Przetargi.pl
DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZU ZWIERZĘCEGO

ARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY ogłasza przetarg

  • Adres: 85-131 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie 4
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-08-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY
    ul. Wały Jagiellońskie 4
    85-131 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    REGON: 091393218
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZU ZWIERZĘCEGO
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 - MIĘSO DROBIOWEĆwiartka z kurczaka Określenie produktu- udko kurczaka, bez podrobów, schłodzone, nie mrożone, czyste, bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi.Wygląd i powierzchnia– powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi.Barwa – barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach– naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia. Niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Kod CPV- 15112100-7 kg 1280Filet z piersi kurczaka Określenie produktu – świeże filety z piersi kurczaka, mięśnie piersiowe bez skóry i chrząstek, delikatne, soczyste, jędrne, nie zawierające tłuszczu, schłodzone, nie mrożone, czyste, bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi.Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.Barwa mięśni – naturalna jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach.Konsystencja – jędrna i elastyczna.Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Kod CPV- 15112210-1 kg 200Mięso gulaszowe drobiowe Określenie produktu – mięso drobiowe, grubo rozdrobnione (kawałki minimum1,5 x 1,0 x 1,5 cm , nie mielone, schłodzone, nie mrożone,.Wygląd ogólny i powierzchnia – bez opiłków kości , przekrwień, powierzchnia czysta, nie dopuszcza się resztek upierzenia.Konsystencja – jędrna i elastyczna.Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Kod CPV- 15112100-7 kg 300Mięso mielone drobiowe Określenie produktu – mięso drobiowe, zmielone, grubo rozdrobnione, schłodzone, niemrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 10%, minimalna zawartość mięsa wieprzowego 80%.Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.Barwa mięśni – jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalnyodcień szary lub zielonkawy.Konsystencja – jędrna i elastyczna.Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Kod CPV- 15112100-7 kg 440Udko z kurczaka Określenie produktu- udko kurczaka, bez podrobów, schłodzone, nie mrożone, czyste, bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi.Wygląd i powierzchnia– powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi.Barwa – barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach– naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia. Niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Kod CPV- 15112100-7 kg 3660Część 2 - MIĘSO WIEPRZOWO – WOŁOWE I TŁUSZCZ WIEPRZOWY Łopatka wieprzowa bez kości Określenie produktu- mięso wieprzowe w pierwszym gatunku, świeże, nie nastrzykiwane.Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.Barwa- jasnoczerwona do czerwonej.Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.Kod CPV- 15113000-3 kg 1450Mięso wieprzowe mielone Określenie produktu – mięso wieprzowe, zmielone, grubo rozdrobnione, schłodzone, niemrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 30%, minimalna zawartość mięsa wieprzowego 80%.Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.Barwa mięśni – jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy.Konsystencja – jędrna i elastyczna.Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Kod CPV- 15113000-3 kg 3100Mięso wołowe mielone Określenie produktu – mięso wołowe, zmielone, grubo rozdrobnione, schłodzone, niemrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 16%, minimalna zawartość mięsa wołowego 80%.Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.Barwa mięśni – ciemnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy.Konsystencja – jędrna i elastyczna.Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.Kod CPV- 15131620-7 kg 1080Schab wieprzowy bez kości Określenie produktu- mięso wieprzowe w pierwszym gatunku, świeże, nie nastrzykiwane.Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.Barwa- jasnoczerwona do czerwonej.Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.Kod CPV- 15113000-3 kg 680Wątroba wieprzowa Określenie produktu- produkt podrobowy wieprzowy, schłodzony.Wygląd ogólny i powierzchnia- powierzchnia gładka, lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się zmatowienie powierzchni wątroby spowodowane częściowym obeschnięciem, struktura nieznacznie ziarnista; czysta, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, dokładnie oczyszczona ze skrzepów krwi.Barwa- brązowo-wiśniowa.Konsystencja- jędrna.Zapach- swoisty, charakterystyczny dla wątroby, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.Kod CPV- 15114000-0 kg 3600Smalec Określenie produktu- produkt pochodzący z wytopu świeżych, oczyszczonychz tkanki mięśniowej tkanek tłuszczowych wieprzowych.Wygląd ogólny - produkt formowany w kształcie batonu w osłonce niejadalnej bądź w kostkach.Barwa- biała.Konsystencja- jednolita, zwarta.Zapach- zapach swoisty, charakterystyczny dla smalcu, bez oznak zjełczenia i zepsucia.Kod CPV- 15412100-0 kg 3200
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15112100-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-21

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach