Przetargi.pl
Dostawy warzyw i owoców, oraz ziemniaków

Zakład Karny w Żytkowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 26-930 Garbatka Letnisko, Żytkowice
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 486 211 250 , fax. 486 146 030
  • Data zamieszczenia: 2019-10-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Żytkowicach
    Żytkowice
    26-930 Garbatka Letnisko, woj. mazowieckie
    tel. 486 211 250, fax. 486 146 030
    REGON: 10382000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy warzyw i owoców, oraz ziemniaków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie warzyw i owoców wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach: Część I: Warzywa i owoce: 1. burak ćwikłowy; opis przedmiotu zamówienia: Korzenie buraka czyste, bez uszkodzeń, nieprzemarznięte, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; zabarwienie przekroju – ciemnoczerwone; średnica korzeni do 10 cm. Przeznaczenie do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 11 000 kg 2. cebula biała; opis przedmiotu zamówienia: Cebula czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej niepopękanej. Kształt cebuli kulisty lub lekko spłaszczony, średnica nie mniejsza niż 3 cm, korzenie całkowicie zaschnięte. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 11 000 kg 3. cukinia; opis przedmiotu zamówienia: Owoce cukinii ciemnozielone, o wadze do 1,5 kg, długości nie większej niż 30 cm, nieuszkodzone, twarde, smak delikatnie słodki. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 500 kg 4. jabłko; opis przedmiotu zamówienia: Odmiany półsłodkie. Wygląd jabłka: zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nieprzemarznięte, niesparciałe, o miąższu białym lub kremowo białym, jednolitym dla danej odmiany. Owoce muszą być czyste, jędrne, niepopękane, dojrzałe o kształcie zbliżonym do kulistego, gładkie. Dostawa partii produktu musi być jednolita pod względem gramatury i wyglądu. Średnica jabłka mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 5 cm, waga jednej sztuki od 120g do 150g. Jabłka wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 8 000 kg 5. kalafior; opis przedmiotu zamówienia: Róże jednolitego koloru białego lub kremowo białego, nieuszkodzone, świeże bez oznak stłuczeń, w jednej warstwie liści. Waga pojedynczego kalafiora pomiędzy 1 a 1,5 kg . Średnica róży od 15 do 25 cm. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 2 000 kg 6. kapusta biała; opis przedmiotu zamówienia: Wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, nieprzemarznięte, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi. Główki jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica niemniejsza niż 20 cm. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 13 000 kg 7. kapusta czerwona; opis przedmiotu zamówienia: Wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, nieprzemarznięte, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi. Główki jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica niemniejsza niż 15 cm. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 5 500 kg 8. kapusta kwaszona; opis przedmiotu zamówienia: Produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach – prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukiszonej, aromatyczny, słono kwaśny. Wygląd soku - jasnoszary, opalizujący. Zawartość soku – w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wagi, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 – 1,8% wagi. Zawartość soli kuchennej: 1,2 – 2,5% wagi. Dopuszczalna tolerancja: Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych. Dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych organicznych pochodzenia roślinnego w ilości nie większej niż 0,001% wagi. Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku (tzw. wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 4 000 kg 9. kapusta pekińska; opis przedmiotu zamówienia: Wygląd pojedynczej główki: cylindryczna, ciemnozielona bądź jasnozielona, o masie 1,2 – 2,0 kg, czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, nieprzemarznięta. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 400 kg 10. koper; opis przedmiotu zamówienia: Młode pędy kopru, świeżo zebrane, koloru zielonego, nieuszkodzone. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 50 kg 11. marchew; opis przedmiotu zamówienia: Marchew bez naci. Korzenie marchwi: zdrowe, czyste, jędrne, nie popękane, bez pobocznych rozgałęzień. Barwa korzeni: jednolita, typowa dla odmiany. Kształt korzenia: stożkowy, gładki o świeżym wyglądzie. Średnica marchwi mierzona w najszerszym przekroju podłużnym od 2 cm. Nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu. Produkt nie może zawierać domieszek innych odmian – musi być zachowana jednolitość odmiany. Produkty powinny być wolne od nadmiernego zawilgocenia. Ilość zamawiana na 12 m-cy: kg 19 000 12. ogórek świeży gruntowy; opis przedmiotu zamówienia: Odmiany jednorodne przy każdej dostawie. Wygląd pojedynczego ogórka: czysty, zdrowy, jędrny, twardy, o długości maksymalnie 20 cm, i średnicy 3-5 cm. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 2 000 kg 13. ogórek kiszony; opis przedmiotu zamówienia: Produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego. Struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Smak i zapach: ogórków prawidłowo ukiszonych, aromatyczny, słono kwaśny. Ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm. Wygląd zalewy – od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp.). Zawartość soli kuchennej – 1,5 – 3,0% wagi. Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość ( komory nasienne wypełnione nieprawidłowo ), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 2 000 kg 14. papryka świeża; opis przedmiotu zamówienia: Wygląd papryki: kolor jednolity (czerwony, żółty, bądź zielony), mięsista, świeża, nieuszkodzona, nieprzemarznięta, średnica między 6 a 12 cm, długość co najmniej 10 cm. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 500 kg 15. pieczarki; opis przedmiotu zamówienia: Średnica kapelusza od 6 do 10 cm, długość trzonu ok. 4 cm. Pieczarki świeże, nieuszkodzone. Ilość zamawiana na 12 m-cy: kg 100 16. pietruszka; opis przedmiotu zamówienia: Wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; same korzenie bez naci; średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 5 000 kg 17. pomidor gruntowy; opis przedmiotu zamówienia: Pomidory o kształcie zbliżonym do kulistego, o średnicy podłużnej minimalnie 5 cm, koloru jednolicie czerwonego bez zielonych i żółtych przebarwień, świeże, nieuszkodzone. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 1 200 kg 18. por; opis przedmiotu zamówienia: Wygląd: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, prawidłowo wykształcone, proste i ścisłe, o świeżym wyglądzie. Produkt jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 1 200 kg 19. sałata masłowa; opis przedmiotu zamówienia: Liście sałaty świeże, zielone, jędrne i kruche. Średnica główki sałaty co najmniej 20 cm. Produkt dostarczany czysty. 300 kg 20. seler; opis przedmiotu zamówienia: Wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym, lub kremowo białym bez pustych komór wewnętrznych, same korzenie bez naci, średnica korzeni od 8 cm. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 5 500 kg CZĘŚĆ II: Ziemniaki 1. ziemniaki; opis przedmiotu zamówienia: Ziemniaki z tegorocznych zbiorów, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica kłębów w cm: 4,0. Bulwa ziemniaka okrągło-owalna, kształtna, skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, dojrzała, zdrowa, sucha, niezazieleniona. Zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej. Musi być zachowana jednolitość odmiany produktu. Ilość zamawiana na 12 m-cy: 90 000 kg 1. Wszystkie dostarczane warzywa i owoce, oraz ziemniaki muszą być wyboru (klasy) I, dostarczane w stanie świeżym, pochodzące z odpowiednich gleb, nieprzenawożone i zebrane w odpowiednim terminie agrotechnicznym. 2. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie: a) burak ćwikłowy, cebula biała, marchew bez naci, ogórek świeży gruntowy, papryka świeża, pietruszka bez naci, por, seler – korzeń bez naci - w workach bezzwrotnych o wadze do 25 kg, b) ziemniaki w workach siatkowych bezzwrotnych o wadze do 25 kg, c) cukinie, jabłka, pomidory, sałaty w skrzynkach o wadze do 20 kg, d) koperek, por w pęczkach, e) pieczarki w skrzynkach o wadze do 5 kg, f) kapusta kwaszona, ogórki kiszone w beczkach z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego, masa beczki łącznie z warzywami nie może przekraczać 25 kg.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212100-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wypełniony formularz ofertowy Oświadczenie w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO wg wzoru stanowiącego załączniki nr 7 do siwz

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach