Przetargi.pl
Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych

Powiatowy Zakład Aktywności Zawodowej w Wałczu ogłasza przetarg

  • Adres: 78-600 Wałcz, Wronia 38
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-12-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Zakład Aktywności Zawodowej w Wałczu
    Wronia 38
    78-600 Wałcz, woj. zachodniopomorskie
    REGON: 381852676
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samorządowy zakład budżetowy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne muszą być wysokiej jakości, spełniać wymagania jakościowe dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach, posiadać odpowiednie atesty, certyfikaty, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne będą przechowywane u zamawiającego, w pojemnikach wykonawcy do czasu kolejnej dostawy (pojemniki czyste, bez obcych zapachów, mające atesty, powinny być przeznaczone tylko do jednego rodzaju asortymentu).WYMAGANIA DOTYCZĄCE WSZYSTKICH PRODUKTÓW (wędliny): Pakowanie Pojemnik plastikowy, folia, (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Znakowanie (oznakowanie powinno zawierać): nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, znak identyfikacyjny, numer partii produkcyjnej, pojemność opakowania, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do…….. dzień, miesiąc, rok), warunki przechowywania. Transport specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym odpowiednio do transportowanego środka spożywczego. Transport powinien odbywać się w sposób zabezpieczający przed zgnieceniem, uszkodzeniem, zgniciem i zamoknięciem. Środki transportu powinny być czyste (w szczególności wolne od zanieczyszczeń środkami ochrony roślin, nawozami mineralnymi itp.) i bez obcych zapachów.WYMAGANIA DOTYCZĄCE WSZYSTKICH PRODUKTÓW (mięso): Znakowanie – oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, znak identyfikacyjny, numer partii produkcyjnej, pojemność opakowania, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ……dzień, miesiąc, rok), warunki przechowywania. Transport specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym odpowiednio do transportowanego środka spożywczego. Transport powinien odbywać się w sposób zabezpieczający przed zgnieceniem, uszkodzeniem, gniciem i zamoknięciem. Środki transportu powinny być czyste (w szczególności wolne od zanieczyszczeń środkami ochrony roślin, nawozami mineralnymi itp.) i bez obcych zapachów. Zapach : swoisty dla danego mięsa. Wygląd i powierzchnia: Mięso czyste, bez sladów jakichkolwiek zanieczyszczeń o barwe jasnoczerwonej, czerwonej bez przebarwień. Powierzchnia czysta, gładka, nie zakrwawiona, nie postrzepiona, bez opiłków kości, przekrwień, ponacinań. Mięso nieostrzykiwane.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach