do prowadzenia zajęć, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający nie dopuszcza złożenia ofert równoważnych. OPIS CZĘŚCI ZAMÓWIENIA Dopuszcza się złożenie ofert częściowych TAK ZADANIE 1 Opracowanie szczegółowych efektów kształcenia dla specjalizacji przetwórstwo mleka i jaj będzie zrealizowane w trakcie 3 spotkań po 5 godzin (łącznie 15h) w terminie do 7 dni od daty podpisania umowy. Opracowanie szczegółowego programu studiów na: a) I semestr studiów dla przedmiotów w specjalizacji przetwórstwo mleka i jaj w tym w szczególności przedmiotów Nowoczesne technologie przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego oraz Projektowanie żywności pochodzenia zwierzęcego. Na opracowanie szczegółowych programów studiów dla ww. przedmiotów przewidziano 20 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w okresie 7 dni od daty podpisania umowy. b) II i III semestr studiów dla przedmiotów w specjalizacji przetwórstwo mleka i nabiału w tym w szczególności Projektowanie żywności pochodzenia zwierzęcego. Na opracowanie szczegółowych programu studiów dla ww. przedmiotu przewidziano 20 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie 30 dni od daty podpisania umowy. Prowadzenie zajęć dydaktycznych akademickich według opracowanego programu studiów w całkowitym wymiarze 125 godzin. Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 180 godzin. ZADANIE 2 1Opracowanie i przeprowadzenie zajęć dydaktycznych akademickich z przedmiotu Nowoczesne technologie przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego w zakresie przetwórstwa mleka i jaj w całkowitym wymiarze 5 godzin wykładów w terminach: od 22.02-30.06.2019. Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 5 godzin. ZADANIE 3 Opracowanie szczegółowych efektów kształcenia dla kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo mleka i jaj będzie zrealizowane w trakcie 4 spotkania po 5 godzin (łącznie 20h) w terminie do 7 dni od daty podpisania umowy. Opracowanie szczegółowego programu studiów na: a) I semestr studiów dla przedmiotów kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo mleka i jaj w tym w szczególności przedmiotów: Praktyczne aspekty stosowania nowoczesnych technologii w przetwórstwie produktów zwierzęcego; Praktyczne aspekty projektowania żywności pochodzenia zwierzęcego; Staże w przedsiębiorstwie przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego. Na opracowanie szczegółowych programu studiów dla ww. przedmiotów przewidziano 25 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie do 7 dni od daty podpisania umowy. b) Opracowanie szczegółowego programu studiów na II i III semestr studiów dla przedmiotów kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo mleka i jaj w tym w szczególności: Staże w przedsiębiorstwie przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego; Praktyczne aspekty zarządzania jakością w przemyśle spożywczym; Praktyczne aspekty zarządzania produkcją w przemyśle spożywczym; Pracownia dyplomowa z praktykiem. Na opracowanie szczegółowych programów studiów dla ww. przedmiotu przewidziano 25 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie do 30 dni od daty podpisania umowy. Przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych według opracowanego programu studiów w całkowitym wymiarze 101 godzin będzie realizowane w terminach: od 01.02.2019 do 31.05.2020r. Współprowadzenie prac dyplomowych 15 studentów w zakresie praktycznym w okresie od 01.03.2020r do 30.06.2020r. w wymiarze 5 godzin dla każdego studenta (łącznie 75h). Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 246 godzin. ZADANIE 4 Opracowanie szczegółowych efektów kształcenia dla kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo mięsa, drobiu i ryb będzie zrealizowane w trakcie 4 spotkania po 5 godzin (łącznie 20h) w terminie do 7 dni od daty podpisania umowy. Opracowanie szczegółowego programu studiów na: a) I semestr studiów dla przedmiotów kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo mięsa, drobiu i ryb w tym w szczególności przedmiotów: Praktyczne aspekty stosowania nowoczesnych technologii w przetwórstwie produktów zwierzęcego; Praktyczne aspekty projektowania żywności pochodzenia zwierzęcego; Staże w przedsiębiorstwie przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego. Na opracowanie szczegółowych programu studiów dla ww. przedmiotów przewidziano 25 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie do 7 dni od daty podpisania umowy. b) II i III semestr studiów dla przedmiotów kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo mięsa, drobiu i ryb w tym w szczególności: Staże w przedsiębiorstwie przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego; Praktyczne aspekty zarządzania jakością w przemyśle spożywczym; Praktyczne aspekty zarządzania produkcją w przemyśle spożywczym; Pracownia dyplomowa z praktykiem. Na opracowanie szczegółowych programów studiów dla ww. przedmiotu przewidziano 25 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie do 30 dni od daty podpisania umowy. Przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych według opracowanego programu studiów w całkowitym wymiarze 103 godzin będzie realizowane w terminach: od 01.02.2019r. do 31.05.2020r. Współprowadzenie prac dyplomowych 15 studentów w zakresie praktycznym w okresie od 01.03.2020r do 30.06.2020r. w wymiarze 5 godzin dla każdego studenta (łącznie 75h). Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 248 godzin. ZADANIE 5 Opracowanie szczegółowych efektów kształcenia dla kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwa warzyw i owoców będzie zrealizowane w trakcie 4 spotkania po 5 godzin (łącznie 20h) w do 7 dni od daty podpisania umowy. Opracowanie szczegółowego programu studiów na: a) I semestr studiów dla przedmiotów kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwa warzyw i owoców, w tym w szczególności przedmiotów: Praktyczne aspekty stosowania nowoczesnych technologii w przetwórstwie produktów roślinnego; Praktyczne aspekty projektowania żywności pochodzenia roślinnego; Staże w przedsiębiorstwie przetwórstwa produktów pochodzenia roślinnego. Na opracowanie szczegółowych programu studiów dla ww. przedmiotów przewidziano 25 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie do 7 dni od daty podpisania umowy. b) II i III semestr studiów dla przedmiotów kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwa warzyw i owoców, w tym w szczególności: Staże w przedsiębiorstwie przetwórstwa produktów pochodzenia roślinnego; Praktyczne aspekty zarządzania jakością w przemyśle spożywczym; Praktyczne aspekty zarządzania produkcją w przemyśle spożywczym; Pracownia dyplomowa z praktykiem. Na opracowanie szczegółowych programów studiów dla ww. przedmiotu przewidziano 25 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie do 30 dni od daty podpisania umowy. Przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych według opracowanego programu studiów w całkowitym wymiarze 103 godzin będzie realizowane w terminach: od 01.02.2019r. do 31.05.2020r. Współprowadzenie prac dyplomowych 15 studentów w zakresie praktycznym w okresie od 01.03.2020r do 30.06.2020r. w wymiarze 5 godzin dla każdego studenta (łącznie 75h). Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 248 godzin. ZADANIE 6 Opracowanie szczegółowych efektów kształcenia dla kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo zbożowe i piekarskie będzie zrealizowane w trakcie 4 spotkania po 5 godzin (łącznie 20h) w terminie do 7 dni od daty podpisania umowy. Opracowanie szczegółowego programu studiów na: a) I semestr studiów dla przedmiotów kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo zbożowe i piekarskie w tym w szczególności przedmiotów: Praktyczne aspekty stosowania nowoczesnych technologii w przetwórstwie produktów roślinnego; Praktyczne aspekty projektowania żywności pochodzenia roślinnego; Staże w przedsiębiorstwie przetwórstwa produktów pochodzenia roślinnego. Na opracowanie szczegółowych programu studiów dla ww. przedmiotów przewidziano 25 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie do 7 dni od daty podpisania umowy. b) II i III semestr studiów dla przedmiotów kształcenia praktycznego w specjalizacji przetwórstwo zbożowe i piekarskie w tym w szczególności: Staże w przedsiębiorstwie przetwórstwa produktów pochodzenia roślinnego; Praktyczne aspekty zarządzania jakością w przemyśle spożywczym; Praktyczne aspekty zarządzania produkcją w przemyśle spożywczym; Pracownia dyplomowa z praktykiem. Na opracowanie szczegółowych programów studiów dla ww. przedmiotu przewidziano 25 godzin. Realizacja tej części zamówienia nastąpi w terminie do 30 dni od daty podpisania umowy. Przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych według opracowanego programu studiów w całkowitym wymiarze 101 godzin będzie realizowane w terminach: od 01.02.2019r. do 31.05.2020r. Współprowadzenie prac dyplomowych 15 studentów w zakresie praktycznym w okresie od 01.03.2020r do 30.06.2020r. w wymiarze 5 godzin dla każdego studenta (łącznie 75h) Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 246 godzin. ZADANIE 7 Opracowanie i przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo zbożowe i piekarskie oraz przetwórstwo warzyw i owoców w całkowitym wymiarze 30 godzin w terminach: od 01.10.2019r do 31.01.2020r. Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 30 godzin. ZADANIE 8 Opracowanie i przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia zwierzęcego - przetwórstwo mięsa, drobiu i ryb oraz przetwórstwo mleka i jaj w całkowitym wymiarze 30 godzin w terminach: od 01.10.2019r do 31.01.2020r. Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 30 godzin. ZADANIE 9 Opracowanie i przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty zarządzania projektem w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w całkowitym wymiarze 10 godzin wykładów i 40 godzin ćwiczeń w terminach: od 01.10.2019r do 31.01.2020r. Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 50 godzin. ZADANIE 10 Opracowanie i przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych z przedmiotu Logistyka żywności w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w całkowitym wymiarze 20 godzin wykładów i 60 godzin ćwiczeń w terminach: od 01.10.2019r do 31.01.2020r. Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 80 godzin. ZADANIE 11 Opracowanie i przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych z przedmiotu GMP/GHP/HACCP w zakresie przetwórstwa żywności pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w całkowitym wymiarze 60 godzin w terminach: od 01.10.2019r do 31.01.2020r. Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 60 godzin. ZADANIE 12 Opracowanie i przeprowadzenie zajęć dydaktycznych praktycznych z przedmiotu Kluczowe wskaźniki efektywności w zakresie przetwórstwa żywności pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w całkowitym wymiarze 56 godzin w terminach: od 01.10.2019r do 31.01.2020r. Łączne godzinowe zaangażowanie wykonawcy w tej części wyniesie 56 godzin.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80000000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie, żadnych wymagań

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach