Przetargi.pl
Dostawy nabiału i jaj kurzych

Zakład Karny w Żytkowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 26930 Garbatka Letnisko, Żytkowice
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 486 211 250 , fax. 486 146 030
  • Data zamieszczenia: 2016-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Żytkowicach
    Żytkowice
    26930 Garbatka Letnisko, woj. mazowieckie
    tel. 486 211 250, fax. 486 146 030
    REGON: 103820000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy nabiału i jaj kurzych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie asortymentu wyszczególnionegoponiżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach: Zamówienie obejmuje dostawy na 12 miesięcy CZĘŚĆ NR 1 pn. Dostawy nabiału: 1. Mleko UHT; 15511210-8; 4 000,00 l; Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. 2. Mleko w proszku; 15511700-0; 700,00 kg. Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów. Barwa: biała do lekko kremowej, jednolita. Niedopuszczalne zanieczyszczenia mechaniczne i antybiotykami. Mleko pakowane w wielowarstwowe papierowe worki z wkładką polietylenową, waga pojedynczego worka maksymalnie do 25 kg. Okres przydatności do spożycia minimum 90 dni od daty dostawy. 3. Ser żółty; 15544000-3; 300 kg. Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. 4. Ser topiony; 15540000-5; 1200,00 kg. Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy. 5. Jogurt owocowy; 15551320-4; 450,00 kg. Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. 6. Jogurt naturalny; 15551310-1; 400,00 kg. Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. 7. Śmietana; 15512000-0; 800,00 l Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. 8. Twaróg chudy; 15542100-0; 3400,00 kg. Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. 9. Serek wiejski; 15542100-0; 500,00 kg. Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. 10. Serek homogenizowany; 15551000-5; 500,00 kg. Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. 11. Serek fromage; 15540000-5; 400,00 kg. Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 - 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. 12. Margaryna; 15431100-9; 10 000,00 kg. Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. CZĘŚĆ NR 2 – dostawy jaj kurzych: Ilość zamawiana na 12 m-cy 1. Jajo kurze; 03142500-3; 100 000,00 szt. Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15431100-9

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach