Przetargi.pl
dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby jednostek organizacyjnych Lubuskiej Wojewódzkiej Komendy Ochotniczych Hufców Pracy

Lubuska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 65-186 Zielona Góra, ul. Zamenhofa 1
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 68 3270215, 3284870 , fax. 68 3284871
  • Data zamieszczenia: 2013-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Lubuska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy
    ul. Zamenhofa 1 1
    65-186 Zielona Góra, woj. lubuskie
    tel. 68 3270215, 3284870, fax. 68 3284871
    REGON: 00103663200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lubuska.ohp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: JEDNOSTKA BUDŻETOWA

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby jednostek organizacyjnych Lubuskiej Wojewódzkiej Komendy Ochotniczych Hufców Pracy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych wymienionych w załącznikach, na potrzeby: Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Strzelcach Krajeńskich,Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Międzyrzeczu,Środowiskowego Hufca Pracy w Zielonej Górze, Środowiskowego Hufca Pracy w Nowej Soli, zgodnie z ich bieżącym zapotrzebowaniem. Podane w poszczególnych załącznikach ilości artykułów są szacunkowe i dotyczą dostaw na potrzeby żywienia młodzieży z ww jednostek. Mogą one ulec zmianie, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem jednostki. Podane ilości nie wiążą Dostawcy i nie będzie on rościł praw w przypadku ich zmian. Wielkości zamawianych towarów uzależnione będą od bieżących potrzeb żywienia młodzieży z ww jednostek, a także od dodatkowych, doraźnych potrzeb Zamawiającego. Postępowanie podzielone jest na 4 zadania Każde zadanie podzielone jest na części (łącznie 12 części) zadanie A Ośrodek Szkolenia i Wychowania w Strzelcach Krajeńskich, al. Wolności 42 1 dostawa warzyw i owoców 3 dostawa pieczywa świeżego i wyrobów piekarniczych 5 dostawa nabiału 6 dostawa jaj 7 dostawa mięs i przetworów mięsnych 8 dostawa artykułów spożywczych zadanie B Ośrodek Szkolenia i Wychowania w Międzyrzeczu, ul. Piastowska 18 1 dostawa warzyw i owoców 3 dostawa pieczywa świeżego i wyrobów piekarniczych 6 dostawa jaj zadanie C Środowiskowy Hufiec Pracy w Zielonej Górze, ul. Zamenhofa 1 1 dostawa warzyw i owoców 5 dostawa nabiału zadanie D Środowiskowy Hufiec Pracy w Nowej Soli, ul. Staszica 1a 1 dostawa warzyw i owoców Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania produktów do: Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Strzelcach Krajeńskich, al. Wolności 42, Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Międzyrzeczu, ul. Piastowska 18, Środowiskowego Hufca Pracy w Zielonej Górze, ul. Zamenhofa 1, Środowiskowego Hufca Pracy w Nowej Soli, ul. Staszica 1a. Dostawa artykułów żywnościowych odbywać się będzie wg harmonogramu ustalonego z wybranym Wykonawcą. Jednak termin realizacji zamówienia nie może być dłuższy niż do 2 dni roboczych od momentu złożenia zamówienia. Zamówienia mogą być składane pisemnie, telefonicznie, faxem lub mailem. Dostarczane towary muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym zawartym w obowiązujących normach. Towar powinien być wysokiej jakości, I gatunku, świeży, bez uszkodzeń fizycznych. W dniu dostawy towar będzie posiadał termin ważności w wartości 70% terminu ważności określonego przez producenta. Zamawiający, bez jakichkolwiek roszczeń finansowych ze strony Dostawcy, może odmówić przyjęcia dostawy w całości lub w części jeżeli: a) jakikolwiek element przedmiotu zamówienia, który powinien być w fabrycznym opakowaniu, nie będzie oryginalnie zapakowany i oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami; b) w czasie dostawy stwierdzi się naruszenie przepisów sanitarnych; c) którykolwiek z dostarczonych elementów zamówienia będzie budził uzasadnione wątpliwości co do jego jakości, świeżości lub zgodności z obowiązującymi normami. W przypadku stwierdzenia, że dostarczony towar nie jest zgodny z normami jakościowymi lub posiada wady eliminujące go do spożycia, Dostawca zobowiązany jest do wymiany wadliwego towaru na własny koszt, w ciągu 24 godzin od powzięcia wiadomości przez Dostawcę o tym fakcie, lub w terminie ustalonym z Zamawiającym. Jeśli Dostawca nie wymieni towaru w wymaganym terminie, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u dowolnie wybranego sprzedawcy, obciążając dostawcę różnicą ceny wynikającej z umowy, a ceną zakupu. Dostawca świadczyć będzie usługi własnym specjalistycznym transportem. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne. Dostawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu, bowiem ponosi on całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i bierze na siebie odpowiedzialność za braki, wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Wykonawca w cenie produktów zobowiązany jest ująć koszty ich dostawy. Zamawiający wymaga, aby zamówienie realizowane było sukcesywnie, według bieżących potrzeb jednostki, w terminie od dnia podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 02.01.2014 r., do dnia 30.06.2014 r. Zamawiający dopuszcza możliwość przedłużenie terminu realizacji zamówienia w przypadku niewykorzystania przez Zamawiającego zakresu finansowego umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły żywnościowe po cenach określonych w ofercie cenowej, przez cały okres obowiązywania niniejszej umowy, poza wyjątkami wymienionymi w części VIII SIWZ: Zamawiający informuje, że poprzez podanie w opisie produktów spożywczych nazw odnosi się jedynie do jakości, typu produktu. Zamawiający dopuszcza możliwość użycia do wykonania zamówienia produktów równoważnych w stosunku do wyrobów określonych w zestawieniu, tzn. o parametrach nie gorszych, czyli takich samych lub lepszych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubuska.ohp.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną