Przetargi.pl
Dostawy artykułów żywnościowych w postaci warzyw i owoców oraz przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach w 2019 r.

Szkoła Policji w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40684 Katowice, ul. Gen. Jankego
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6069440, 6069441 , fax. 032 6069249, 6069279
  • Data zamieszczenia: 2018-10-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Policji w Katowicach
    ul. Gen. Jankego 276
    40684 Katowice, woj. śląskie
    tel. 032 6069440, 6069441, fax. 032 6069249, 6069279
    REGON: 27667677500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://katowice.szkolapolicji.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów żywnościowych w postaci warzyw i owoców oraz przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach w 2019 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych w postaci warzyw i owoców oraz przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach 2019 r., wg kodu CPV: 03221110-0 (Warzywa korzeniowe), 03221113-1 (Cebula), 03221111-7 (Burak ćwikłowy), 03221112-4 (Marchew), 03221410-3 (Kapusta), 03221000-6 (Warzywa), 15331133-8 (Groch dzielony), 03221210-1 (Fasola), 15331142-4 (Kapusta przetworzona), 15331000-7 (Warzywa przetworzone), 03212100-1 (Ziemniaki), 03221270-9 (Ogórki), 03221420-6 (Kalafior), 03221230-7 (Papryka), 03221320-5 (Sałata liściasta), 03221240-0 (Pomidory), 03221260-6 (Grzyby), 03221250-3 (Cukinia), 03222321-9 (Jabłka), 03222322-6 (Gruszki), 03222330-5 (Owoce pestkowe), 03222340-8 (Winogrona), 03221200-8 (Warzywa owocowe), 03222210-8 (Cytryny), 03222240-7 (Mandarynki), 03222220-1 (Pomarańcze), 03222111-4 (Banany), 15331500-2 (Warzywa konserwowe w occie), 15331462-3 (Groch puszkowany), 15331470-2 (Kukurydza słodka), 15331463-0 (Puszkowana fasola nieobrana), 15331464-7 (Puszkowana cała fasola), 15331427-6 (Skoncentrowany przecier pomidorowy), 15332290-3 (Dżemy), 15332230-5 (Marmolady), 15331428-3 (Sos pomidorowy), 15331136-9 (Papryki przetworzone), 15331480-5 (Warzywa tymczasowo zakonserwowane), 15332400-8 (Owoce konserwowe), 15331135-2 (Grzyby przetworzone). Część I – warzywa i owoce ( załącznik nr 1 do SIWZ). Część II – przetwory warzywne i owocowe ( załącznik nr 1a do SIWZ). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz maksymalna ilość zamawianych produktów została podana w specyfikacjach asortymentowo - ilościowo – wartościowych stanowiących załączniki nr 1 i 1a do SIWZ. Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach.UWAGA: Niewypełnienie kolumny nr 3 (dotyczy załącznika nr 1a) w/w specyfikacji lub zaproponowanie produktów niezgodnych z wymaganiami Zamawiającego, równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 Pzp. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt Wykonawcy wkalkulowany w cenę produktów objętych umową. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie środkami transportu dopuszczonymi do przewozu żywności. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego. Oferowane produkty muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt musi być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z wymogami systemu HACCP. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, zastosowanie mają przepisy Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy, (Dz.U. z 2016 r. poz. 1126) zwanego dalej „rozporządzeniem”, Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą karty produktów dotyczy części II, lub innych podobnych dokumentów, z których jednoznacznie wynikałby ich skład oraz spełnienie wymagań określonych przez Zamawiającego. 8. Szczegóły realizacji dostaw określone zostały w ogólnych warunkach umowy – wzorze umowy stanowiących załącznik nr 8 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221110-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wymaga aby Wykonawca posiadał kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2018 poz. 1541) oraz Ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.), w szczególności podlegają stałemu nadzorowi właściwych władz.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty następujące dokumenty:Specyfikacje asortymentowo-ilościowo-wartościowe wypełniona zgodnie z załącznikiem nr 1 i 1a do SIWZ. Nie dołączenie do oferty specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowych lub nie dołączenie podpisanych specyfikacji asortymentowo-ilościowo-wartościowych przez Wykonawcę będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp., ponieważ, niniejsza specyfikacja stanowi część oferty. 2. Formularz ofertowy – wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ .Nie dołączenie do oferty formularza ofertowego lub nie dołączenie podpisanego formularza ofertowego przez Wykonawcę będzie skutkowało odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp., ponieważ, formularz ofertowy stanowi część oferty. 3. Karty produktów dotyczy część II – przetwory warzywne i owocowe lub inne dokumenty, z których wynikałby skład produktów oraz spełnienie wymagań określonych przez Zamawiającego w celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego. 4. Oświadczenia wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, złożone na formularzu stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ oraz aktualne na dzień składania ofert.UWAGA: 1) Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zobowiązany jest zamieścić informacje o tych podmiotach we wskazanym wyżej oświadczeniu; 2) Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zobowiązany jest do zamieszczenia informacji o podwykonawcach we wskazanym wyżej oświadczeniu; 3) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie załącznik nr 3 do SIWZ. 5. Oświadczenie, o wypełnieniu obowiązku informacyjnego przewidzianego w art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskiwanych w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w niniejszym postępowaniu, złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 6. Oświadczenie Wykonawcy czy powierza podwykonawcy/com wykonanie zamówienia.W przypadku powierzenia podwykonawcy/com wykonania zamówienia Wykonawca wykaże części jakie będzie realizował przy jego/ich udziale wraz z podaniem firm podwykonawców, którzy będą realizować ten zakres złożone na załączniku nr 2 do SIWZ - formularz ofertowy lub na odrębnym dokumencie. 7. Ewentualne pełnomocnictwo. 8. Ewentualne zobowiązanie innego podmiotu do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach