Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 00-217 Warszawa, ul. Konwiktorska
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 226280712, , fax. 226269132
- Data zamieszczenia: 2020-11-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego
ul. Konwiktorska 3/5
00-217 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 226280712, , fax. 226269132
REGON: 14634902800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.cps.srodmiescie.warszawa.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy świeżych warzyw i owoców wykonywane sukcesywnie w okresie od 17.12.2020 r. do 16.12.2021 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do Zamawiającego świeżych warzyw i owoców, których asortyment określono w zestawieniu zamieszczonym w OPZ i Formularzu OFERTA, stanowiących odpowiednio Załącznik nr 1 i Załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Miejsce dostaw: budynki Zamawiającego usytuowane w Warszawie przy ul. Świętojerskiej 12A i ul. Twardej 1. 3. Zamawiający w asortymencie przedmiotu zamówienia określonego specyfikacji OPZ – zał. nr 1 oraz Formularza OFERTA stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, wymaga aby: dostarczane produkty były dopuszczone do sprzedaży, wszystkie dostarczane produkty nosiły nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz opakowaniach jednostkowych, dostarczane produkty były pierwszego gatunku, dostarczane produkty posiadały certyfikat - handlowy dokument identyfikacyjny. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03000000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: za spełniających warunek udziału w postępowaniu zostaną uznani Wykonawcy, którzy wykażą, że posiadają dokument potwierdzający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Jeżeli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać Wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów, wskazanych w ust. 7 poniżej, potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu lub spełniają warunki udziału w postępowaniu, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już aktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumentów (art. 26 ust. 2f Ustawy Pzp). 3) W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 oraz art. 24 ust. 5 pkt 1 i 8 Ustawy Pzp: a) Informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21 ustawy Pzp, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, wystawioną nie wcześniej niż 6 (sześć) miesięcy przed upływem terminu składania ofert; b) Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione, nie wcześniej niż 3 (trzy) miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp); c) Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp);
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy świeżych warzyw i owoców wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.01.2023 r. do 30.09.2023 r.
Dodano: 2022-12-19 - Dostawy ogórków i kapusty kwaszonej, ziemniaków jadalnych, warzyw, warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Górze Kalwarii
Dodano: 2021-02-16 - dostawa warzyw, owoców, ziemniaków do Aresztu Śledczego w Warszawie Służewcu
Dodano: 2020-10-14 - Sukcesywne dostawy warzyw świeżych, kwaszonych, owoców oraz ziemniaków do Zakładu Karnego w Siedlcach
Dodano: 2020-09-25 - Dostawa materiału zarybieniowego oraz zarybianie 13 jezior na potrzeby realizacji projektu „Ochrona rybołowa Pandion haliaetus na wybranych obszarach SPA Natura 2000 w Polsce”.
Dodano: 2020-06-17 - Dostawa produktów żywnościowych w ramach utrzymania koni służbowych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021.
Dodano: 2020-04-17 - ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ŚRODKÓW ŻYWNOŚCI DO KUCHNI PRZEDSZKOLNEJ
Dodano: 2020-01-10 - aaaa
Dodano: 2020-01-08 - test
Dodano: 2020-01-01 - Dostawy świeżych warzyw i owoców wykonywane sukcesywnie w okresie 12 miesięcy
Dodano: 2019-11-19