Przetargi.pl
Dostawy w roku 2019 warzyw i owoców

Śląski Ogród Zoologiczny ogłasza przetarg

  • Adres: 41501 Chorzów, ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 666 031 496
  • Data zamieszczenia: 2018-12-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Śląski Ogród Zoologiczny
    ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka 7
    41501 Chorzów, woj. śląskie
    tel. 666 031 496
    REGON: 24095136000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.silesia.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy w roku 2019 warzyw i owoców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Pakiet nr 1 warzywa Asortyment na 2019 r. i orientacyjny czas dostaw Jedn. miary ilość Batat I-XII Kg 792 Bazylia doniczka opakowana I-IV; XI-XII Szt 234 Buraki czerwone I-XII Kg 11716 Cebula I-XII Kg 489 Cykoria sałatowa opak. 0,5kg I-15.IV; XII Szt 420 Czosnek I-XII Szt 1680 Kalarepa I-IV, XII Szt 2358 Kiełki roślinne opak. 250g I-XII Opak 128 Koperek I-IV, XII Pęczek 302 Kukurydza kolby VII-IX Szt 746 Marchew I-XII Kg 15010 Ogórki zielone I-VI Kg 823 Ogórki zielone VII-XII Kg 835 Papryka czerwona I-VII Kg 970 Papryka czerwona VIII-XII Kg 623 Pomidory I-VI, XI-XII Kg 1147 Pomidory VII-X Kg 753 Por waga:0,2-0,4 kg; I-V Szt 914 Roszponka I-XII Szt 628 Rukola I-XII Szt 628 Sałata I-15.IV Szt 2040 Seler naciowy I-V, XII Szt 1268 Ziemniaki I-XII Kg 1113 Oregano doniczka opakowana I-IV, XI-XII Szt 208 Tymianek doniczka opakowana I-IV, XI-XII Szt 208 Majeranek doniczka opakowana I-IV, XI-XII Szt 208 Rozmaryn doniczka opakowana I-IV, XI-XII Szt 182 Mięta doniczka opakowana I-IV, XI-XII Szt 182 Lubczyk doniczka opakowana I-IV, XI-XII Szt 208 Marchew: korzenie jędrne, całe, niepopękane , jednolite odmianowo, barwa jednolita typowa dla odmiany, dopuszcza się rozwidlenie korzenia. Buraki czerwone: całe, zdrowe, nie włókniste, średnica korzeni od 5 do 10 cm, kształt charakterystyczny dla odmiany, zabarwienie przekroju ciemnoczerwone. Cebula: Zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej, z zaschniętą szyjką, dojrzała (przynajmniej 2/3 masy główki jest utworzone z liści bezblaszkowych), średnica min. 4 cm, kształt typowy dla danej odmiany, kształt suchej okrywy jednolity dla danej odmiany, szczypior i korzenie zaschnięte. Pomidory czerwone: całe, min. 4 cm średnicy, zdrowe, dojrzałe, czyste, o świeżym wyglądzie, jędrne tj. odporne na zwykły nacisk palców, bez oznak gnicia i innych zmian, wolne od objawów chorobowych lub zepsucia, wolne od szkodników czy uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od zanieczyszczeń. Niedopuszczalne są widoczne odgniecenia i uszkodzenia spowodowane chorobami czy niską temperaturą. Ogórki: całe, min. 8 cm długości, zdrowe, bez oznak gnicia czy zepsucia, bez objawów chorobowych, jędrne, o typowym dla odmiany kształcie i barwie. Niedopuszczalne są pęknięcia, otarcia i inne uszkodzenia. Ogórki wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Ziemniaki: Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, jednolite odmianowo, nie porośnięte, wielkość bulw okrągłych i okrągło – owalnych poprzecznie min. 40 mm, minimalna średnica bulw podłużnych – poprzecznie 40mm a podłużnie 1,45 x większa od poprzecznej. Bataty bulwy o różnych formach: bataty podłużne, okrągłe, wrzecionowate czy też walcowate. Bulwy o długości od 8 cm do 20 cm. Ich skórka jawi się gamą barw sięgającą od purpurowej, brązowawej lub żółtawej po białawą. Całe, czyste, zdrowe, jędrne, nie zazieleniałe, o kształcie i zabarwieniu miąższu charakterystycznym dla danej odmiany, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie zapleśniałe, Czosnek: pojedyncze główki muszą mieć łodygę i korzenie całkowicie odcięte, być jędrne i pełne w środku, waga pojedynczej główki: 70g (+/- 10g).Główki nie mogą być wyschnięte, zbutwiałe, porośnięte pleśnią. Kalarepa: cała, zdrowa; nie dopuszcza się kalarepy z objawami zepsucia, czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie, wolna od szkodników, wolna od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania kwiatostanu, bez odgnieceń i skaleczeń, (zagojone lekkie pęknięcia dopuszczalne), nie zdrewniała, liście obcię¬te, korzeń przycięty na długość 0,5 cm. Średni¬ca poprzeczna — nie mniejsza niż 4 cm ). Papryka czerwona – cała, zdrowa, jędrna, dojrzała, bez wad skórki, bez oznak gnicia lub innego zepsucia, wolna od oznak chorób lub zmian, o świeżym wyglądzie, wolna od zanieczyszczeń obcych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o cechach charakterystycznych dla odmiany, wolna od uszkodzeń mrozowych, wolna od nie zabliźnionych uszkodzeń, bez oparzelin słonecznych, z szypułką, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. Sałata - sałaty całe, zdrowe; nie dopuszcza się sałat z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste i oczyszczone z zewnętrznych liści, o świeżym wyglądzie, niezwiędnięte, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów. Sałaty głowiaste, waga główki min. 200 gr. Por - cały, korzenie i liście przycięte, bez oznak gnicia lub zepsucia, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń obcych, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi i uschniętymi liśćmi, wolny od szkodników, i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez oznak wyrastania w pęd nasienny, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, waga średnio 0,2 – 0,4 kg. Seler naciowy – cały (dopuszcza się usunięcie górnej części), prawidłowo wykształcony, o regularnym kształcie, o świeżym wyglądzie, zdrowy, bez oznak gnicia i zepsucia, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz, bez pustych przestrzeni, odrostów korzeniowych, pędów kwiatostanowych, czysty, wolny od widocznych zanieczyszczeń, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachów, wolny od śladów chorób na liściach i ogonkach liściowych, ogonki liściowe niepołamane, nie powinny być zgniecione, popękane. . Kolby kukurydzy cukrowej – świeże , kolby jasnokremowe lub jasnożółte, o zbitych, ciasno przylegających ziarnach. Przy naciskaniu ich powinno się wyczuwać, że są miękkie. Kiełki roślinne – opakowania 250 gr. Bazylia–doniczkaopakowana; Oregano doniczka opakowana; Tymianek doniczka opakowana; Majeranek doniczka opakowana; Rozmaryn doniczka opakowana; Mięta doniczka opakowana; Lubczyk doniczka opakowana Rukola i roszponka: opakowania 100g. Wszystkie warzywa powinny być: Świeże, czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, nie zaparzone, nie zmarznięte, posiadać charakterystyczny kształt, barwę, zapach i smak. Materiały wykorzystane wewnątrz opakowania muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu. Opakowania muszą być wolne od ciał obcych (sznurki, wióry, trawy, ziemia, gryzonie itp.) W przypadku dostarczania towaru w folii, worki foliowe powinny być perforowane. Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie, e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób. Pakiet nr 2: owoce Asortyment na 2019 r. i orientacyjny czas dostaw Jedn. miary ilość Avocado I-XII Szt 260 Ananas waga min. 1,5 kg I-XII Szt 156 Arbuz VII-X Kg 2291 Banany I-XII Kg 2983 Brzoskwinie VII-X Kg 1288 Cytryny I-XII Kg 52 Granaty waga min. 400g I-XII Szt 104 Grejpfruty I-XII Kg 365 Gruszki I-XII Kg 2562 Kiwi waga min. 50g; I-XII Szt 7434 Mandarynki I-IV, XI-XII Kg 285 Mango waga min. 300g; I-XII szt 521 Melon I-XII Kg 850 Morele 15.VI-15.X Kg 370 Papaja waga min. 400g I-XII Szt 156 Pomarańcze I-XII Kg 913 Winogrona I-XII Kg 482 Jabłka deserowe kl. I, średnica poprzeczna min. 7 cm I-XII Kg 7251 Wymagania jakościowe dla owoców : Jabłka różne odmiany deserowe, powinny być jędrne, dobrej jakości i prawidłowo wykształcone, czyste. Banany nie mogą być niedojrzałe czyli zielone ani zbyt dojrzałe tzn. z ciemnymi plamami na powierzchni owocu. Opakowania muszą być wolne od wszelkich ciał obcych typu: sznurki, wióry, trawy, ziemia itp. W przypadku dostarczania owoców w folii, worki foliowe powinny być perforowane. Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte z rozpadem miękiszu lub miękką oparzeliną, o obcym zapachu, plamistość, zbyt małe owoce. Wszystkie owoce powinny być świeże i czyste, bez oznak uszkodzenia, bez oznak psucia, bez oznak wysuszenia, nie zaparzone, posiadać charakterystyczny kształt, barwę i zapach adekwatne do odmiany. Materiały wykorzystane wewnątrz opakowań muszą być nowe, czyste i odpowiedniej jakości, tak aby uniknąć jakiegokolwiek wewnętrznego lub zewnętrznego uszkodzenia produktu. Cechy dyskwalifikujące całą partię lub poszczególne owoce : nadgnite, zgnite, zmarznięte z rozpadem miękiszu lub miękką oparzeliną, o obcym smaku i zapachu, plamistość, zbyt małe owoce. Dotyczy wszystkich pakietów: 1) Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. 2) Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt. 3) Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków oraz do ograniczenia zamówienia w zakresie rzeczowym lub/i ilościowym, co nie jest odstąpieniem od umowy nawet w części. Wykonawcy nie służą z tego tytułu żadne roszczenia. 4) Realizacja przedmiotu umowy będzie następować w oparciu o zamówienia z Magazynu Zamawiającego składane telefonicznie lub e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób, w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania, nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym. 5) Wykonawca zapewnia terminowość dostaw, a ewentualne przeszkody zaistniałe po stronie Wykonawcy lub producenta nie mogą wpłynąć na terminowość dostaw. 6) Częstotliwość dostaw: nie częściej niż 2 razy w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym. 7) Wykonawca ponosi koszty transportu i ubezpieczenia przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego. Odbiór przedmiotu umowy następować będzie w Magazynie Zamawiającego, w godzinach od 7.00 do 13.00 od poniedziałku do piątku. 8) Przedmiot umowy powinien być przez Wykonawcę opakowany w sposób zapobiegający jego przypadkowemu uszkodzeniu. 9) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania Zamawiającemu wraz z dostawą przedmiotu umowy faktury, dowodu dostawy i wszystkich wymaganych przepisami prawa dokumentów. 10) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany asortymentu w obrębie umowy wynikającej ze stanu ilościowego zwierząt, stanu zdrowia lub stanu fizjologicznego zwierząt, zaleceń dietetycznych lekarza weterynarii itp. W takim przypadku Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć zwiększoną ilość danego asortymentu w cenie jak w umowie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03220000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach