Przetargi.pl
Dostawy artykułów mleczarskich. Znak sprawy 07/2018

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 89120 Potulice, Aleja Parkowa
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 525 874 440 , fax. 525 874 400
  • Data zamieszczenia: 2018-05-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    Aleja Parkowa 1
    89120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 525 874 440, fax. 525 874 400
    REGON: 31963500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny w Potulicach ul. Al. Parkowa 1

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów mleczarskich. Znak sprawy 07/2018
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Grupa 1: 1) serek homogenizowany naturalny (bez cukru) – 936 kg netto, w opakowaniach jednostkowych od 100 g netto do 150 g netto, CPV: 15551000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 2) serek homogenizowany waniliowy – 2660 netto, w pakowaniach jednostkowych od 100 g netto do 150 g netto, CPV: 15551000-5, PN-A 86300:1991/Az3:2001; 3) ser topiony śmietankowy – 5793 kg netto, w opakowaniach jednostkowych 100 g netto, CPV: 15542200-1, PN-A-86233:1966/Az16:1996; 4) ser topiony ziołowy – 1050 kg w opakowaniach jednostkowych 100 g, CPV: 15542200-1, PN-A 86233:1966/Az16:1996 5) ser topiony pieczarkowy – 900 kg w opakowaniach jednostkowych 100 g, CPV: 15542200-1, PN-A 86233:1966/Az16:1996 6) jogurt naturalny (bez cukru) – 3467 kg netto, w opakowaniach jednostkowych od 100 g netto do 150 g netto, CPV: 15551310-1, PN-A-86061:2002/Az1:2006; 7) serek kanapkowy naturalny – 4299 kg netto, w opakowaniach jednostkowych od 100 g netto do 150 g netto, CPV: 15544000-3, PN-A-86003:1991; 8) śmietana 12% – 6726 kg netto, w opakowaniach jednostkowych od 0,400 g do 5 kg netto , CPV 15512200-2, PN-A-86050:2002; 9) twaróg chudy – 19192 kg netto, w kostkach o wadze jednostkowej 200 g, CPV: 15542100-0, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 10) ser twardy żółty – 900 kg, w blokach, CPV: 15544000-3, PN-A-86230:1968/Az13:1996, 11) ser twardy żółty Salami – 604 kg netto (ilość szacunkowa), krojony w plastry w opakowaniach jednostkowych od 0,15 kg netto do 1 kg netto, CPV: 15544000-3, PN-A-86230:1968/Az13:1996. 12) jogurt owocowy – 400 kg netto, w opakowaniach jednostkowych od 100 g do 150 g, CPV: 15551320-4, PN-A-86061:2002/Az1:2006 13) serek fromage naturalny – 500 kg netto, w opakowaniach jednostkowych od 80g do 100g, CPV: 15554000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 14) serek fromage smakowe(z chrzanem,z papryką,z czosnkiem, jarzynka, z ziołami) – 2044 kg netto, w opakowaniach jednostkowych od 80g do 100g, CPV: 15554000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 15) serek wiejski/grani - 1329 kg netto, w opakowaniach jednostkowych od 100 g do 150 g, CPV:15551310-1, PN-91/A-86300. 2. Grupa 2: 1) Mleko w proszku (odtłuszczone) – 6668 kg netto , w opakowaniach w przedziale 20 kg – 30 kg netto, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-A-86024:1992/A1:1996 3. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiający zastrzegają sobie prawo do nieodebrania całości zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 4. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 5. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. 6. Wykonawca przed zawarciem umowy określi, jaką gramaturę artykułów, będzie dostarczał zamawiającemu przez cały okres obowiązywania umowy, zgodną z przedziałem gramaturowym zawartym w opisie przedmiotu zamówienia, dotyczy: serek homogenizowany naturalny, serek homogenizowany waniliowy, jogurt naturalny, serek kanapkowy naturalny, jogurt owocowy, serek fromage naturalny, serek fromage smakowy i serek wiejski ziarnisty. 7. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Realizacja dostaw artykułów mleczarskich w uzgodnionych terminach do magazynów zlokalizowanych w: a) Zakładzie Karnym w Potulicach, Al. Parkowa 1, w godz. 7:00-11:00, b) Zakładzie Karnym w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8, w godz. 7:15-11:00, c) Areszcie Śledczym w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4, w godz. 7:30-11:00. Realizacja dostaw ww. artykułów do magazynów poszczególnych jednostek.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. Wykonawca składa do oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach