Przetargi.pl
Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych

Zakład Karny w Nysie ogłasza przetarg

  • Adres: 48300 Nysa, ul. Kościuszki
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 332 471
  • Data zamieszczenia: 2018-11-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Nysie
    ul. Kościuszki
    48300 Nysa, woj. opolskie
    tel. 774 332 471
    REGON: 32020700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka sektora finansów publicznych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, wędlin, podrobów i konserw mięsnych dla ZK w Nysie w terminie od 02.01.2019-31.12.2019 oraz dla OZ w Prudniku od 01.07.2019-31.12.2019 Zamówienie podzielone na 6 części: Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe 1. Mięso wieprzowe gulaszowe- 5700 kg surowe, świeże nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez zewnętrznego i śródmięśniowego tłuszczu,, bez skór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C 2. Mięso wołowe bez kości - gulasz- 1500 kg surowe, świeże, nie mrożone, w kawałkach nie mniejszych niż ok. 7 cm, bez zanieczyszczeń obcych, ścięgien, bez tłuszczu zewnętrznego i śródmięśniowego, bez skóry, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C 3. Karczek wieprzowy- 2550 kg bez kości, surowy, świeży, nie mrożony, pozbawiony tłuszczu, schłodzony do temperatury nie wyższej niż 40C 4. Schab wieprzowy bez kości – 2550 kg surowy, świeży, nie mrożony, pozbawiony tłuszczu i łoju schłodzony do temperatury nie wyższej niż 40C Część 2 Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie 1. Ćwiartka z kurczaka (udko) świeże – 650 kg waga jednostkowa ok 250g- element tuszki kurczęcej obejmuje kość udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami. Uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach. Niedopuszczalny zapach obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa oraz zapach zjełczałego tłuszczu. 2. Filet z piersi kurczaka świeże – 450 kg Mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, czyste wolne od jakichkolwiek substancji obcych, zabrudzeń lub krwi. Naturalna jasnoróżowa barwa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa z kurczaka. Niedopuszczalny zapach obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa oraz zapach zjełczałego tłuszczu. 3. Mięso gulaszowe z kurczaka – 4000 kg surowe, świeże nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3 cm bez zanieczyszczeń obcych, tłuszczu, skór, piór, krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C 4. Mięso gulaszowe z indyka – 1100 kg surowe, świeże, nie mrożone w kawałkach nie mniejszych niż ok. 3cm bez zanieczyszczeń obcych ,tłuszczu, skór, piór, kości, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 40C 5. Żołądki drobiowe z kurczaka – 1750 kg surowe, świeże nie mrożone, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej, pozbawiony rogowatego naskórka, tłuszczu, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C 6. Serca drobiowe z kurczaka – 1750 kg surowe, świeże nie mrożone, serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury nie wyższej niż 4 0C Część 3 Wędliny drobiowo – wieprzowo – wołowe 1. Kiełbasa litewska – 3750 kg średniorozdrobniona, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 2. Kiełbasa kanapkowa – 2000 kg średniorozdrobniona, w osłonce barierowej o średnicy ok. 75-95 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 3. Kiełbasa – mortadela extra – 2000 kg homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży 4. Mortadela z pieczarkami – 2000 kg homogenizowana, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, widoczne drobno rozdrobnione pieczarki, dopuszczalny konserwant E -250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 5. Kiełbasa – parówki śląskie – cienkie – 2000 kg homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso wieprzowo – wołowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 6. Kiełbasa parówkowa – 2000 kg homogenizowana, parzona, wędzona, w jelicie naturalnym o średnicy ok.25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 7. Kiełbasa zwyczajna – 2000 kg średniorozdrobniona, w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 8. Kiełbasa opolska/ regionalna – 3750 kg średniorozdrobniona w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy, dopuszczalny konserwant E-250, termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 9. Kiełbasa tyrolska / szynka tyrolska – 2000 kg średniorozdrobniona w osłonce barierowej o średnicy 50-80 mm, skład mięso drobiowo - wieprzowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 10. Boczek wędzony – 1200 kg wieprzowy,,parzony bez żeberek i bez widocznych złogów solanki, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. Część 4 Wędliny drobiowe 1. Rolada drobiowa – 240 kg gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy, warzywa, galareta, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 2. Polędwica z kurczaka- 240 kg gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta. 3. Polędwica z indyka- 240 kg gruborozdrobniona, parzona, nie wędzona, w osłonie barierowej o średnica ok. 70-90 mm, skład mięso z indyka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja ścisła, zwarta. 4. Blok drobiowy 240 kg gruborozdrobniony, parzony, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm lub innej formie utrzymującej kształt, skład mięso drobiowe, przyprawy, konsystencja zwarta umożliwiająca wyporcjowanie termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 5. Serdelki drobiowe – 240 kg homogenizowane, parzone w osłonce wiskozowej o średnicy ok. 20 mm, skład mięso drobiowe , sól, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. 6. Szynka z indyka – 450 kg szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży, konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie. 7. Kiełbasa szynkowa z kurczaka – 450 kg gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso drobiowe z kurczaka, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 8. Kiełbasa szynkowa z indyka – 240 kg gruborozdrobniona, parzona, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 9. Parówki drobiowe cienkie – 240 kg -homogenizowana w osłonie barierowej o średnicy ok. 20-25 mm, skład mięso drobiowe , przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży. 9. Szynka z kurczaka prasowana – 450 kg szynka w bloku, w osłonie barierowej o średnicy ok. 80-100 mm, skład mięso indycze, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty sprzedaży,konsystencja zwarta umożliwiająca porcjowanie. 10. Kiełbasa biała drobiowa – 450 kg w jelicie naturalnym o średnicy ok. 25-30 mm, skład mięso drobiowe, przyprawy,dopuszczalny konserwant E – 250, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. Część 5 Podroby wieprzowe 1. Pasztet wieprzowy – 2000 kg produkt powstały z podrobów i surowców mięsnych wieprzowych, rozdrobnionych do masy homogenizowanej w osłonce poliamidowej, o średnicy ok.40:50mm i długości 30cm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, Część 6 Konserwy mięsne 1. Mielonka wieprzowa – turystyczna 200g lub 300g – 1750 kg opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza,zawartość tłuszczu do 23%. 2. Mielonka wieprzowa - tyrolska 200g lub 300g – 1750 kg opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza,zawartość tłuszczu do 27%, 3. Przysmak śniadaniowy 200g lub 300g - 1750 kg opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 23%, 4. Pasztet drobiowy 130g – 3000 kg opakowanie w małych foremkach, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 25%, 5. Pasztet mazowiecki 200 lub 300 g – 3100 kg opakowanie metalowe lub aluminiowe, wieczko łatwo otwieralne bez użycia otwieracza, zawartość tłuszczu do 34%.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie dokonuje określenia szczególnych warunków w tym zakresie. Oświadczenie składane wraz z ofertą o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zał. nr 3.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wraz z ofertą - formularze ofertowe 2a-2f należy złożyć 1) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia– załącznik nr 3 do SIWZ, 2) pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę (jeżeli dotyczy).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach