Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Wałcz w roku szkolnym 2022/2023

Gmina Wałcz ogłasza przetarg

  • Adres: 78-600 Wałcz, Dąbrowskiego 8
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. +48 67 258 02 41 , fax. + 48 67 258 02 41
  • Data zamieszczenia: 2022-08-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Wałcz
    Dąbrowskiego 8
    78-600 Wałcz, woj. zachodniopomorskie
    tel. +48 67 258 02 41, fax. + 48 67 258 02 41
    REGON: 570791520
  • Adres strony internetowej zamawiającego: gminawalcz.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Wałcz w roku szkolnym 2022/2023
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem postępowania jest usługa cateringu polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci w placówkach oświatowych z terenu Gminy Wałcz w roku szkolnym 2022/2023. Usługa cateringu – dożywiania obejmuje przede wszystkim:1. Przygotowanie posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci:a) zupy z pieczywem ( 1 porcja zupy gramatura min. 250 g; 1 porcja pieczywa mieszanego min. 80 g)orazb) danie drugie, z zastrzeżeniem, iż: - danie mięsne lub rybne winno się składać z : porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) o minimum 100 g po obróbce, z dodatku w postaci ziemniaków / zamiennie ryż lub kasza – min 200 g po obróbce, surówki lub jarzyn gotowanych – min. 100 g po obróbce lub ryżu lub kaszy o gramaturze minimum 200 g po obróbce; surówki lub jarzyn gotowanych – min. 100 g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych lub napoju, wody (200ml).Za dania mięsne nie uznaje się podrobów oraz kaszanki. - danie półmięsne – typu gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, gołąbki itp. - winno stanowić minimalną gramaturę 250 g po obróbce ( z wyłączeniem bigosu, fasolki po bretońsku, potraw sporządzanych na bazie podrobów, kiełbasy oraz łazanków z kapustą) + ewentualnie surówka lub jarzyny gotowane – min. 100 g po obróbce oraz kompot z owoców sezonowych, napój lub woda (200 ml).- danie jarskie – typu : naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, danie z makaronem lub ryżem – winno stanowić minimalną gramaturę min. 250 g po obróbce + kompot z owoców sezonowych, napój lub woda (200 ml).W oparciu o jadłospis przygotowany przez Wykonawcę i zaakceptowany przez Zamawiającego.Wykonawca gwarantuje, że wszystkie gotowe obiady dostosowane będą do wieku rozwojowego, uwzględniając potrzeby żywieniowe dzieci i młodzieży, a więc będą zawierać za-chowane normy kalorii, składniki pokarmowe, wartości odżywcze i mineralno-witaminowe obowiązujące przy żywieniu dzieci i młodzieży według wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55521200-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej;O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.Warunek zostanie uznany przez Zamawiającego za spełniony, jeżeli Wykonawcy składający ofertę wspólną będą spełniać go łącznie.Zdolności technicznej lub zawodowej;Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia wyżej wymieniony warunek, jeżeli Wykonawca posiada wymagane zdolności techniczne i zawodowe zapewniające należyte wykonanie zamówienia, jeżeli Wykonawca wykaże, że:a) dysponuje lub będzie dysponować na czas realizacji zamówienia minimum jednym samochodem osobowo-dostawczym lub innym pozwalającym na dowóz przygotowanych posiłków do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznym;b) wykonał w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie zrealizował co najmniej dwa zamówienia o wartości nie niżej niż 100 000, 00 zł brutto polegającej na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla dzieci/młodzieży uczęszczających do przedszkoli/szkół.Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.W przypadku składania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający dopuszcza łączne spełnienie warunków przez Wykonawców.Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych i zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-09-01

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną