Przetargi.pl
Dostawy wędlin wieprzowych i mięs wołowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze przez okres 12 miesięcy

Zakład Karny Czerwony Bór 2 ogłasza przetarg

  • Adres: 18400 Łomża, Czerwony Bór
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 086 215 35 83 , fax. 086 215 35 83 wew. 510
  • Data zamieszczenia: 2017-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny Czerwony Bór 2
    Czerwony Bór 2
    18400 Łomża, woj. podlaskie
    tel. 086 215 35 83, fax. 086 215 35 83 wew. 510
    REGON: 45109521500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny - jednostka nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy wędlin wieprzowych i mięs wołowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze przez okres 12 miesięcy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin wieprzowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze w ilościach i według poniższego zestawienia: Część 1: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 Kiełbasa zwyczajna – z mięsa wieprzowego w osłonce naturalnej- jelicie naturalnym, konsystencja ścisła, barwa brązowa, na przekroju jasnoróżowa z prześwitami składników pod osłonką, wędzona , parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej, peklowanej, wędzonej i parzonej, wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 1 800 2 Kiełbasa biała parzona – z mięsa wieprzowego, nie wędzona parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, w osłonce naturalnej z jelita wieprzowego, barwa naturalnego jelita z prześwitującymi składnikami farszu, na przekroju właściwa dla użytych surowców mięsnych solonych nie peklowanych, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa solonego, nie wędzonej, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 4 300 3 Mortadela- z mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego homogenizowana, w osłonce sztucznej, drobno rozdrobniona , konsystencja dość ścisła, barwy różowej, na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonego i parzonego , wyczuwalne przyprawy i proces wędzenia, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane , zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 8 400 4 Pieczeń rzymska - kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona z dodatkiem naturalnych, zapiekana, formowana w batony o wadze 1 kg, parzona, nietrwała, na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego, wyczuwalne przyprawy pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007,PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 3 100 5 Kiełbasa parówkowa- z mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego homogenizowana , w osłonce naturalnej z jelita wieprzowego drobno rozdrobniona, konsystencja dość ścisła, barwy różowej na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, wędzonej i parzonej, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A-82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 1400 6 Kiełbasa targowa – z mięsa wieprzowego w osłonce naturalnej- jelicie naturalnym, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasnoróżowa z prześwitami składników pod osłonką, wędzona , parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała, zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej, peklowanej, wędzonej i parzonej, wyczuwalne przyprawy i zapach wędzenia, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A-82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 950 7 Salceson wieprzowy- wędlina wieprzowa podrobowa, w osłonce sztucznej, baton o wadze do 2 kg, konsystencja ścisła, pakowany w pojemniki typu EORO zamykane, zgodne z normą PN-A- 86526, PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV15131400-9 kg 2 300 8 Mielonka wieprzowa- kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona z dodatkiem naturalnych przypraw , w osłonce sztucznej, formowana w batony o wadze 1 kg, parzona, nietrwała, na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego, wyczuwalne przyprawy pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV15131130-3 kg 2 300 9 Pasztet wieprzowy– wędlina podrobowa z mięsa oraz podrobów wieprzowych, konsystencja ścisła, pieczony w formach, delikatny smak, konsystencja pozwalająca na "smarowanie", zapach charakterystyczny dla pasztetu pieczonego wyczuwalne przyprawy , pakowana w pojemniki typu Euro zamykane, godne z normą PN-A-82007, PN- A-86526, PN-A- 82008 pieczony w formach, delikatny smak, konsystencja pozwalająca na "smarowanie" CPV 151311310-1 kg 1700 10 Pachwina wędzona – wędzonka z peklowanej pachwiny wieprzowej, wędzona, parzona, półtrwała, kształt zbliżony do prostokąta, barwa mięsa różowa, tłuszczu – biała, zapach charakterystyczny dla wędzonek z mięsa peklowanego i parzonego , zapach wędzenia lekko wyczuwalny, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane , zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 350 11 Szynka tyrolska – z mięsa wieprzowego parzona w osłonkach barierowych, kształt bloku o wadze do 3 kg, barwa na przekroju różowa, zapach charakterystyczny dla szynki parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 1 350 12 Parówki wieprzowe cienkie – z mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego homogenizowana, w osłonce sztucznej, drobno rozdrobniona, konsystencja dość ścisła, barwy różowej na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej i parzonej, wyczuwalne przyprawy i proces wędzenia, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane , zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A-82008 CPV 15131130-5 kg 5 000 13 Kiełbasa kanapkowa- z mięsa wieprzowego , grubo rozdrobniona wędzona , parzona, nietrwała z dodatkiem naturalnych przypraw, w osłonce sztucznej białkowej, formowana w batony o wadze 1 kg, barwa przekroju jasno różowa do ciemno różowej , tłuszczu – biała, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 4 500 14 Pulpety wieprzowe - Pulpety wieprzowe, z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnione, nietrwałe, zapach charakterystyczny dla tego produktu, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane. CPV 15131130-5 kg 5 500 15 Kiełbasa krakowska parzona- z mięsa wieprzowego , grubo rozdrobniona wędzona , parzona, nietrwała z dodatkiem naturalnych przypraw, w osłonce sztucznej białkowej, formowana w batony o wadze 1 kg, barwa przekroju jasno różowa do ciemno różowej , tłuszczu – biała, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 82007, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 5 100 16 Pasztetowa wieprzowa podwędzana – wędlina podrobowa z mięsa oraz podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej lub sztucznej, konsystencja ścisła, zapach charakterystyczny dla pasztetowej podwędzanej parzonej, wyczuwalne przyprawy , pakowana w pojemniki typu Euro zamykane, godne z normą PN-A-82007, PN- A-86526, PN-A- 82008 CPV 15131130-5 kg 3 000 17 Kaszanka wieprzowa jęczmienna- wyrób z podrobów wieprzowych i kaszy jęczmiennej oraz przypraw, w osłonce naturalnej- jelito wieprzowe, barwa ciemnobrązowa z widocznymi jasnymi ziarnami kaszy jęczmiennej, zapach łagodny z aromatem pieprzu i majeranku, pakowane w pojemniki typu EURO zamykane, zgodne z normą PN-A- 86526, PN-A- 82008, PN-A-82007 CPV 15131134-3 kg 4 500 18 Baleron wieprzowy- z mięsa wieprzowego peklowanego, bez kości, parzony, barwa różowa opalizująca, tłuszczu – biała, konsystencja miękka, rozciągliwa, zapach charakterystyczny dla wędzonek z mięsa peklowanego, wędzonego i parzonego, pakowany w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-86526/Az1:1998, CPV 15131130-5 kg 1 000 19 Kiełbasa żywiecka parzona – z mięsa wieprzowego chudego (klasa I), grubo rozdrobniona, parzona, barwa na przekroju jasno różowa, z niewielką ilością tłuszczu, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, dopuszczalne przyprawy: sól, pietruszka, majeranek, zielony koperek,, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82028:2002, CPV 15131130-5 kg 600 20 Schab wieprzowy parzony - z mięsa wieprzowego, parzony, barwa na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82007:1996, CPV 15131130-5 kg 300 21 Kiełbasa szynkowa wieprzowa z mięsa wieprzowego, klasa I (szynki), parzona, barwa na przekroju jasno różowa, z niewielką ilością tłuszczu, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82007:1996, CPV 15131130-5 kg 800 22 Szynka wieprzowa parzona z mięsa wieprzowego klasa I (szynka), bez kości, parzona, barwa na przekroju jasno różowa, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82007, CPV 15131130-5 kg 400 23 Kiełbasa podwawelska z mięsa wieprzowego chudego klasa I, grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce naturalnej – jelicie naturalnym, barwa na przekroju jasno różowa, z niewielką ilością tłuszczu, zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemnikach typu EURO zamykane, PN-A-82007:1996, CPV 15131130-5 kg 800 24 Kiełbasa zielonogórska - z mięsa wieprzowego chudego klasy I, grubo rozdrobniona wędzona, parzona, w osłonce naturalnej – jelicie naturalnym, konsystencja ścisła, barwa brązowa z dodatkiem naturalnych przypraw, zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy, pakowana w pojemniki typu EURO zamykane, PN- -86526/Az1:1998, CPV 15131130-5 kg 800 UWAGA: Opakowanie plastikowe EURO - opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z mięsem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością , zamknięte pokrywą. Do każdego pojemnika załączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku, do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny. (HDI) 1. Ilość szacunkowa wskazana w tabeli dla poszczególnego rodzaju asortymentu może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż wartość całkowita dla całości zamówienia w podpisanej umowie nie zostanie przekroczona. Produkty zamówienia są powszechnie dostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. 2. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do siedziby Zakładu Karnego w Czerwonym Borze minimum dwa razy w tygodniu w godzinach 8:00 – 11:00, bez sobót, niedziel i świąt. W szczególnych i uzasadnionych przypadkach, których Zamawiający nie był w stanie przewidzieć (np.: znaczny wzrost stanu żywionych, itp.) Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji dodatkowego zamówienia w tygodniu zgłoszonego przez Zamawiającego, w ciągu 12 godzin od chwili zgłoszenia takiej potrzeby. 3. Dostawy przez Wykonawcę będą realizowane sukcesywnie w ilościach i określonym terminie, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia dostarczonych produktów – nie krótszy niż 7 dni od dnia dostawy. 4. Wykonawca jest zobowiązany do należytego wykonania dostaw dla Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu odpowiadającym wymogom sanitarnym, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych dostarczanego asortymentu dostawy. Dostarczone towary muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach, mają być świeże, z długim okresem przydatności do spożycia, oznakowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 5. Zamówienia ilościowe i asortymentowe towaru – drogą telefoniczną, faksową lub elektroniczną Zamawiający składać będzie nie później niż do godziny 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Umowa realizowana będzie w oparciu o zamówienia częściowe, zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego. Zamawiający każdorazowo będzie uzgadniał z Wykonawcą ilość i termin każdej dostawy. 6. Odbiór artykułów będzie następować poprzez wspólną kontrolę ilościowo – jakościową przeprowadzoną przez osoby działające w imieniu Zamawiającego i Wykonawcy. 7. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada ilościowo lub normom jakościowym bądź też z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków bezpieczeństwa żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół niezgodności zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół niezgodności podpisuje osoba dokonująca odbioru w imieniu Zamawiającego i osoba dostarczającą towar w imieniu Wykonawcy. Zamawiający uprawniony jest również do jednostronnego sporządzenia tegoż protokołu ze skutkiem dla Wykonawcy. 8. Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne Zamawiający zwróci Wykonawcy przy następnej dostawie. Z tytułu wypożyczania i korzystania z opakowań zbiorczych Wykonawca nie będzie pobierał żadnych opłat. 9. Wykonawca wraz z dostawą jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu dokumenty w postaci dowodu dostawy lub faktury. Dowód dostawy winien zawierać minimum: dane dostawcy, rodzaj dostarczonego towaru, ilość dostarczonego towaru, cenę jednostkową oraz wartość ogólną towaru. 10. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego dla Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie jakości lub ilości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wymienić zakwestionowane artykuły na towar pełnowartościowy bądź też w przypadku braków ilościowych – uzupełnienia towaru niezwłocznie lecz nie później niż do godziny 15:30 dnia, w którym nastąpiła dostawa wadliwa zgłoszona przez Zamawiającego. 11. W sytuacji niedostarczenia zamówionej ilości produktów, przez Wykonawcę w terminie - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupienia takiego samego asortymentu i ilości na koszt Wykonawcy u innego podmiotu. Wykonawca zobowiązuje się do pokrycia kosztów transportu oraz różnicy pomiędzy ceną dokonanego zakupu, a ceną Wykonawcy poniesionych przez Zamawiającego. Powyższe koszty Zamawiający ma prawo potrącić z istniejącej między stronami wierzytelności pieniężnej. Ponadto Zamawiający będzie miał prawo do żądania od Wykonawcy wyrównania szkody spowodowanej niewykonaniem, bądź nienależytym wykonaniem zamówienia. 12. W przypadku zastrzeżeń co do jakości dostarczonych przez Wykonawcę produktów Zamawiający zastrzega sobie prawo do ich badania w niezależnej instytucji. W przypadku potwierdzenia wątpliwości Zamawiającego co do jakości otrzymanego artykułu Zamawiający obciąży kosztami badań Wykonawcę. 13. Wykonawca będzie wystawiał faktury, w okresie tygodniowym w oparciu o ceny jednostkowe towaru oraz wielkość faktycznie zrealizowanej dostawy. 14. Termin płatności faktury – 30 dni od daty wpływu prawidłowo wystawionej faktury. 15. W przypadku braku środków finansowych na koncie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się prolongować termin zapłaty o 30 dni, nie wstrzymując dostaw bieżących. 16. Z tytułu niezrealizowanych dostaw w okresie realizacji umowy Wykonawcy nie przysługują roszczenia finansowe oraz prawne. 17. Czas trwania umowy: 12 miesięcy 18. Planowany okres realizacji: 29.12.2017 – 28.12.2018 Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin wieprzowych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze w ilościach i według poniższego zestawienia: Część 2: Lp Opis przedmiotu zamówienia j.m Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1. Mięso drobne wołowe - mięso wołowe klasa II, pochodząca z tylnej ćwierćtuszy, z minimalna okrywą tłuszczu zewnętrznego i grubością do 2mmm warstwy tłuszczu międzymięśniowego, barwa jasnoczerwona do ciemnoczerwonej, bez przekrwień i węzłów chłonnych, barwa tłuszczu blado kremowa do intensywnie żółtej, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego, bez kości, zanieczyszczeń mechanicznych i organicznych, pakowane w pojemniki typu Euro, zamykane, schłodzone w temperaturze od 0º do 4º C, zgodnie z normą PN-A-82002, PN-A-82001 CPV 15111000-9 kg 3 500 UWAGA: Opakowanie plastikowe EURO - opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z mięsem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością , zamknięte pokrywą. Do każdego pojemnika załączona etykieta z opisem jego zawartości. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku, do dostawy należy dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny. (HDI) 1. Ilość szacunkowa wskazana w tabeli dla poszczególnego rodzaju asortymentu może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem, iż wartość całkowita dla całości zamówienia w podpisanej umowie nie zostanie przekroczona. Produkty zamówienia są powszechnie dostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. 2. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do siedziby Zakładu Karnego w Czerwonym Borze minimum raz w tygodniu w godzinach 8:00 – 11:00, bez sobót, niedziel i świąt. W szczególnych i uzasadnionych przypadkach, których Zamawiający nie był w stanie przewidzieć (np.: znaczny wzrost stanu żywionych, itp.) Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji dodatkowego zamówienia w tygodniu zgłoszonego przez Zamawiającego, w ciągu 12 godzin od chwili zgłoszenia takiej potrzeby. 3. Dostawy przez Wykonawcę będą realizowane sukcesywnie w ilościach i określonym terminie, po uprzednim telefonicznym, faksowym lub e-mailowym złożeniu zamówienia przez Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia dostarczonych produktów – nie krótszy niż 3 dni od dnia dostawy. 4. Wykonawca jest zobowiązany do należytego wykonania dostaw dla Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, środkiem transportu odpowiadającym wymogom sanitarnym, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych dostarczanego asortymentu dostawy. Dostarczone towary muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach, mają być świeże, z długim okresem przydatności do spożycia, oznakowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie i posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 5. Zamówienia ilościowe i asortymentowe towaru – drogą telefoniczną, faksową lub elektroniczną Zamawiający składać będzie nie później niż do godziny 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Umowa realizowana będzie w oparciu o zamówienia częściowe, zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego. Zamawiający każdorazowo będzie uzgadniał z Wykonawcą ilość i termin każdej dostawy. 6. Odbiór artykułów będzie następować poprzez wspólną kontrolę ilościowo – jakościową przeprowadzoną przez osoby działające w imieniu Zamawiającego i Wykonawcy. 7. W przypadku zakwestionowania dostawy, która nie odpowiada ilościowo lub normom jakościowym bądź też z innych przyczyn nie odpowiada obowiązującym wymaganiom w zakresie warunków bezpieczeństwa żywności i żywienia, Zamawiający sporządza protokół niezgodności zawierający wszelkie ustalenia dokonane w toku odbioru. Protokół niezgodności podpisuje osoba dokonująca odbioru w imieniu Zamawiającego i osoba dostarczającą towar w imieniu Wykonawcy. Zamawiający uprawniony jest również do jednostronnego sporządzenia tegoż protokołu ze skutkiem dla Wykonawcy. 8. Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne Zamawiający zwróci Wykonawcy przy następnej dostawie. Z tytułu wypożyczania i korzystania z opakowań zbiorczych Wykonawca nie będzie pobierał żadnych opłat. 9. Wykonawca wraz z dostawą jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu dokumenty w postaci dowodu dostawy lub faktury. Dowód dostawy winien zawierać minimum: dane dostawcy, rodzaj dostarczonego towaru, ilość dostarczonego towaru, cenę jednostkową oraz wartość ogólną towaru. 10. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego dla Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie jakości lub ilości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wymienić zakwestionowane artykuły na towar pełnowartościowy bądź też w przypadku braków ilościowych – uzupełnienia towaru niezwłocznie lecz nie później niż do godziny 15:30 dnia, w którym nastąpiła dostawa wadliwa zgłoszona przez Zamawiającego. 11. W sytuacji niedostarczenia zamówionej ilości produktów, przez Wykonawcę w terminie - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupienia takiego samego asortymentu i ilości na koszt Wykonawcy u innego podmiotu. Wykonawca zobowiązuje się do pokrycia kosztów transportu oraz różnicy pomiędzy ceną dokonanego zakupu, a ceną Wykonawcy poniesionych przez Zamawiającego. Powyższe koszty Zamawiający ma prawo potrącić z istniejącej między stronami wierzytelności pieniężnej. Ponadto Zamawiający będzie miał prawo do żądania od Wykonawcy wyrównania szkody spowodowanej niewykonaniem, bądź nienależytym wykonaniem zamówienia. 12. W przypadku zastrzeżeń co do jakości dostarczonych przez Wykonawcę produktów Zamawiający zastrzega sobie prawo do ich badania w niezależnej instytucji. W przypadku potwierdzenia wątpliwości Zamawiającego co do jakości otrzymanego artykułu Zamawiający obciąży kosztami badań Wykonawcę. 13. Wykonawca będzie wystawiał faktury, w okresie tygodniowym w oparciu o ceny jednostkowe towaru oraz wielkość faktycznie zrealizowanej dostawy. 14. Termin płatności faktury – 30 dni od daty wpływu prawidłowo wystawionej faktury. 15. W przypadku braku środków finansowych na koncie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się prolongować termin zapłaty o 30 dni, nie wstrzymując dostaw bieżących. 16. Z tytułu niezrealizowanych dostaw w okresie realizacji umowy Wykonawcy nie przysługują roszczenia finansowe oraz prawne. 17. Czas trwania umowy: 12 miesięcy 18. Planowany okres realizacji: 29.12.2017 - 28.12.2018
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131130-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach