Przetargi.pl
Dożywianie dzieci z terenu gminy Cedynia

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 74520 Cedynia, Plac Wolności
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-91 4647956 , fax. 0-91 4647956
  • Data zamieszczenia: 2018-05-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    Plac Wolności 8
    74520 Cedynia, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-91 4647956, fax. 0-91 4647956
    REGON: 52829600055
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cedynia.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci z terenu gminy Cedynia
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia dożywianie dzieci z terenu gminy Cedynia w szkołach i przedszkolu z terenu gminy Cedynia: - Szkoła Podstawowa w Piasku - Zespół Szkolno Przedszkolny w Cedyni 3.2 Ogólna charakterystyka przedmiotu zamówienia: Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 01 września 2018 r. do przedostatniego dnia roku szkolnego 2021. (około 200 dni roku szkolnego 2018/19, około 200 dni roku szkolnego 2019/20, około 200 dni roku szkolnego 2020/21) Dzienna ilość posiłków ok. 63. W Szkole Podstawowej w Piasku ok. 21 Zespół Szkolno- Przedszkolny w Cedyni, ok. 42 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia wielkości zamówienia posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego maksymalnie o 50 %. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Wykonawca zobowiązuje się przygotować, dostarczyć i wydać posiłki do przedszkoli i szkół codziennie tj. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem przypadających w tych dniach świąt, ferii, wakacji letnich i innych wolnych dni w przedszkolu i szkole: Posiłek powinien dostarczać w odpowiedniej ilości wszystkie podstawowe składniki odżywcze (białko o wysokiej wartości biologicznej, węglowodany, a także składniki mineralne i witaminy), być sporządzony w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym „systemem HACCP” oraz zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego i posiadać wartość energetyczną zgodną z normami żywienia dla poszczególnych kategorii wiekowych tj.: - dla dzieci przedszkolnych i uczniów klas I-III szkół podstawowych ok. 560 kcal; - dla pozostałych uczniów ok. 1000 kcal. Posiłek powinien składać się z dwóch dań i napoju: a) pierwszego dania – zupy przygotowanej z pełni dostępnych sezonowych warzyw – nie mniej niż 250 ml dla dzieci przedszkolnych i uczniów klas I-III i nie mniej niż 350 ml pozostali uczniowie; b) drugiego dania, którego podstawą powinna być potrawa z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego np. z mięsa, podrobów, ryb, jaj, sera oraz posiadać odpowiednią gramaturę i wynosić nie mniej niż: - ziemniaki (kasza, ryż, makaron) - 120 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I-III, 180 g pozostali uczniowie; - porcja mięsa lub ryby - 50 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I-III, 80 g pozostali uczniowie; - surówka z pełni dostępnych warzyw i owoców – 100 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I-III, 150 g pozostali uczniowie (1 raz w tygodniu dopuszcza się warzywa gotowane); - jeden raz w tygodniu dopuszcza się drugie danie w postaci np. naleśników, placków ziemniaczanych, pierogów itp. lub potrawy półmięsnej – 230 g dzieci przedszkolne i uczniowie klas I-III, 300 g pozostali uczniowie; c) napoju (np. kompot z owoców) – 200 ml; UWAGA: w przypadku stosowania przez niektórych uczniów diety wegetariańskiej Wykonawca zobowiązany jest zapewnić dla nich dania wegetariańskie – liczba uczniów (jeżeli będą takie osoby) zostanie podana Wykonawcy. Miejsce i godziny wydawania posiłków Wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami poszczególnych szkół. Budynek szkolny 74 – 520 Cedynia; ul. Żymierskiego 21 Budynek szkolny Piasek; 74 – 520 Cedynia; Piasek 63 Wykonawca zobowiązany jest każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem przedłożyć Zamawiającemu jadłospis na kolejne dwa tygodnie, celem akceptacji. Przygotowywane i dostarczane posiłki muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach, posiadać ważne terminy przydatności do spożycia oraz powinny być urozmaicone i w ciągu 10 dni nie powinny się powtarzać. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w naczyniach jednorazowego użytku dla każdego uprawnionego oddzielnie, z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków (zupa powyżej 85 ºC, drugie danie powyżej 65ºC), a także zapewni sztućce jednorazowego użytku dla każdego uprawnionego. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Jednocześnie Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń jednorazowych i odpadów pokonsumpcyjnych. 3.2. Posiłek oraz sposób jego przygotowania, transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (j. t. z 2010 r., Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz w przepisach wykonawczych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: nie dotyczy
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wzór oferty na usługi Wzór oferty na usługi Wykaz części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom Wykaz części zamówienia, której wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom Informacja wykonawcy o obowiązku podatkowym Informacja wykonawcy o obowiązku podatkowym

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach