Przetargi.pl
DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 89-200 Szubin, ul. Kcyńska 34
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3715901 , fax. 52 3715901
  • Data zamieszczenia: 2015-09-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Kcyńska 34 34
    89-200 Szubin, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3715901, fax. 52 3715901
    REGON: 09299051900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopsszubin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W ROKU 2015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach polegające na Przygotowaniu, dostarczaniu i wydaniu wyporcjowanych, ciepłych posiłków w zamkniętych, utrzymujących ciepło, jednorazowych pojemnikach obiadowych w ilości ok. 274 sztuk dziennie dla uczniów : Szkoły Podstawowej Nr 1 w Szubinie (ok.98 szt.posiłków dziennie),Gimnazjum Nr 1 w Szubinie (ok.19 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Kowalewie (ok.30 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Rynarzewie (ok.36 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Kołaczkowie (ok.12 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Królikowie (ok.38 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Turze (ok.41 posiłków dziennie) na podstawie sporządzonego przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szubinie wykazu uczniów uprawnionych do korzystania z ciepłych posiłków w okresie od 28.09.2015r. do 31.12.2015r. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz.914 ze zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem następujących zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety). ciepłe posiłki powinny być urozmaicone (nie mogą się powtarzać w okresie 2 następujących po sobie tygodniach), wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki. Oferowany asortyment ma być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania dwutygodniowego jadłospisu i przedstawienie go Zamawiającemu co najmniej w ostatnim dniu roboczym poprzedniego tygodnia. e/ w ramach przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć odpowiednią ilość naczyń i sztućców jednorazowego użytku do wydawanych posiłków.Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór zużytych pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych, niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków, w przypadku przerw weekendowych za zgoda dyrektora szkoły pojemniki z piątku mogą być przechowywane do poniedziałku. W przypadku braku zgody dyrektora i w przypadku przerw w dożywianiu dłuższych niż 3 dni Wykonawca jest zobowiązany zabrać pojemniki i odpady w tym samym dniu. Dostarczanie posiłków do poszczególnych placówek oświatowych winno odbywać się w godzinach zajęć szkolnych, w czasie -dużych- przerw lekcyjnych. Czas dostarczenia posiłków do poszczególnych placówek będzie indywidualnie uzgadniany z dyrektorem placówki. Wykonawca zapewnia wydawanie wyporcjowanego ciepłego posiłku dla osób do tego uprawnionych, przez osobę posiadającą aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, w naczyniu jednorazowego użytku posiadającym odpowiednie atesty higieniczne.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 65 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 2.500zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: odległość od miejsca przygotowywania posiłków do Szkoły Podstawowej nr 1 w Szubinie ul. Wyzwolenia 21
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopsszubin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach