Przetargi.pl
Naprawa i konserwacja urządzeń gastronomicznych i chłodniczych w 2014 roku

Jednostka Wojskowa 1128 ogłasza przetarg

  • Adres: 82-200 Malbork, ul. 17 Marca 20
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 55 620 62 16 , fax. 55 620 62 75
  • Data zamieszczenia: 2014-03-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 1128
    ul. 17 Marca 20 20
    82-200 Malbork, woj. pomorskie
    tel. 55 620 62 16, fax. 55 620 62 75
    REGON: 19247126500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.22blot.sp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Naprawa i konserwacja urządzeń gastronomicznych i chłodniczych w 2014 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług z zakresu: - wykonania przeglądów konserwacyjnych sprzętu gastronomicznego i chłodniczego - wykonania napraw sprzętu gastronomicznego i chłodniczego. będącego na wyposażeniu Służby Żywnościowej JW. 1128 Malbork, zgodnie z wykazem czynności zawartych normatywie czasowym - załącznik nr 1, 2 do SIWZ. Przeglądy konserwacyjne wykonywane będą raz w kwartale a usuwanie awarii w tym naprawy na bieżąco. 2. W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji JW Nr 1128, nie ujętego w Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego określające zakres i przedmiot wykonania usługi. 3. Każdorazowo przed wykonaniem przeglądu konserwacyjnego Zamawiający określi egzemplarze sprzętu, które będą jemu podlegać. 4. Zakres prac dotyczy sprzętu gastronomicznego mechanicznego, chłodniczego stacjonarnego, według załączonych wykazów sprzętu objętego przeglądem konserwacyjnym znajdującego się w: - obiekcie koszarowym na terenie Jednostki Wojskowej 1128 w Malborku przy ul. 17 Marca 20, 82-200 Malbork, - obiekcie koszarowym na terenie Jednostki Wojskowej 1300 w Pruszczu Gdańskim Powstańców Warszawy 2, 83-001 Pruszcz Gdański. SZACUNKOWA ILOŚĆ ROBOCZOGODZIN WYNOSI 1000 RB. 5. Szacując ilość roboczogodzin Zamawiający uwzględnił zarówno przegląd jak i naprawę, wyciągając średnią, tak by orientacyjnie wskazać skalę wielkości zamówienia. 6. Informacyjny wykaz sprzętu podlegającego przeglądom konserwacyjnym zawarto w załączniku nr 3 do SIWZ. Zamawiający informuje, iż ilość sprzętu może ulec zmianie w ciągu roku. 7.Sprzęt będący w okresie gwarancji podlega tylko przeglądowi konserwacyjnemu. 8.Wykonawca podejmie naprawę urządzeń chłodniczych wskazanych przez Zamawiającego, po zgłoszeniu awarii, w ciągu 24 godzin od chwili przyjęcia zgłoszenia, dotyczy także dni świątecznych, wolnych od pracy, oraz w ciągu 48 godzin od chwili przyjęcia zgłoszenia dla pozostałego sprzętu i urządzeń. 9. Wykonawca do wykonywania napraw i remontów sprzętu będzie używał części nowych, nie poddawanych regeneracji, o jakości technicznej, co najmniej takiej samej jak zamontowane oryginalnie. 10. Każdorazowo po dokonaniu naprawy, konserwacji lub przeglądu stanu technicznego, Wykonawca wystawi fakturę załączając do niej załącznik-kosztorys, specyfikację lub kartę usługi, w którym wyszczególni zakres czynności oraz użyte części zamienne i materiały do naprawy i konserwacji. 11. Do każdej pozycji w kosztorysie wykonanej usługi, przypisana zostanie strona, tabela oraz nr czynności wg normatywu czasowego napraw i remontów sprzętu gastronomicznego lub chłodniczego określającego ilość roboczogodzin na wykonywaną czynność, który załącza się do niniejszej umowy. 12. W przypadku zastosowania materiału i części będącej w zasobach magazynowych Wykonawcy zużytej do wykonania usługi, Wykonawca przedstawi w formie załącznika kserokopię arkusza z ceną rozliczeniową magazynu Wykonawcy. 13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia wartości tych materiałów i części na rynku krajowym ograniczając się do cen producenta lub cen hurtowni znajdujących się w rejonie województwa siedziby Zamawiającego lub Wykonawcy. 14. Usterki sprzętu i urządzeń Służby Żywnościowej wymagające nieskomplikowanych drobnych napraw, usuwane będą w miejscu ich użytkowania natomiast wymagające specjalistycznych napraw przewożone będą do naprawy w warsztacie Wykonawcy. 15. Koszty dojazdu oraz transportu sprzętu i urządzeń od i do Zamawiającego, ponosi Wykonawca we własnym zakresie. 16. Wykonawca zobowiązuje się do naprawy sprzętu w ciągu 7 dni roboczych. W uzasadnionych, szczególnych przypadkach, na prośbę Wykonawcy, Zamawiający może przedłużyć termin naprawy o kolejne 7 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 507300001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: % narzutu do ceny zakupionych części lub części z magazynu własnego
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.22blot.wp.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach