Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Pińczowie - 2023

ZAKŁAD KARNY W PIŃCZOWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 28-400 Pińczów, 3 maja 34
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 357 73 73 , fax. 041 357 73 72
  • Data zamieszczenia: 2022-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: ZAKŁAD KARNY W PIŃCZOWIE
    3 maja 34
    28-400 Pińczów, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 357 73 73, fax. 041 357 73 72
    REGON: 000320816
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny w Pińczowie

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Pińczowie - 2023
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część A zamówienia:- barszcz czerwony w proszku- kod CPV 15891000-0:, spełniający wymagania normy – opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 550 kg,- bulion drobiowy w proszku – kod CPV 15891500-5:, spełniający wymagania normy - opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 550 kg,- cukier biały – kod CPV 15831200-4: spełniający wymagania normy PN-A-74850, opakowanie zbiorcze do 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 13 000 kg.- herbata czarna granulowana – kod CPV 15863000-5, spełniająca wymagania normy PN-ISO 3720:1997- opakowanie zbiorcze 5kg lub mniejsze, roczna ilość około 100 kg.- kawa zbożowa Typu: Kujawianka lub równoważna w opakowaniu do 25 kg, kod CPV 15613000-8, roczna ilość około 750 kg,- przyprawa typu Jarzynka -kod CPV 15870000-7, opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 650 kg,- kwasek cytrynowy – kod CPV 15870000-7, spełniający wymagania normy opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 25 kg.- liść laurowy - kod CPV15871000-7: spełniający wymagania normy PN-R-870022 opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 65 kg,- majeranek - kod CPV15871000-7, spełniający wymagania normy PN-86958:1997/AZ1:2002- opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 50 kg,-musztarda stołowa – skład: woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, kod CPV-15871250-1, w opakowaniach do 10 kg lub mniejsze, roczna ilość 400 kg.-majonez stołowy- skład: olej roślinny, woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, zioła, żółtka jaj kurzych, koc CPV-15871250-1, w opakowaniach 0,5 kg do 1 kg, roczna ilość 100 kg,- papryka czerwona mielona – kod CPV 15870000-7, spełniająca wymagania normy PN-A-86955:1997/AZ1:2002- opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 70 kg,- pieprz mielony czarny – kod CPV 15872100-2: spełniający wymagania normy PN-A-869651997/AZ1:2002 – opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 80 kg,- przyprawa do zup w płynie typu maggi-kod CPV 15870000-4, spełniająca wymagania normy PN-A-94052 – butelki o pojemności 1 litra, roczna około 600 litrów,- sól jodowana warzona – kod CPV 15872400-5, spełniająca wymagania normy PN-C-84081-2:1998-opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 2100 kg,- ziele angielskie - kod CPV 15870000-4, spełniające wymagania normy PN-97/A-86966 opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 65 kg,- zupa pieczarkowa w proszku- kod CPV 15891100-0, spełniająca wymagania normy PN-A-94050:1996- opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 600 kg,- żurek w proszku -kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996- opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 600 kg,- zupa kalafiorowa w proszku -kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996- opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 400 kg,Ww. produkty winny posiadać oryginalne opakowanie producenta, spełniać wymagania podanych norm, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 3 miesiące od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.Część B zamówienia- margaryna „śniadaniowa” do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min. 50% ( w kostkach) kod CPV 15431100-9, waga 1 kostki 250g/szt., roczna ilość około 10 000 kg,- olej roślinny uniwersalny kod CPV 15412200-3, pojemność do 5 litrów/szt., roczna ilość około 1000 litrów.Produkty winny posiadać oryginalne opakowanie producenta, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 90 dni od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.Część C zamówienia:- Kasza jęczmienna w opakowaniu do 25 kg, kod CPV 15613000-8, spełniająca wymagania normy PN-87/A-74203, roczna ilość około 2700 kg,- Kasza manna w opakowaniu do 25 kg, kod CPV 15613000-8, spełniająca wymagania normy PN-88/A-74036, roczna ilość około 1100 kg- Mąka pszenna typu 500 w opakowaniu do 25kg, kod CPV 15612100-2, spełniająca wymagania normy PN-A-74022:2003, roczna ilość około 1900 kg,- Ryż długoziarnisty w opakowaniu do 25 kg, kod CPV 15614100-6, spełniająca wymagania normy PN-A-74220, roczna ilość około 6000 kg,- Mąka ziemniaczana ( skład: skrobia ziemniaczana) w opakowaniu 1 kg, kod CPV 15312000-8, roczna ilość około 400 kg,Ww. produkty winny spełniać wymagania podanej normy, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 4 m-ce licząc od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.Część D zamówienia:- Makaron – kod CPV 15851100-9, spełniający wymagania normy PN-87/A-74131, typu: świderki, nitki, kolanka, opakowanie oryginalne producenta, o wadze do 10 kg, roczna ilość około 6000 kg.Ww. produkt winien posiadać oryginalne opakowanie producenta, spełniać wymagania podanej normy, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 3 miesiące od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.Część E zamówienia:- Koncentrat pomidorowy 30%, w opakowaniu (wiaderko) do 5kg, kod CPV:15331134-5, roczna ilość około 1600 kg. - Leczo pieczarkowe w opakowaniu od 1 do 5 kg, kod CPV:15331000-7, roczna ilość około 2300 kg. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i pieczarek, utrwalony przez pasteryzację, o konsystencji półpłynnej do gęstej. Pieczarki min 22%, papryka min 16%, cebula min 15%, koncentrat pomidorowy min 5%, produkt pasteryzowany. Barwa typowa dla użytych składników, zmieniona procesem technologicznym. Konsystencja i wygląd - półpłynna do gęstej, z widocznymi cząstkami przypraw, kawałkami warzyw i pieczarek. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych składników, bez posmaków i zapachów obcych.Ww. produkty winny spełniać wymagania podanej normy, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 4 m-ce licząc od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.Część F zamówienia:- Dżem (truskawkowy, brzoskwiniowy, czarna porzeczka, wieloowocowy) w opakowaniu ( wiaderko) 10-15 kg, kod CPV: 15332290-3 roczna ilość ok 3500 kg, niskosłodzony różne smaki: truskawka, brzoskwinia, czarna porzeczka, wieloowocowy). Przecier owocowy - zawartość ekstraktu min 60%- Marmolada – w opakowaniu (wiaderko) 10 - 15 kg, kod CPV: 15332200-6 roczna ilość ok 3000 kg, Marmolada owocowa konsystencja twarda lub miękka.Ww. produkty winny spełniać wymagania podanej normy, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 4 m-ce licząc od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.Część G zamówienia:- Granulat sojowy – kod CPV 15890000-3 spełniający wymagania normy ZN-1/97 lub równoważną opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 600 kg, produkt suchy, o nieregularnym kształcie. Bez szkodników, pleśni, pozostałości po szkodnikach, zanieczyszczeń mineralnych (piasek, kamienie).- Kostka sojowa kod CPV15890000-3, spełniająca wymagania normy ZN-1/97 lub równoważną opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 350 kg, produkt suchy, o nieregularnym kształcie. Bez szkodników, pleśni, pozostałości po szkodnikach, zanieczyszczeń mineralnych (piasek, kamienie) oraz mechanicznych. Konsystencja -dość twarda, lekko krucha, po przyrządzeniu miękka, elastyczna,- kotlet z soi a la schabowy kod CPV 15890000-3 spełniający wymagania normy ZN-1/97 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 200 kg, produkt suchy, o nieregularnym kształcie (wymiary ok. 50x50x10mm). Bez szkodników, pleśni pozostałości po szkodnikach, zanieczyszczeń mineralnych (piasek, kamienie) oraz mechanicznych. Konsystencja dość twarda, lekko krucha, po przyrządzeniu miękka, elastyczna.- Pasztet sojowy kod CPV 15890000-3 w opakowaniu 130 g/szt., roczna ilość około 350 kg, produkt uzyskany z białka sojowego nie mniej niż 10 % ), bez zawartości glutenu.Ww. produkty winny spełniać wymagania podanej normy, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 4 m-ce licząc od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.Część H zamówienia:- Paprykarz szczeciński – lub równoważny w puszce, waga 1 puszki/300-330g, kod CPV: 03300000-2 spełniający wymagania normy PN-91/A-86763, roczna ilość około 1800 kg.- Sałatka makrelowa/sałatka rybna – waga 1 puszki 300-330g, kod CPV 03300000-2, roczna ilość ok 2300 kg.- szprot w oleju w puszce – waga 1 puszki/300-330g, kod CPV 03300000-2, spełniająca wymogi normy PN-91/A-86763, roczna ilość ok 1300 kg.- szprot w pomidorach w puszce – waga 1 puszki 300-330g, kod CPV 03300000-2, - spełniająca wymogi normy PN-91/A-86763, roczna ilość ok 2000 kg.Śledź w oleju- waga 1 puszki/300-330g, kod CPV 03300000-2, spełniająca wymogi normy PN-91/A-86763 roczna ilość ok 250 kg.Ww. produkty winny spełniać wymagania podanej normy, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 4 m-ce licząc od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.Część I zamówienia:- mielonka drobiowa w puszce alupak 130g/szt. Kod CPV -15131000-5 – roczna ilość około 1600 kg, konserwa mięsna - produkt spożywczy wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnych, sporządzony z mięsa drobiowego utrwalony przez sterylizacje zapewniającą trwałość i bezpieczeństwo zdrowotne, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, typu alupak zapewniających trwałość produktu przechowywanego w temperaturze pokojowej. Konserwy powinny być szczelne i nie wykazywać wad zamknięcia puszki. Zawartość konserwy powinna stanowić jedną całość o kształcie zastosowanego opakowania. Produkt bez dodatku mięsa wieprzowego.- mielonka drobiowa w puszcze alupak 300g/szt. – kod CPV 15131000-5, roczna ilość około 1300 kg, konserwa mięsna - produkt spożywczy wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnych, sporządzony z mięsa drobiowego utrwalony przez sterylizacje zapewniającą trwałość i bezpieczeństwo zdrowotne, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, typu alupak zapewniających trwałość produktu przechowywanego w temperaturze pokojowej. Konserwy powinny być szczelne i nie wykazywać wad zamknięcia puszki. Zawartość konserwy powinna stanowić jedną całość o kształcie zastosowanego opakowania. Produkt bez dodatku mięsa wieprzowego.- pasztet drobiowy w puszce (bez dodatku mięsa wieprzowego) – waga 1 puszki 130g/szt. Kod CPV 15131000-5, roczna ilość około 1200 kg, pasztet drobiowy 130 g w opakowaniu typu alupak. Produkt spożywczy wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnych, sporządzony z mięsa drobiowego (utrwalony przez sterylizacje zapewniającą trwałość i bezpieczeństwo zdrowotne) w opakowaniach hermetycznie zamkniętych typu alupak, zapewniających trwałość produktu przechowywanego w temperaturze pokojowej. Zawartość pasztetu powinna stanowić jedną całość o kształcie zastosowanego opakowania. Pasztet powinien być szczelny i nie wykazywać wad zamknięcia puszki. Ww. produkty winny spełniać wymagania podanej normy, przydatność do spożycia i przechowywania nie krótszą niż 4 m-ce licząc od dnia dostarczenia do magazynu żywnościowego ZK Pińczów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym,2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika toz odrębnych przepisów,3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;4) zdolności technicznej lub zawodowej do należytego wykonania zamówienia,3. Zamawiający dokona oceny, czy Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziałuw postępowaniu na podstawie złożonych wraz z ofertą oświadczeń stanowiących załączniki nr 1 i 2 do SWZ.4. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.5. Oferty wspólne:1) Oferty wspólne, sporządzone przez dwa lub więcej podmiotów zwanych w dalszej treści wykonawcą wspólnym powinny spełniać następujące wymagania:a) oferta wraz z załącznikami winna być podpisana przez pełnomocnika - do oferty należy załączyćdokument pełnomocnictwa;b) przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego Zamawiający może wymagać dołączenia umowy regulującej współpracę tych wykonawców, zawierającą co najmniej:- zobowiązanie do realizacji wspólnego przedsięwzięcia gospodarczego obejmującego swoimzakresem przedmiot niniejszego zamówienia;- czas obowiązywania umowy.2) Warunki określone przez Zamawiającego w niniejszej SWZ powinny być spełnione przez Wykonawców wspólnych łącznie. Należy zaznaczyć jednocześnie w ofercie, który z Wykonawców odpowiada za spełnienie jakich warunków3) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ponoszą solidarnąodpowiedzialność za wykonanie umowy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-13

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach