Areszt Śledczy ogłasza przetarg
- Adres: 85128 Bydgoszcz, ul. Wały Jagiellońskie
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 052 5855252, 5855303 , fax. 525 855 300
- Data zamieszczenia: 2018-06-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
ul. Wały Jagiellońskie 4
85128 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 052 5855252, 5855303, fax. 525 855 300
REGON: 9139321800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna więziennuctwa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy artykułów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
I. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych z podziałem na części w asortymencie i w ilościach niżej wymienionych dla Aresztu Śledczego w Bydgoszczy. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z zakupu części asortymentu z braku zapotrzebowania na dany asortyment lub zmniejszenia zapotrzebowania. Przedmiotem zamówienia są dostawy: Część I: cukier 1. Cukier 15.83.10.00-2 w ilości około 7 500 kg, pakowany w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy. Część II: różne artykuły 1.Chrupki kukurydziane 15821130-9 w ilości około 160 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 2. Kasza jęczmienna 15613100-9 w ilości około 3 000 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 3. Kasza manna 15612100-9 w ilości około 750 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 4. Mąka kukurydziana 15612210-6 w ilości około 50 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 5. Mąka pszenna 15612100-2 w ilości około 4 500 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg, typ 450, 500, 550 termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy , 6. Płatki kukurydziane 15613311-1 w ilości około 140 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 7. Chleb ryżowy 15821130-9 w ilości około 40 kg, w postaci wafli, pakowany w opakowania do 130 g, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 8. Ryż biały 15614300-8 w ilości około 3 800 kg, pakowany w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 9. Cynamon 15872200-3 w ilości około 30 kg, pakowany w opakowania od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy , 10. Herbata granulowana 15863200-7 w ilości około 1 000 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 11. Kawa zbożowa 15862000-8 w ilości około 50 kg, pakowana w worki od 0,25 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 12. Kwasek cytrynowy 15890000-3 w ilości około 30 kg, pakowany w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 13. Liść laurowy 15872000-1 w ilości około 30 kg, pakowany w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 14. Majeranek 15872300-4 w ilości około 120 kg, pakowany w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 15. Majonez 15871273-8 w ilości około 250 kg, pakowany w opakowania 0,5-1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 4 miesiące od daty dostawy 16. Musztarda 15872150-1 w ilości około 1 500 kg, pakowana w opakowania 0,5-1kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 17. Papryka suszona (słodka lub ostra) 15890000-3 w ilości około 25 kg, pakowana w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 18. Pieprz naturalny czarny 15872100-2 w ilości około 140 kg, pakowany w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 19. Czosnek granulowany 15871270-7 w ilości około 40 kg, pakowana w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 20. Przyprawa do zup w płynie 15871210-9 w ilości około 1 500 l, pakowana w opakowania do 1 l, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 21. Przyprawa uniwersalna 15871270-7 w ilości około 1 000 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 22. Sól 15872400-5 w ilości około 2 800 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 23. Ziele angielskie 15871270-7 w ilości około 40 kg, pakowane w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 24. Ocet 15871110-8 w ilości około 350 l, pakowany w opakowania do 1 l, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 25. Budyń (bez cukru) 5600000-0 w ilości około 120 kg, pakowany w opakowania do 1 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 26. Bulion warzywny 15891500-5 w ilości około 800 kg, pakowany w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 27. Kisiel (bez cukru) 15620000-0 w ilości około 250 kg, pakowany w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 28. Mąka ziemniaczana 15620000-0 w ilości około 280 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 29. Koperek suszony 15893000-4 w ilości około 200 kg, pakowany w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 30. Zupa barszcz biały 15891400-4 w ilości około 300 kg, pakowana w opakowania od 1 do5kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 31. Zupa barszcz czerwony 15891400-4 w ilości około 350 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 32. Zupa pieczarkowa 15891400-4 w ilości około 400 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 33. Zupa żurek 15891400-4 w ilości około 500 kg, pakowany w opakowania od 1 do 5kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 34. Żelatyna 15800000-3 w ilości około 20 kg, pakowana w opakowaniach do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 35. Flaki sojowe 15890000-3 w ilości około 180 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 36. Granulat sojowy 15890000-3 w ilości około 250 kg, pakowany w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 37. Kostka sojowa 15890000-3 w ilości około 300 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 38. Kotlety sojowe 15890000-3 w ilości około 300 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 39. Mąka sojowa 15890000-3 w ilości około 30 kg, pakowana w worki do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 40. Miód naturalny 03142100-9 w ilości około 500 kg, opakowanie 0,025 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 41. Koncentrat pomidorowy 15331425-2 w ilości około 3 000 kg, pakowany w puszki od 2,5 do 5 kg, termin przydatności do spożycia 4 miesiące od daty dostawy, 42. Sok pomidorowy 15322100-2 w ilości około 1200 l w opakowaniach 300 – 350 ml, niesłodzony, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 43. Curry 15872000-1 w ilości około 20 kg, pakowane w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 44. Natka pietruszki suszona 15893000-1 w ilości około 25 kg, pakowana w opakowania do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 45. Sos pieczeniowy 15871000-4 w ilości około 250 kg, pakowany w worki do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 46. Sos myśliwski 15871260-4 w ilości około 150 kg pakowany w worki do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 47. Sos grzybowy 15871000-4 w ilości około 200 kg pakowany w worki do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy, 48. Sok marchwiowy 15322000-1 w ilości około 300 l w opakowaniach 300 – 350 ml, ` niesłodzony, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy. Część III: przetwory owocowe 1. Dżem śliwkowy 15 33 22 91-3 w ilości około 1 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z śliwek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2. Dżem truskawkowy 15 33 22 96-5 w ilości około 1 800 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z truskawek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 3. Dżem wiśniowy 15 33 22 94-1 w ilości około 1 200 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z wiśni, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4. Dżem z czarnej porzeczki 15 33 22 93-4 w ilości około 1 500 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z czarnej porzeczki, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 5. Marmolada 15 33 22 30-5 w ilości około 1 500 kg marmolada o konsystencji twardej lub miękkiej otrzymywanej z jednego lub kilku owoców, pakowana w wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami, wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 6. Dżem brzoskwiniowy 15332290-3 w ilości około 1 400 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z brzoskwiń, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 7. Syrop owocowy 15 32 10 00-2 w ilości około 50 l syrop zagęszczony, do napojów z owoców wzbogacony w wit. C zagęszczany, pasteryzowany bez konserwantów. Syrop powinien mieć naturalny zapach i charakterystyczny smak surowca z jakiego jest zrobiony. Opakowania jednostkowe powinny być szklane lub z tworzyw sztucznych zgodnie z obowiązującymi normami, wielość maksymalna 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 8. Jabłko prażone - 15800000-6 w ilości około 600 kg Jabłko pokrojone w kostkę , o barwie właściwej dla przetworów z jabłka, słodzone, zawartość owoców min. 75%. Pakowane w słoje lub wiaderka plastikowe o pojemności do 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Wymagania stawiane Wykonawcy: 1.Miejsce dostaw: Areszt Śledczy w Bydgoszczy, magazyn żywnościowy mieszczący się przy ul. Wały Jagiellońskie 4, 85-128 Bydgoszcz. 2. Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00 3. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilości i terminach określonych przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym, faxowym lub e-mailowym zgłoszeniu z dwudniowym wyprzedzeniem. 4. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 5. Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami systemu HACCP w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 6. Długość pojazdu dostarczającego artykuły do siedziby Zamawiającego nie może przekraczać 9 m. 7. Ww. artykuły muszą posiadać odpowiedni okres przydatności do spożycia, muszą być w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 8. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 9. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 10. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 11. Za wykonanie dostawy przedmiotu zamówienia ustala się 30 dniowy termin płatności, na podstawie faktury wystawionej przez Wykonawcę po wydaniu towaru Zamawiającemu. Termin płatności liczy się od daty doręczenia w/w poprawnie wystawionej faktury do Zamawiającego. Sposób płatności – przelew na konto Wykonawcy. II. Integralną częścią opisu zamówienia są postanowienia umowy zawarte we wzorze umowy, który stanowi załącznik do specyfikacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia /nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2)
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Prawidłowo wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1 do siwz) oraz załącznik 1/a - jeśli dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa sosów, zup i przypraw przetworzonych, kawy i herbaty oraz miodu (umowa EDCA)
Dodano: 2024-01-30 - Dostawy artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych i przedszkolnych gminy Dragacz
Dodano: 2024-01-15 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2023-12-29 - Dostawa artykułów żywnościowych do jednostek Zespołu Żłobków Miejskich w Bydgoszczy.
Dodano: 2023-08-28 - zakup i dostawa artykułów spożywczych na okres 01.07.2023 - 31.12.2023
Dodano: 2023-06-12 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek Specjalnych w Szerzawach w 2023 roku
Dodano: 2023-03-23 - Dostawa różnych artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie
Dodano: 2023-02-26 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie
Dodano: 2023-02-26 - „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Publicznej Szkoły Podstawowej w Warlubiu, w 2023 roku – postępowanie II”
Dodano: 2023-01-06 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego nr 4 przy ul. gen. Władysława Andersa 21 w Toruniu
Dodano: 2022-12-13