Przetargi.pl
Dostawy pieczywa

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 20482 Lublin, ul. Południowa
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 71 04 400 , fax. 81 74 45 715
  • Data zamieszczenia: 2019-01-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Południowa 5
    20482 Lublin, woj. lubelskie
    tel. 81 71 04 400, fax. 81 74 45 715
    REGON: 59044400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy w Lublinie

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy pieczywa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Chleb pszenno - żytni, gat. I – 93 501,90 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, pieczywo mieszane wyrabiane z mąki żytniej i mąki pszennej (mąka pszenna 750 – 70%, mąka żytnia 720 – 30 %) na kwasie z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców określonych recepturą, bochenki o kształcie podłużnym, niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone ze śladami pleśni, skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, o barwie od brązowej do ciemnobrązowej, intensywność zabarwienia skórki na przekroju bochenka maleje w kierunku miękiszu, miękisz o równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku, miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury, nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym, z zakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soli, smak i zapach typowy dla tego rodzaju chleba, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74103:1993, waga 1 sztuki 150g. 2) Chleb pszenny, gat. I – 6 480 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – smak: lekko słodki; zapach: czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: miękisz elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle powiązany ze skórką, bez zakalca i grudek mąki; barwa: skórka równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g. 3) Bułka tarta, gat. I – 450 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15893000-4. produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień; postać: sypka bez grudek; barwa: od szarokremowej do złocistej, może być niejednolita; zapach: swoisty, bez obcych zapachów; smak: typowy dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków; zgodna z normą PN-A-74113:1997 i PN-A-74113:1997/Az1:1999, zabronione jest wykorzystanie tzw. zwrotów chleba, metkowana jednostkowo, opakowanie papierowe lub foliowe o wadze od 1,0 kg do 5,0 kg. 4) Cebularz lubelski, gat. I – 405 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15810000-9, pszenny z cebulą i makiem, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, waga 1 sztuki od 100g do 150g. W okresie od dnia 15 czerwca 2019 r. do dnia 15 września 2019 r. Zamawiający obliguje Wykonawcę aby pieczywo było dostarczane w woreczkach mikroperforowanych. 2. Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia, jednak nie więcej niż 30%, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Dostawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Odbiorcę 3. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do Zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy, deklarowany przez producenta powinien wynosić co najmniej 3 dni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedstawienia dopuszczalnego/zalecanego terminu przydatności do spożycia na podstawie zleconych badań laboratoryjnych –przechowalniczych. 4. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Mają być świeże, o dobrym smaku, w nieuszkodzonych opakowaniach, każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, datę minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej – jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości, dane identyfikacyjne podmiotu, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo, warunki przechowywania. 5. Artykuły sypkie (bułka tarta) mają być niezbrylone. 6. Dostawca towaru na czas trwania umowy zapewni nieodpłatnie odpowiednie ilości koszy przeznaczonych do przechowywania chleba w magazynie żywnościowym Zamawiającego. 7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. 8. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany zgodnie z: - ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.), - rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2014r. poz. 744). 9. Dostawy realizowane będą od poniedziałku do soboty z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 8.00 – 10.00 do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej, w godz. 8.00 – 10.00
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15811100-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium dla zamówienia w wysokości 5 000.00 PLN (słownie: pięć tysięcy złotych). Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wadium może być wniesione w formie określonej w art. 45 ust. 6 ustawy pzp. Wadium wnoszone w pieniądzu Wykonawca winien wpłacić przelewem na niżej podany numer rachunku bankowego Zamawiającego: NBP O/Lublin Nr 13 1010 1339 0008 4013 9120 0000 do dnia 15 stycznia 2019r. W tytule przelewu wpisać: Dostawy pieczywa nr sprawy: D/Kw.2232.1.2019.ES, podać nazwę Wykonawcy.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 13. W przypadku oferty składanej przez wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie publicznego: a) należy do oferty załączyć dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu w sprawie niniejszego zamówienia publicznego. W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje Pełnomocnik, pełnomocnictwo określające jego zakres podpisane winno być przez osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy. Musi ono wynikać z umowy lub innej czynności prawnej i mieć formę pisemną. Fakt ustanowienia pełnomocnika musi wynikać z dokumentów oferty. Pełnomocnictwo powinno być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie, zgodnie z ustawą z dnia 14.02.1991 r. – Prawo o notariacie (t.j. Dz. U. z 2014 r. poz. 164 z późn. zm.). W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie stosuje się przepisów ustawy z dnia 16 listopada 2006 r. o opłacie skarbowej (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 783) oraz przepisów wykonawczych wydanych na jej podstawie. b) pełnomocnik pozostaje w kontakcie z Zamawiającym w toku postępowania i do niego Zamawiający kieruje informacje, korespondencję, itp.; c) wspólnicy spółki cywilnej są traktowani jak Wykonawcy składający ofertę wspólną i mają do nich odpowiednie zastosowanie zasady określone w literach a) –b). Szczegółowy opis - Rozdział IX. Oświadczenia i dokumenty, jakie Wykonawcy maja dostarczyć w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach