Areszt Śledczy ogłasza przetarg
- Adres: 85-128 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie 4
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 052 5855252, 5855303 , fax. 052 5855300
- Data zamieszczenia: 2013-10-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
ul. Wały Jagiellońskie 4 4
85-128 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 052 5855252, 5855303, fax. 052 5855300
REGON: 09139321800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy owoców dla Aresztu Śledczego w Bydgoszczy (sprawa nr:29/Ż/2013) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
I. Przedmiotem zamówienia są dostawy owoców w asortymencie i ilościach niżej wymienionych. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części artykułów z braku zapotrzebowania na dany asortyment lub zmniejszenia zapotrzebowania. Przedmiotem zamówienia są dostawy owoców: 1. Jabłka (CPV 03222321-9) w ilości około 30 000 kg Jabłka w pierwszym gatunku, owoce zdrowe, gładkie, twarde, bez oznak porażenia chorobami, nie powinny być popękane nadgniłe. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego roku w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2. Śliwki (CPV 03222334-3) w ilości około 2 000 kg Śliwki w I gatunku, owoce dojrzałe, zdrowe, bez oznak nadgnicia i porażenia chorobami. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w okresie sezonowym w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Wymagania stawiane Wykonawcy: Miejsce, sposób oraz terminy dostaw: - Areszt Śledczy w Bydgoszczy - magazyn żywnościowy, - Dostawy odbywać się będą do poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 10:00, - Dostawy sukcesywne na podstawie zamówień telefonicznych, faxem, lub e-mailem w terminie wskazanym przy złożeniu zamówienia przez zamawiającego, - Wykonawca dostarczać będzie artykuły żywnościowe własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami systemu HACCP na podstawie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dnia 11 maja 2001 roku (Dz. U. 63 poz 634 z 2001 r. - z późn. zm), - Wykonawca dostarczać będzie owoce własnym transportem, na swój koszt, pojazdem którego długość nie przekracza 9 m, - Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia; - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. II. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są postanowienia zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032223219
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienie wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną