Przetargi.pl
Dostawy przetworów owocowo-warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, soi, herbaty do Zakładu Karnego w Łowiczu

Zakład Karny w Łowiczu ogłasza przetarg

  • Adres: 99-400 Łowicz, ul. Wiejska 3
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 046 8309740
  • Data zamieszczenia: 2011-08-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Łowiczu
    ul. Wiejska 3 3
    99-400 Łowicz, woj. łódzkie
    tel. 046 8309740
    REGON: 00078294200015
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy przetworów owocowo-warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, soi, herbaty do Zakładu Karnego w Łowiczu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego przetworów owocowo - warzywnych, przypraw, zup, koncentratów spożywczych, soi, herbaty w następującym asortymencie i ilościach: Część I - przetwory warzywne 1.leczo pieczarkowe op. jednostkowe 2-15 kg PN-A-75032/A1:1996, 2 500 kg 2.szczaw konserwowy op. jednostkowe 1-5 kg PN-A-77807:1997, 650 kg 3.przecier ogórkowy op. jednostkowe 1-5 kg PN-A-77701:1997, 650 kg 4.konc. pomidorowy 30% op. jednostkowe 1-5 kg PN-75/A-77601, 2 700 kg Część II - zupy i buliony 1.bulion drobiowy op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 700 kg 2.zupa bieszczadzka op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 3.zupa biały barszcz op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 4.zupa grzybowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 5.zupa kalafiorowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg 6.zupa ogonowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 7.zupa pieczarkowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 8.zupa selerowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 9.zupa żurek op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 300 kg 10.zupa cebulowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg 11.zupa szparagowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg 12.zupa porowa op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 200 kg 13.bulion wołowy op. jednostkowe 5 -10 kg PN-A-75980:1997, 700 kg Część III - przyprawy, herbata, sól 1.pieprz naturalny mielony op. jednostkowe 1 - 4kg PN-A-86952:1997/Az1:2002, 60 kg 2.pieprz ziołowy mielony op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86952:1997/Az1:2002, 60 kg 3.papryka ostra mielona op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86955:1997/Az1:2002, 60 kg 4.liść laurowy op. jednostkowe 1 - 4kg, BN-67/8132-10, 40 kg 5.majeranek op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86958, 40 kg 6.koper suszony op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-72/A-77603, 60 kg 7.przyprawa uniw. typu JARZYNKA lub równoważne op. jed. 1 - 4kg, PN-A-79008, 450 kg 8.przyprawa do bigosu op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002 80 kg 9.przyprawa do drobiu op. jednostkowe 1 - 4kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002 80 kg 10.przyprawa do gulaszu op. jednostkowe 1 - 4 kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002 120 kg 11.przyprawa do zup w płynie op. jednostkowe 1 - 5kg, PN-A-86967:1998/Az1:2002, 780 kg 12.ocet op. jednostkowe 0,5 - 1 l, PN-A-79733:1996/Az1:1999, 500 l 13.musztarda op. jednostkowe 5 kg, PN-A-86964:2002, 3 200 kg 14.sól op. jednostkowe 25 kg, PN-C-84081-2:1998, 1 400 kg 15.herbata granulowana op. jednostkowe 25 kg, PN-ISO 3720, 550 kg Część IV - przetwory owocowe, soja 1.mus jabłkowy z cukrem op. jednostkowe 1 - 10 kg, PN-A-77608:1997, 500 kg 2.kostka sojowa op. jednostkowe 10 - 15 kg, PN-ISO 5506:2002 500 kg Wskazane ilości poszczególnych artykułów są ilościami przewidywanymi, które posłużą do określenia wartości przedmiotu zamówienia wg poszczególnych ofert. W trakcie realizacji zamówienia faktyczne ilości poszczególnych artykułów mogą odbiegać od określonych powyżej, jednakże łączna wartość realizowanej umowy nie przekroczy wartości określonej ofertą wykonawcy. 3.3 Zasady i warunki realizacji zamówienia publicznego, warunki płatności oraz warunki odbioru zawarte są we wzorze umowy - zał. nr 5 do SIWZ. W trakcie trwania umowy mogą ulec zmianie następujące postanowienia umowne: W przypadku zmiany stawki podatku VAT na artykuły będące przedmiotem niniejszego zamówienia, ceny poszczególnych artykułów ulegną zmianie zgodnie ze zmianą stawki podatku W czasie realizacji niniejszej umowy strony dopuszczają możliwość zmiany cen jednostkowych, jednak nie wcześniej niż po miesiącu lutym 2012r. Zmiana cen artykułów może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w danym kwartale w stosunku do kwartału poprzedniego (komunikat Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego publikowany w Monitorze Polskim). Zmiana ceny może nastąpić na pisemny wniosek wykonawcy lub zamawiającego. Każdorazowa zmiana ceny przez Wykonawcę wymaga uprzedniej akceptacji ze strony Zamawiającego. W przypadku spadku cen na rynku artykułów spożywczych, Zamawiający zastrzega sobie prawo do obniżenia cen wynikających z umowy, stosownie do cen obowiązujących na rynku. Wykonawca podpisując umowę w sprawie zamówienia publicznego, godzi się na jej warunki. Ponosi jednocześnie ryzyko zmiany cen na rynku czy dekoniunktury. W ramach zamówienia dostawy będą realizowane partiami, co najmniej jeden raz w miesiącu. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu zamawiającego, ul. Wiejska 3, 99-400 Łowicz, najpóźniej do godziny 10.00 w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania zamawianego towaru w ciągu 3 dni od dnia złożenia zamówienia przez zamawiającego, własnym transportem, przystosowanym do przewozu artykułów, które są przedmiotem zawartej umowy zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie warunków zdrowotnych żywności i żywienia. Zamawiający będzie przekazywać wykonawcy zamówienie określające wielkość i termin kolejnej dostawy telefonicznie lub faksem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153310007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach