Przetargi.pl
Dożywianie uczniów na terenie gminy Świdwin w 2019 roku

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 78-300 Świdwin, Kościuszki
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3652058, 3650067, , fax. 943 652 058
  • Data zamieszczenia: 2018-11-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    Kościuszki 15
    78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3652058, 3650067, , fax. 943 652 058
    REGON: 33031654900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://ug.swidwin.ibip.pl, http://www.gops.swidwin.ibip.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów na terenie gminy Świdwin w 2019 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Dożywianie uczniów na teranie gminy Świdwin w 2019r. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa i wydawanie pełnego obiadu dla uczniów z terenu gminy Świdwin. Obiady dostarczone mają być do następujących placówek oświatowych: 1) Publiczna Szkoła Podstawowa w Oparznie, Oparzno 31; 2) Publiczna Szkoła Podstawowa w Lekowie, Lekowo 44c; 3) Publiczna Szkoła Podstawowa w Bierzwnicy, Bierzwnica 52. Przygotowanie, dostawa i wydanie obiadów następować będzie od dnia 02.01.2019r. do 31.12.2019r. (z wyjątkiem dni wolnych od zajęć uzgodnionych z Zamawiającym) dla około 124 uczniów. Przez pełen obiad Zamawiający rozumie obiad dwudaniowy zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz U. z 2016r. poz. 1154) w postaci: a) zupy, podana z pieczywem bez ograniczenia ilościowego; waga zupy nie mniej niż 300 ml – kaloryczność zupy 250 kcal, b) drugiego dania - posiłek mięsny/rybny o wadze 80-100g (przy czym porcja ryby co najmniej raz w tygodniu; nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku), plus produkty zbożowe lub ziemniaki (przetworzone) o wadze 150-200g, z urozmaiconymi surówkami lub jarzynami gotowanymi o wadze 70-100g; kaloryczność drugiego dania 600 kcal, c) kompotu 200 ml. Minimalna wartość kaloryczna jednego zestawu obiadowego – 850 kcal. Podstawą drugiego dania powinny być potrawy z produktów białkowych np. mięsa, ryb, jaj, sera lub tzw. potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami), przy czym potrawa rybna powinna być podawana przynajmniej raz w tygodniu . Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. W skład posiłku powinny wchodzić warzywa i owoce, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, posiłki dla dzieci i młodzieży powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, a jednocześnie pełnym zaspokojeniu kalorycznym i witaminowym, bogatym w składniki mineralne. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości o właściwej wadze i objętości oraz odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym. Posiłek powinien spełniać polskie normy żywieniowe odpowiednie do wieku osoby uprawnionej do posiłku (dla dzieci i młodzieży) w zakresie zaopatrzenia w jednostki kaloryczne. Obiady powinny obejmować kuchnię tradycyjną, charakterystyczną dla regionu z uwzględnieniem produkcji własnej posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ofertę stanowi wypełniony formularz ofertowy oraz wymienione wypełnione dokumenty wynikające z treści SIWZ:1. oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, 2. oświadczenie zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. 3. Oświadczenie zgodnie z art. 24 ust. 1 i2. 4. oświadczenie w sprawie grupy kapitałowej. 5. oświadczenie z art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach