Przetargi.pl
DOSTAWY MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO, PRODUKTÓW Z MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO, WĘDLIN I KONSERW

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 98200 Sieradz, ul. Orzechowa
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 438 270 600 , fax. 438 270 621
  • Data zamieszczenia: 2018-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Orzechowa 5
    98200 Sieradz, woj. łódzkie
    tel. 438 270 600, fax. 438 270 621
    REGON: 32008700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny w Sieradzu

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO, PRODUKTÓW Z MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO, WĘDLIN I KONSERW
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia (mięso wieprzowo – wołowe, produkty z mięsa wieprzowo – wołowego: wędliny i konserwy) Część I – dostawy konserw Konserwa turystyczna, typu mielonka- w puszkach samootwieralnych lub opakowaniach aluminiowych tzw. alupakach z możliwością łatwego otwarcia o wadze 290g-300g Nomenklatura CPV: 15131000-5, Polska Norma: PN-A-82022 : 1998/Az1: 2000 2 Przysmak śniadaniowy, konserwa typu mielonka- w puszkach samootwieralnych lub opakowaniach aluminiowych tzw. alupakach z możliwością łatwego otwarcia o wadze 290g - 300 g Nomenklatura CPV: 15131000-5, Polska Norma: PN-A-82022 : 1998/Az1: 2000 Część II – produkty wędliniarskie z mięsa wieprzowo – wołowego 1 Kiełbasa parówkowa – produkt drobno – rozdrobniony do masy homogennej w jelicie wieprzowym z dodatkiem przypraw naturalnych i ich ekstraktów batony o średnicy 20 ÷ 22 mm i masie około 100 g, w osłonkach sztucznych białkowych lub celofanowych w zwojach, nie pakowane o długości 18 ÷ 22 cm, powierzchnia barwy jasnobrązowej; konsystencja dość ścisła, elastyczna 2 Mortadela – baton - produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobnionych do masy homogennej w osłonce sztucznej lub białkowej o długości do 40 cm, o średnicy do 15 cm. Konsystencja – dość ścisła, elastyczna. 3 Kiełbasa zwyczajna – produkt z mięsa wieprzowo – wołowego, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony z dodatkiem przypraw. Batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), o długości od 35cm do 40cm, odkręcane, tworzą zwoje, powierzchnia batonu o barwie od jasnobrązowej do ciemnobrązowej: osłonka równomiernie ściśle przylegająca do farszu: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikające z nie dowędzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni. 4 Kiełbasa podwawelska – produkt z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, z dodatkiem przypraw, o średnicy ok 35 mm, parzona. Batony w osłonkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), 5 Kiełbasa krakowska - produkt z mięsa wieprzowego i wołowego, grubo rozdrobniona w osłonkach o średnicy ok. 70 mm i długości ok. 30 cm, wędzona i parzona kg 6 Kiełbasa golonkowa – wędlina z mięsa wieprzowego grubo rozdrobniona w formie walca o średnicy od 6 cm do 8 cm, pakowana w osłonce. kg 7 Mielonka wieprzowa, produkt z grupy mielonek. , produkt średnio rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, o jednolitej strukturze, osłonce sztucznej lub naturalnej, postać bloku. kg 8 Kiełbasa żywiecka produkt z mięsa wieprzowego i wołowego, grubo rozdrobniona w osłonkach naturalnych o średnicy ok. 70 mm i długości ok. 30 cm, wędzona i parzona kg 9 Pasztet wołowo-wieprzowy - produkt powstały z podrobów oraz surowców mięsnych wieprzowych i wołowych rozdrobnionych do masy homogennej i poddany procesowi pieczenia, blok lub foremka do 1 kg. kg 10 Kaszanka - wyrób w osłonce sztucznej, powierzchnia czysta, osłonka do farszu, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką o średnicy ok. 30 mm i długości ok. 15 cm, z kaszą gryczaną. kg 11 Salceson biały (włoski) - produkt z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych i wołowych. Wygląd ogólny i powierzchnia – salceson w osłonce poliamidowej bezbarwnej w kształcie batonu o długości ok. 20cm, średnicy osłonki powyżej 75mm: osłonka powinna ściśle przylegać do farszu, nie pomarszczona. Wygląd na przekroju – barwa na przekroju szaroróżowa właściwa dla użytych składników mięsno-tłuszczowych: niedopuszczalna barwa szarozielona lub inna nietypowa. Konsystencja – soczysta, plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać, niedopuszczalne skupiska nie wymieszanych składników. kg 12 Pieczeń rzymska – gotowy produkt z mięsa wieprzowego i wołowe z dodatkiem przypraw, substancji wiążących, pieczona. Kształt foremkowy. kg 13 Szynka tyrolska– produkt średnio rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, o jednolitej strukturze, osłonce sztucznej lub naturalnej, postać bloku. kg 14 Kiełbasa zielonogórska- z mięsa wieprzowego chudego, parzona w osłonce sztucznej średnica 55 mm, gruborozdrobiona, kształt walca, barwa na przekroju od jasnej do ciemnoróżowej, smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanej, parzonej kg Część III – mięso wieprzowo – wołowe Lp. Nazwa 1 Mięso mielone wieprzowo-wołowe uzyskane z mięsa świeżego chudego, nie dopuszczalna zawartość wody obcej, zawartość tłuszczu do 20%, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte, schłodzone, niemrożone. kg 2 Mięso wieprzowe gulaszowe (klasa II) - całe skrawki mięsa (kostka lub paski) bez tłuszczu zewnętrznego, bez ścięgien i tkanki łącznej, niedopuszczalne mięso z głów, ogonów, nóg, żeberek, płatów słoniny, pachwiny i innych podrobów wieprzowych. Barwa mięsa: bladoróżowa do ciemnoczerwonej, przekrwienie - niedopuszczalne, węzły chłonne – niedopuszczalne, barwa tłuszczu: biała z odcieniem żółtym lub kremowym, brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Powierzchnia czysta, bez opiłków kości i przekrwień. Mięso świeże, niemrożone. kg 3 Mięso wołowe gulaszowe (klasa II) - całe skrawki mięsa (kostka lub paski) bez tłuszczu zewnętrznego, bez ścięgien i tkanki łącznej, niedopuszczalne mięso z głów, ogonów, nóg, żeberek, płatów słoniny, pachwiny i innych podrobów wołowych. Powierzchnia czysta, bez opiłków kości i przekrwień. Mięso świeże, niemrożone. kg Kody CPV: - mięso wołowe – 15111000-9, - mięso wieprzowe – 15113000-3, - wędliny wieprzowe – 15131130-5, - konserwy i przetwory z mięsa - CPV: 15131000-5 Wymogi jakościowe: - PN-86/A-82002 – wieprzowina, części zasadnicze - PN-88/A-82003 – wołowina, części zasadnicze - PN-A-82007 1996r. - przetwory mięsne, wędliny - PN-A-82028, PN-A-82027 BN084/8014-05 – wędliny - PN-A-82022: 1998/Az1: 2000- konserwy mięsne Oferowane artykuły spożywcze powinny być w opakowaniu oryginalnym producenta (opakowanie nieuszkodzone, zamknięte) oraz oznakowane zgodnie z wymogami tj. oznakowanie musi zawierać nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy pakującego środek spożywczy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15113000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zgodnie z SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach