Przetargi.pl
Dostawy róznych artykułów spożywczych

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 20-482 Lublin, ul. Południowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 71 04 400 , fax. 81 74 45 715
  • Data zamieszczenia: 2019-02-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Południowa 5
    20-482 Lublin, woj. lubelskie
    tel. 81 71 04 400, fax. 81 74 45 715
    REGON: 59044400000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy w Lublinie

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy róznych artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ 1: przedmiot zamówienia stanowią dostawy różnych artykułów spożywczych CPV-15800000-6 w asortymencie i ilościach niżej wymienionych: Przedmiot zamówienia Ilość szacunkowa Przyprawa do zup w płynie typu „maggi” PN-A-86967, opakowanie do 5 l. 1 500 l Sól warzona PN-C-84081, spożywcza, jodowana, drobnoziarnista, opakowanie do 1 kg 1 800 kg Majeranek otarty PN-A-86958, opakowanie do 1 kg 40 kg Liść laurowy PN-A-86967, opakowanie do 1 kg 30 kg Ziele angielskie BN-68/8132-14, opakowanie do 1 kg 30 kg Papryka ostra mielona PN-A-86955, opakowanie do 1 kg 100 kg Pieprz czarny mielony PN-A-86955, opakowanie do 1 kg 100 kg Pieprz ziołowy, opakowanie do 1 kg 80 kg Czosnek suszony granulowany, opakowanie do 1 kg 65 kg Koperek suszony, opakowanie do 1 kg 50 kg Kminek mielony, opakowanie do 1 kg 40 kg Zioła prowansalskie, opakowanie do 1 kg 30 kg Słonecznik łuskany - ziarno, opakowanie do 1 kg 300 kg Ketchup gastronomiczny, opakowanie plastikowe 1 kg – 5 kg 3 500 kg Majonez gastronomiczny PN-A-86950:1995, opakowanie plastikowe 1 kg – 5 kg 3 000 kg Musztarda gastronomiczna PN-A- 86964, opakowanie plastikowe 1 kg – 5 kg 3 500 kg Ocet spirytusowy 10% PN – EN 13188, opakowanie 0,5 – 1l 1 200 l Kawa zbożowa typu „Kujawianka”, opakowanie 0,5 – 5 kg 500 kg Kakao naturalne, gorzkie, sypkie, ciemne, bez dodatku cukru, opakowanie do 5 kg 500 kg Herbata czarna granulowana PN-ISO 3720, opakowanie do 5 kg 1 200 kg Napój do rozpuszczania (soki skoncentrowane min. 20%), opakowanie do 5 l butelka plastikowa 6 000 l Wafle kukurydziane, opakowanie 50g – 130g 150 kg Wafle ryżowe naturalne, opakowanie 50g – 130g 150 kg CZĘŚĆ 2: przedmiot zamówienia stanowią dostawy bulionów CPV-15891500-5 w asortymencie i ilościach niżej wymienionych: Przedmiot zamówienia Ilość szacunkowa Bulion – rosół z kury w proszku, gat. I, PN-94052, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 800 kg Bulion warzywny w proszku, gat. I, PN-A-94052, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 800 kg Rosół w proszku o smaku wędzonki, gat. I, PN-A-94052, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 250 kg Barszcz biały w proszku, gat. I, PN-A-94050, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 25 kg Barszcz czerwony w proszku, gat. I, PN-A-94050, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 500 kg Zupa kalafiorowa w proszku, gat. I, PN-A-94050, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 450 kg Zupa pieczarkowa w proszku, gat. I, PN-A-94050, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 450 kg Zupa selerowa w proszku, gat. I, PN-A-94050, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 250 kg Sos do surówek typu sałatkowy w proszku, PN-06/A-86951, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 350 kg Fix do potraw chińskich w proszku, gat. I, PN-06/A-86951, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 250 kg Sos myśliwski w proszku, gat.I, PN-06/A-86951, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 200 kg Sos bolognese w proszku, gat. I, PN-06/A-86951, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 450 kg Sos pieczarkowy w proszku, gat. I, PN-06/A-86951, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 450 kg Sos z zielonym pieprzem w proszku, gat. I, PN-06/A-86951, opakowanie szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 250 kg Część 3: przedmiot zamówienia stanowią dostawy jaj CPV-03142500-3 w asortymencie i ilościach niżej wymienionych: Przedmiot zamówienia Ilość szacunkowa Jaja kurze kl. M, jaja naświetlane podczas pakowania promieniami UV. Wytłaczanki sterylne, opakowania zbiorcze kartony. 187 200 szt. 1. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiający, zastrzega sobie prawo do nieodebrania całości zamówienia z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 2. Dostawy realizowane będą w dni robocze (od poniedziałku do piątku) do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej 5, w godz. 8.00 – 14.00. Zakłada się częstotliwość dostaw: - dla części 1: nie częściej niż dwa razy w miesiącu; - dla części 2: nie częściej niż jeden raz w miesiącu; - dla części 3: nie częściej niż jeden raz w tygodniu; 3. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na własny koszt do magazynu Zamawiającego, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 4. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie produkcji, terminie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W przypadku oferty składanej przez wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie publicznego: a) należy do oferty załączyć dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu w sprawie niniejszego zamówienia publicznego. W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje Pełnomocnik, pełnomocnictwo określające jego zakres podpisane winno być przez osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy. Musi ono wynikać z umowy lub innej czynności prawnej i mieć formę pisemną. Fakt ustanowienia pełnomocnika musi wynikać z dokumentów oferty. Pełnomocnictwo powinno być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie, zgodnie z ustawą z dnia 14.02.1991 r. – Prawo o notariacie (t.j. Dz. U. z 2014 r. poz. 164 z późn. zm.). W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie stosuje się przepisów ustawy z dnia 16 listopada 2006 r. o opłacie skarbowej (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 783) oraz przepisów wykonawczych wydanych na jej podstawie. b) pełnomocnik pozostaje w kontakcie z Zamawiającym w toku postępowania i do niego Zamawiający kieruje informacje, korespondencję, itp.; c) wspólnicy spółki cywilnej są traktowani jak Wykonawcy składający ofertę wspólną i mają do nich odpowiednie zastosowanie zasady określone w literach a) –b). Szczegółowy opis - Rozdział IX. Oświadczenia i dokumenty, jakie Wykonawcy maja dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach