Centrum Usług Wspólnych w Zalesiu ogłasza przetarg
- Adres: 21-512 Zalesie, Warszawska
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. (83) 375 75 86 , fax. (83) 375 75 86
- Data zamieszczenia: 2018-08-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Usług Wspólnych w Zalesiu
Warszawska 34
21-512 Zalesie, woj. lubelskie
tel. (83) 375 75 86, fax. (83) 375 75 86
REGON: 030152689 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zalesie.biuletyn.net, cuw@zalesie.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku szkolnym 2018/2019 - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach oraz ich wydanie uczniom w szkołach na terenie Gminy Zalesie w okresie od 17.09.2018 r do 14.06.2019 r. (łącznie 167 dni) od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Przygotowane posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia dla dzieci oddziałów przedszkolnych i uczniów szkół Gminy Zalesie. Łączna dzienna ilość wydanych posiłków 223 sztuk 1/ Wykonawca będzie przygotowywał oraz dostarczał posiłki, zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie i dostarczenie do szkoły zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 2/ Wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, że wszystkie dostarczone posiłki wykonywane będą z produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności oraz o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 3/ Posiłki będą dowożone gorące (temperatura minimum zupy 750 C, drugiego dania 65oC), w opakowaniach zbiorczych ( termosach ) spełniających wymagania sanitarno- higieniczne. 4/ Samochód do przewozu posiłków musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno-higieniczne. 5/ Naczynia niezbędne do podania posiłków oraz sztućce zapewnia Zamawiający. 6/ Porcjowanie, wydanie posiłków dzieciom , sprzątanie naczyń i pomieszczeń z zastosowaniem właściwych środków higienicznych po posiłkach zapewnia Wykonawca . 7/ Wykonawca przedkłada dokumenty potwierdzające przeszkolenie osoby wydającej posiłki w zakresie higieny wydawania posiłków i zmywania naczyń oraz zapewnia osobie wydającej fartuch i nakrycie głowy 8/ Wykonawca zobowiązuje się do odbioru resztek pokonsumpcyjnych. 9/ Utrzymanie w czystości termosów do przewozu posiłków zapewnia Wykonawca. 10/ W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SIWZ z innych źródeł. 11/ Oferowana cena powinna uwzględniać wszystkie koszty, w tym w szczególności koszty wytworzenia, transportu, rozładunku i wniesienia posiłków do stołówki szkolnej oraz ich wydania i odbiór resztek po posiłkach. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art.86 ust.5 ustawy, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej której mowa w art.24 ust 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Propozycję treści oświadczenia zawiera załącznik Nr 3 do SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie oraz przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46.
Dodano: 2023-09-20 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w Szkole Podstawowej nr 3 w Świdniku w I półroczu 2023
Dodano: 2023-02-11 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w placówkach oświatowych w Świdniku w I półroczu 2023
Dodano: 2023-02-11 - Przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Samorządowego Przedszkola w Izbicy w okresie od 1 stycznia 2023 roku do 31 grudnia 2023 roku.
Dodano: 2022-11-17 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w Szkole Podstawowej nr 3 w Świdniku
Dodano: 2022-10-04 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 w Świdniku
Dodano: 2022-09-02 - Przygotowanie i wydawanie posiłków uczniom w Szkole Podstawowej nr 5 w Świdniku
Dodano: 2022-09-02 - Przygotowanie, dowóz i wydanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola i szkoły podstawowej i w Gminie Aleksandrów
Dodano: 2020-08-27 - Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku szkolnym 2020/2021
Dodano: 2020-08-04 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci z Przedszkola Miejskiego w Tarnogrodzie oraz dla uczniów szkół podstawowych z terenu Gminy Tarnogród.
Dodano: 2020-07-24