Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85128 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 5855252, 5855303 , fax. 525 855 300
  • Data zamieszczenia: 2018-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Wały Jagiellońskie 4
    85128 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 5855252, 5855303, fax. 525 855 300
    REGON: 9139321800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna więziennuctwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych z podziałem na części w asortymencie i w ilościach niżej wymienionych dla Aresztu Śledczego w Bydgoszczy. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z zakupu części asortymentu z braku zapotrzebowania na dany asortyment lub zmniejszenia zapotrzebowania.   Przedmiotem zamówienia są dostawy:  Część I: cukier        1.  Cukier   15.83.10.00-2    w ilości około 7 500  kg, pakowany w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy.   Część II:  różne artykuły   1.Chrupki kukurydziane         15821130-9     w ilości około 160 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg,                                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 2. Kasza jęczmienna              15613100-9    w ilości około 3 000 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg,                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 3. Kasza manna                     15612100-9    w ilości około 750 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg,                                                  termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 4. Mąka kukurydziana            15612210-6    w ilości około 50  kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg,                                                   termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 5. Mąka pszenna                    15612100-2    w ilości około 4 500  kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg,                                                           typ 450, 500, 550 termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od                                                 daty dostawy , 6. Płatki kukurydziane            15613311-1     w ilości około 140  kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg,                                                    termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 7. Chleb ryżowy                     15821130-9     w ilości około 40  kg, w postaci wafli, pakowany w                                                                        opakowania do 130 g, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia                                                minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 8.   Ryż biały                           15614300-8    w ilości około 3 800  kg, pakowany w worki od 15 do 50 kg,                                                 termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 9.   Cynamon                          15872200-3   w ilości około 30 kg, pakowany w opakowania od 1 do 5 kg,                                                 termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy ,  10. Herbata granulowana       15863200-7    w ilości około 1 000  kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg,                                                 termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 11. Kawa zbożowa                 15862000-8    w ilości około 50 kg, pakowana  w worki od 0,25 do 20 kg,                                                             termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 12. Kwasek cytrynowy            15890000-3    w ilości około 30  kg, pakowany w opakowania do 1 kg,                                                      termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od  daty dostawy, 13. Liść laurowy                     15872000-1    w ilości około 30  kg, pakowany w opakowania do 1 kg,                                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 14. Majeranek                        15872300-4    w ilości około 120  kg, pakowany w opakowania do 1 kg,                                                              termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 15. Majonez                           15871273-8    w ilości około 250  kg, pakowany w opakowania 0,5-1 kg,                                                             termin przydatności do spożycia minimum 4 miesiące od daty dostawy 16. Musztarda                        15872150-1    w ilości około 1 500 kg, pakowana w opakowania 0,5-1kg,                                                            termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 17. Papryka suszona (słodka lub ostra)          15890000-3    w ilości około 25  kg, pakowana w opakowania do 1 kg,                                                                          termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 18. Pieprz naturalny czarny    15872100-2    w ilości około 140  kg, pakowany w opakowania do 1 kg,                                                              termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 19. Czosnek granulowany      15871270-7    w ilości około 40 kg, pakowana w opakowania do 1 kg,                                                                   termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od  daty dostawy, 20. Przyprawa do zup w płynie  15871210-9            w ilości około 1 500 l, pakowana w opakowania do 1 l,                                                       termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od  daty dostawy, 21. Przyprawa uniwersalna     15871270-7    w ilości około 1 000 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg,                                                             termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 22. Sól                                    15872400-5    w ilości około 2 800 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg,                                                           termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 23. Ziele angielskie                 15871270-7    w ilości około 40  kg, pakowane w opakowania do 1 kg,                                                                 termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 24. Ocet                                  15871110-8     w ilości około 350 l, pakowany w  opakowania do 1 l,                                                                    termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 25. Budyń (bez cukru)            5600000-0   w ilości około 120 kg, pakowany w opakowania do 1 kg,                                                bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od                                                daty dostawy, 26. Bulion warzywny             15891500-5    w ilości około 800 kg, pakowany w worki od 5 do 20 kg,                                                               termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 27. Kisiel (bez cukru)              15620000-0   w ilości około 250 kg,  pakowany w opakowania do 1 kg,                                                              termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 28. Mąka ziemniaczana        15620000-0    w ilości około 280  kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg,                                                 termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 29. Koperek suszony             15893000-4    w ilości około 200 kg, pakowany w opakowania do 1 kg,                                                               termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 30. Zupa barszcz biały          15891400-4    w ilości około 300 kg, pakowana w opakowania od 1 do5kg,                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 31. Zupa barszcz czerwony   15891400-4    w ilości około 350 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 32. Zupa pieczarkowa           15891400-4    w ilości około 400 kg, pakowana w opakowania od 1 do                                                                5kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 33. Zupa żurek                      15891400-4    w ilości około 500 kg, pakowany w opakowania od 1 do                                                    5kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 34. Żelatyna                            15800000-3    w ilości około 20 kg, pakowana w opakowaniach do 1 kg,                                                              termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 35. Flaki sojowe                     15890000-3    w ilości około 180 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg,                                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 36. Granulat sojowy               15890000-3    w ilości około 250 kg, pakowany w worki od 5 do 20 kg,                                                               termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 37. Kostka sojowa                  15890000-3    w ilości około 300 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg,                                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 38. Kotlety sojowe                  15890000-3    w ilości około 300 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg,                                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 39. Mąka sojowa                    15890000-3    w ilości około 30 kg, pakowana w worki do 5 kg, termin                                                                 przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 40. Miód naturalny                 03142100-9    w ilości około 500 kg, opakowanie 0,025 kg, termin                                                                       przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 41. Koncentrat pomidorowy   15331425-2    w ilości około 3 000 kg, pakowany w puszki od 2,5 do 5 kg,                                                          termin przydatności do spożycia 4 miesiące od daty dostawy,  42. Sok pomidorowy            15322100-2     w ilości około 1200 l w opakowaniach 300 – 350 ml,                                                               niesłodzony, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 43. Curry                             15872000-1    w ilości około 20 kg, pakowane w opakowania do 1 kg,                                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 44. Natka pietruszki suszona  15893000-1    w ilości około 25 kg, pakowana w opakowania do 1 kg,                                                                termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 45. Sos pieczeniowy         15871000-4    w ilości około 250 kg, pakowany w worki do 5 kg, termin                                                             przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 46. Sos myśliwski                 15871260-4       w ilości około 150 kg pakowany w worki do 5 kg, termin                                                                     przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 47. Sos grzybowy                 15871000-4       w ilości około 200 kg pakowany w worki do 5 kg, termin                                                                      przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 48. Sok marchwiowy              15322000-1     w ilości około 300 l w opakowaniach 300 – 350 ml,   `                                                                     niesłodzony, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy. Część III:  przetwory owocowe 1. Dżem śliwkowy                    15 33 22 91-3    w ilości około 1 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z śliwek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego.   2. Dżem truskawkowy             15 33 22 96-5   w ilości około 1 800 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z truskawek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego.   3. Dżem wiśniowy                    15 33 22 94-1    w ilości około 1 200 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z wiśni, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4. Dżem z czarnej porzeczki     15 33 22 93-4    w ilości około 1 500 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z czarnej porzeczki, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 5. Marmolada                          15 33 22 30-5    w ilości około 1 500 kg marmolada o konsystencji twardej lub miękkiej otrzymywanej z jednego lub kilku owoców, pakowana w wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami, wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego.   6. Dżem brzoskwiniowy          15332290-3    w ilości około 1 400 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z brzoskwiń, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego.   7.  Syrop owocowy                   15 32 10 00-2               w ilości około 50 l syrop zagęszczony, do napojów z owoców wzbogacony w wit. C zagęszczany, pasteryzowany bez konserwantów. Syrop powinien mieć naturalny zapach i charakterystyczny smak surowca z jakiego jest zrobiony. Opakowania jednostkowe powinny być szklane lub z tworzyw sztucznych zgodnie z obowiązującymi normami, wielość maksymalna 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego.   8. Jabłko prażone -  15800000-6 w ilości około 600 kg Jabłko pokrojone w kostkę , o barwie właściwej dla przetworów z jabłka, słodzone, zawartość owoców min. 75%. Pakowane w słoje lub wiaderka plastikowe o pojemności do 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego.     Wymagania stawiane Wykonawcy: 1.Miejsce dostaw: Areszt Śledczy w Bydgoszczy, magazyn żywnościowy mieszczący się przy ul. Wały Jagiellońskie 4,  85-128 Bydgoszcz. 2. Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00 3. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilości i terminach określonych przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym, faxowym lub e-mailowym zgłoszeniu z dwudniowym wyprzedzeniem. 4. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 5. Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami systemu HACCP w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 6. Długość pojazdu dostarczającego artykuły do siedziby Zamawiającego nie może przekraczać 9 m. 7. Ww. artykuły muszą posiadać odpowiedni okres przydatności do spożycia, muszą być w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 8. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 9.  Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 10. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 11. Za wykonanie dostawy przedmiotu zamówienia ustala się 30 dniowy termin płatności, na podstawie faktury wystawionej przez Wykonawcę po wydaniu towaru Zamawiającemu. Termin płatności liczy się od daty doręczenia w/w poprawnie wystawionej faktury do Zamawiającego. Sposób płatności – przelew na konto Wykonawcy.   II. Integralną częścią opisu zamówienia są postanowienia umowy zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji.  
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia /nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2)
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Prawidłowo wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1 do siwz) oraz załącznik 1/a - jeśli dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach