Przetargi.pl
Obsługa kwatery myśliwskiej w Borowcu oraz usługi przygotowania i podawania posiłków - 2 pakiety

Nadleśnictwo Drawno ogłasza przetarg

  • Adres: 73-220 Drawno, ul. Kaliska 5
  • Województwo:
  • Telefon/fax: tel. 095 7682041; 0606328270
  • Data zamieszczenia: 2016-06-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Nadleśnictwo Drawno
    ul. Kaliska 5 5
    73-220 Drawno
    tel. 095 7682041; 0606328270
    REGON: 81053909028001
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.drawno.szczecin.lasy.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Obsługa kwatery myśliwskiej w Borowcu oraz usługi przygotowania i podawania posiłków - 2 pakiety
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1- usługi przygotowania i podawania posiłków a) Usługa polega na przygotowywaniu i podawaniu posiłków takich jak: śniadanie, serwis kawowy, obiad, obiadokolacja, kolacja, posiłek w terenie, pieczony prosiak, posiłek na imprezach plenerowych b) Ilość podanych posiłków będzie zależna od długości pobytu gości oraz godzin ich przyjazdu lub wyjazdu. c) Pakiet obejmuje zarówno wyżywienie myśliwych jak i wyżywienie na spotkaniach okolicznościowych organizowanych przez Nadleśnictwo Drawno (szkolenia, narady, imprezy plenerowe itp.) d) Śniadania, serwisy kawowe, obiady, obiadokolacje i kolacje podawane będą w jadalni zlokalizowanej w kwaterze myśliwskiej w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Drawno w miejscowości Borowiec. e) Śniadania i kolacje będą podawane w formie bufetu. f) Sposób podawania kawy i herbaty: zaparzoną kawę należy podać w termosach zapewniających odpowiednią temperaturę napoju. Herbata podawana będzie w postaci torebek ekspresowych oraz wrzątku do samodzielnego przygotowania napoju. Mleko podawane będzie w dzbanku lub kartoniku, cytryna pokrojona w plastry na talerzykach. g) W czasie pobytu myśliwych na polowaniach indywidualnych serwowane będą następujące posiłki: śniadanie, obiad, kolacja h) W czasie pobytu myśliwych na polowaniach zbiorowych serwowane będą następujące posiłki: śniadanie, posiłek w terenie, obiadokolacja. Posiłek w terenie dostarczy Wykonawca (własnym kosztem) we wskazane przez Zamawiającego miejsce (teren OHZ Nadleśnictwa Drawno). Wykonawca zapewni jednorazowe naczynia do podania posiłków w terenie. i) W czasie spotkań okolicznościowych odbywających się w kwaterze myśliwskiej w Borowcu (narady, szkolenia) serwowane będą następujące posiłki: śniadanie, serwis kawowy, obiad (bez deseru), kolacja j) Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić wyżywienie na imprezach plenerowych, w których Nadleśnictwo będzie uczestniczyć. Na imprezach plenerowych Wykonawca zapewni posiłek w postaci dań z grilla. Wykonawca będzie uczestniczył w imprezie razem z pracownikami Nadleśnictwa. Usługa obejmować będzie: wydawanie porcji, uprzątnięcie stanowiska. Wykonawca zapewni naczynia jednorazowe (talerze, sztućce) k) W przypadku zamówienia na pieczonego prosiaka usługa obejmować będzie: dowóz pieczonego prosiaka we wskazane przez Zamawiającego miejsce (teren Nadleśnictwa Drawno), wydawanie porcji, uprzątnięcie stanowiska. l) Zawartość przygotowywanych posiłków: Śniadanie: pieczywo (bułki + chleb) bez ograniczeń, masło lub margaryna, jedno danie na ciepło: jajecznica lub naleśniki lub parówki lub kiełbaski itp. (co najmniej 200 g na osobę), 3 rodzaje wędlin (łącznie co najmniej 50 g na osobę), sery: żółty, twaróg (łącznie co najmniej 50 g na osobę), ogórki, pomidory (łącznie co najmniej 50g na osobę), dżem, miód ( łącznie co najmniej 50 g na osobę), jogurt (co najmniej 100 g na osobę), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), cukier, cytryna, mleko do kawy Serwis kawowy: 2 rodzaje ciasta (łącznie co najmniej 100 g na osobę), 2 rodzaje owoców (łącznie co najmniej 100 g na osobę), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), woda mineralna gazowana i niegazowana w butelkach plastikowych (500 ml na osobę) cukier, cytryna, mleko do kawy Obiad: I danie - zupa (co najmniej 250 ml na osobę), II danie - jeden rodzaj mięsa, ziemniaki lub kasza lub ryż (łącznie co najmniej 400 g na osobę w tym ok. 200 g mięsa), 2 rodzaje surówek (łącznie co najmniej 100 g na osobę), deser: drożdżówki lub pączki itp. (co najmniej 70 g na osobę), napój zimny: sok lub kompot (ok. 250 ml na osobę) Obiadokolacja: I danie - zupa (co najmniej 250 ml na osobę), II danie - jeden rodzaj mięsa, ziemniaki lub kasza lub ryż (łącznie co najmniej 400 g na osobę w tym ok. 200 g mięsa), 2 rodzaje surówek (łącznie co najmniej 100 g na osobę), deser: drożdżówki lub pączki itp. (co najmniej 70 g na osobę), jeden rodzaj sałatki: jarzynowa lub makaronowa itp. (co najmniej 60 g na osobę), 3 rodzaje wędlin (łącznie co najmniej 50 g na osobę), ogórki, pomidory (łącznie co najmniej 50 g na osobę), pieczywo (bułki + chleb) - bez ograniczeń, napój zimny: sok lub kompot (ok. 250 ml na osobę), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), cukier, cytryna, mleko do kawy Kolacja: jedno danie na ciepło (ok. 200 g na osobę), pieczywo (bułki + chleb) - bez ograniczeń, masło lub margaryna, 3 rodzaje wędlin (łącznie co najmniej 50 g na osobę), ogórki, pomidory (łącznie co najmniej 50 g na osobę), jeden rodzaj sałatki: jarzynowa lub makaronowa itp. (co najmniej 60 g na osobę), 1 danie rybne: śledź w oleju lub ryba po grecku itp. (co najmniej 60 g na osobę), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), cukier, cytryna, mleko do kawy Posiłek w terenie podczas polowań: ciepłe danie jednogarnkowe: zupa gulaszowa lub żurek z kiełbasą lub pulpety w sosie itp. (co najmniej 350 ml na osobę), pieczywo - bez ograniczeń), kawa, herbata (łącznie co najmniej 300 ml na osobę), cukier, mleko do kawy, woda mineralna gazowana i niegazowana w butelkach plastikowych (500 ml na osobę) Posiłek w terenie na imprezach plenerowych: dania z grilla: kiełbaski lub karkówka lub szaszłyki drobiowe lub wieprzowe itp. (co najmniej 80 g na osobę), pieczywo (co najmniej 25 g na osobę), ketchup, musztarda = 1 porcja. Pieczony prosiak (prosiak o wadze ok. 60 kg) + pieczywo (co najmniej 25 g na osobę) + naczynia jednorazowe (talerze, sztućce), musztarda, ketchup, chrzan - Zamawiający udostępni pomieszczenie znajdujące się w piwnicy kwatery myśliwskiej, wyposażone we wszystkie dostępne media (prąd, woda, kanalizacja). Pomieszczenie nie jest wyposażone w sprzęt kuchenny oraz nie jest umeblowane. - Wykonawca zobowiązany jest utrzymywać czystość w pomieszczeniu znajdującym się w piwnicy kwatery myśliwskiej - Wykonawca będzie ponosił obligatoryjnie niżej wymienione opłaty: za pomieszczenie w piwnicy kwatery myśliwskiej 10 zł brutto, za każdy dzień przygotowywania i podawania posiłków określony w zleceniu (dotyczy posiłków podawanych w jadalni w kwaterze w Borowcu) pobór wody- wg wskazań wodomierza na podstawie wystawionych przez nadleśnictwo faktur,wg stawek netto/1m3: woda zimna: 1,59zł, woda ciepła: 9,44 zł, ścieki: 6,25 zł. zużytą energię elektryczną wg. wskazań licznika prądu na podstawie wystawionych przez nadleśnictwo faktur Wysokość opłat może ulec zmianie w przypadku zmiany cen podjętych Uchwałą Rady Gminy Drawno, ścieków przyjętych do utylizacji, cen energii elektrycznej, śmieci i kalkulacji kosztów z poprzedniego roku za wodę zimną w Nadleśnictwie Drawno - Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać i dostarczać posiłki własnym kosztem i staraniem. Zamawiający nie udostępnia naczyń, sztućców, serwisów obiadowych oraz innych urządzeń. - Wykonawca zobowiązany jest do podawania posiłków i sprzątania zastawy stołowej po skończonych posiłkach. - Usługa przygotowania posiłków będzie odbywała się wg. sukcesywnych zleceń wystawionych przez Zamawiającego. Zlecenie określać będzie zakres usług do wykonania, termin realizacji. Wykonawca pokwituje Zamawiającemu przekazanie Zlecenia - zasady wystawiania zleceń we wzorze umowy stanowiącej załącznik nr 7 do SIWZ Zakresy ilościowe Wyżywienie całodzienne- polowania zbiorowe (w tym śniadania, posiłek w lesie, obiadokolacja): 324 osobodni Wyżywienie całodzienne- polowania indywidualne (w tym śniadania, obiady, kolacje): 54 osobodni, Wyżywienie dla naganki i obsługi podczas polowania zbiorowego (posiłek w terenie): 300 osobodni, Wyżywienie na spotkania okolicznościowe (śniadania, obiady, serwis kawowy, kolacje) 255 osobodni, dostawa wraz z podaniem prosiaka: 2 sztuki, posiłek na imprezach plenerowych: 400 osobodni Założenia przyjęte do wyliczenia zakresów ilościowych usługi: Ilość dni przebywania myśliwych na polowaniach zbiorowych- 27 (w tym 12 dni polowań w Nadleśnictwie Bierzwnik), Ilość dni przebywania myśliwych na polowaniach indywidualnych - 18, Średnia ilość naganiaczy i obsługi biorących udział w polowaniu zbiorowym - 20, Przeciętna ilość myśliwych biorących udział w polowaniu zbiorowym - 12, Średnia ilość myśliwych na polowaniach indywidualnych - 3, Średnia liczba osób na imprezach okolicznościowych - 17, Ilość dni spotkań okolicznościowych (narady, szkolenia) -15, Ilość dni imprez plenerowych- 2, Zamawiający zastrzega sobie na etapie realizacji przedmiotu zamówienia prawo do: 1) zmniejszenia powyższych zakresów ilościowych prac w przypadku zaistnienia okoliczności uzasadnionych interesem Zamawiającego, a także w przypadku wystąpienia innych ważnych przyczyn, w szczególności: zmiany popytu na zakup polowań, braku zamówień na organizację spotkań okolicznościowych, zdarzeń wywołanych przez klęski żywiołowe i katastrofy naturalne. Wyżej wymienione zmniejszenia rozmiaru prac w stosunku do zakresu określonego w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia nie stanowi zmiany umowy ani niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązań, a w związku z tym nie jest podstawą do podnoszenia jakichkolwiek roszczeń w stosunku do Zamawiającego II. Część 2 - obsługa budynku kwatery myśliwskiej a) usługi polegają na utrzymaniu w czystości i stałej gotowości do wynajęcia pomieszczeń budynku kwatery myśliwskiej oraz obejścia wokół kwatery w miejscowości Borowiec, a w szczególności do: - prowadzenia ewidencji gości, - codziennego sprzątania tj. odkurzania, mycia podłóg, ścierania kurzu we wszystkich pomieszczeniach kwatery i utrzymywania ich w gotowości do wynajęcia (wraz z wymianą pościeli i ręczników, obrusów itp.) - sprzątanie, korytarzy, schodów wewnętrznych i zewnętrznych, - sprzątanie obejścia kwatery (w okresie zalegania śniegu - odśnieżanie i zapobieganie śliskości oraz odśnieżanie dróg dojazdowych na posesji kwatery). Przez obejście kwatery rozumie się teren o pow. ok 0.37 ha - powierzchnie objętą pracami przedstawia załącznik nr 8 - mapka - sprzątanie i utrzymywanie w sprawności technicznej i czystości węzłów sanitarnych oraz bieżące uzupełnianie w miarę zużycia niezbędnych środków higienicznych w toaletach (papier toaletowy, mydło w płynie, odświeżacze do toalet), - podgrzewanie wody do celów kąpielowych i gospodarczych, - mycie okien wewnątrz i na zewnątrz pomieszczeń stosownie do potrzeb lecz nie rzadziej niż 2 razy w roku, - zmiana i pranie firan w pomieszczeniach wyposażonych w firany min. 2 razy w roku, - pranie używanej pościeli, ręczników, obrusów itp. - utrzymanie (odchwaszczanie i koszenie) zieleni na posesji, grabienie i usuwanie opadłych liści z obejścia kwatery i przyległego do niej parku, w miarę potrzeb - powierzchnie objętą pracami przedstawia załącznik nr 8 - mapka (łączna powierzchnia ok.0,99 ha) - w okresie grzewczym ogrzewanie budynku wraz z przygotowaniem i wnoszeniem do kotłowni/składu powierzonego przez Zamawiającego opału. b) Wykonawca zapewnia wszystkie niezbędne środki czystości, środki zapachowe, zawieszki do WC, mydło, papier toaletowy itp. c) od Wykonawcy wymaga się dyspozycyjności d) Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenie położone w budynku kwatery (2 pokoje z korytarzem, łazienkę) przez czas wykonywania umowy. e) obsługa kwatery odbywa się bez przekazywania pisemnych zleceń. Przedstawiciel Zamawiającego będzie przekazywał na bieżąco Wykonawcy informację o dokonanych rezerwacjach kwatery, podając liczbę gości oraz termin ich przyjazdu. f) Wykonawca będzie ponosił obligatoryjnie niżej wymienione opłaty za: zużytą energię elektryczną wg. wskazań licznika prądu na podstawie wystawionych przez nadleśnictwo faktur pobór energii grzewczej - opłata w wysokości 229,41 zł/m-c brutto miesięcznie na podstawie wystawionych przez nadleśnictwo faktur
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: - dla części 1 zamówienia (usługi przygotowania posiłków): 1 200 zł - dla części 2 zamówienia (obsługa budynku kwatery myśliwskiej): 500 zł w terminie do 29.06.2016r. do godz. 9:00 Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity: Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz.275 z późniejszymi zmianami). Wadium wpłacane w pieniądzu należy wnieść przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w banku GBS Choszczno oddział Drawno nr rachunku: 238359 0005 0031 3038 2000 0005 z dopiskiem: wadium na: obsługę kwatery myśliwskiej w Borowcu oraz usługi przygotowania i podawania posiłków lub wpłacić w kasie Nadleśnictwa pokój nr 8. Z treści wadium wnoszonego w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości powinno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a oraz art. 46 ust. 5 PZP. Dokument należy złożyć w oryginale. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie zostanie zaliczone na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w formie innej niż pieniądz powinno być złożone przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium w wyznaczonym terminie, zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.drawno.szczecin.lasy.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach