Przetargi.pl
Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie

Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie ogłasza przetarg

  • Adres: 58400 Kamienna Góra, Szarocin
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-75 742 44 20 , fax. 0-75 742 44 20
  • Data zamieszczenia: 2018-10-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie
    Szarocin 1
    58400 Kamienna Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 0-75 742 44 20, fax. 0-75 742 44 20
    REGON: 23109500700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsszarocin.wordpress.com

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie. 2. Przedmiot zamówienia podzielony został na siedem części: Część 1 Artykuły spożywcze różne Część 2 Nabiał i mleko Część 3 Pieczywo Część 4 Warzywa i owoce Część 5 Mięso i wyroby wędliniarskie Część 6 Ryby, mrożonki i przetwory warzywno – owocowe Część 7 Jaja 3. Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych artykułów żywnościowych zawarte jest w poniższych tabelach. 4. Użyte w załącznikach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, iż oferowany artykuł powinien być równoważy do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. 5. Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły na okres 14 miesięcy. Ilości te (podane w załącznikach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. 6. Dostawy artykułów żywnościowych odbywać się będą w dni robocze od poniedziałku do soboty, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach od 6°° do godziny 13°°. Miejscem dostawy jest siedziba Zamawiającego (Pałac– kuchnia). 7. Zamawiający będzie zamawiał wyroby sukcesywnie, w miarę potrzeb – od poniedziałku do piątku za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 7°°do godziny 13°°. 8. Dostawy realizowane będą w partiach, na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem w formie pisemnej (faksem) lub telefonicznej. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. 9. Częstotliwość składanych zamówień uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego i zamawianego asortymentu. Szacuje się, że będzie ona średnio wynosiła: dla części 1, 4, 7 - jeden raz w tygodniu, dla części 5 – dwa razy w tygodniu, dla części 2 – 3 razy w tygodniu, dla części 3 – 6 razy w tygodniu i dla części 6 – wg zapotrzebowania. 10. Dostarczane artykuły żywnościowe będące przedmiotem umowy muszą być: - świeże, bardzo dobrej jakości i spełniać wszystkie obowiązujące w tym zakresie normy, - dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, z etykietą handlową identyfikującą dany artykuł i z podanym na etykiecie terminem przydatności do spożycia (nie dotyczy warzyw i owoców), - dostarczane środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. 11. Podana w załącznikach waga (gramatura) dotyczy pojedynczego opakowania danego artykułu. Artykuły, dla których określono wagę opakowań nie mogą być dostarczane luzem. 12. Artykuły spożywcze powinny posiadać odpowiednio długie okresy (terminy) przydatności do spożycia, stosownie do rodzaju asortymentu. 13. W przypadku wykrycia wad zamówionych artykułów spożywczych lub ich niezgodności asortymentowej i ilościowej ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo złożenia reklamacji. W przypadku złożenia uzasadnionej reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest wymienić niezwłocznie i na własny koszt towar wadliwy na wolny od wad i/lub dostarczyć (uzupełnić) asortyment i ilości zgodnie z zamówieniem. 14. Reklamacje mogą być zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez przedstawicieli Zamawiającego wymienionych w umowie. W przypadku pisemnego zgłoszenia reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest również pisemnie potwierdzić fakt jej przyjęcia. 15. W przypadku wystąpienia trzech udokumentowanych reklamacji, Zamawiający ma prawo do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. 16. W przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy przedmiotu umowy w ustalonych terminach lub gdy wskutek reklamacji nie dokona niezwłocznej wymiany towaru wadliwego na wolny od wad i/lub uzupełnienia asortymentu i ilości, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy w asortymencie i ilościach odpowiadających niezrealizowanej/niewymienionej dostawie, co będzie skutkować zmniejszeniem ilości przedmiotu umowy o wielkość tego zakupu. 17. W przypadku zaistnienia sytuacji określonej w pkt 16, Wykonawca zobowiązany będzie do zwrotu Zamawiającemu kwoty wynikającej z różnicy pomiędzy ceną zakupu a ceną wynikającą z umowy, po uprzednim przesłaniu do Wykonawcy kopii faktury zakupu danego asortymentu. 18. Do obowiązków Wykonawcy, który złoży ofertę najkorzystniejszą na Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno – owocowe, należeć będzie nieodpłatne wyposażenie Zamawiającego w 4 szt. zamrażarek, każda o pojemności 350 litrów - na czas trwania umowy. Powyższe winno być wkalkulowane w cenę oferty. Część 1. Artykuły spożywcze różne 1. Makaron nitki 250 g (4 jajeczny)- 150 kg 2. Makaron świderki po 2,5 kg z mąki durum - 500 kg 3. Makaron kolanka po 2,5 kg z mąki durum - 100 kg 4. Makaron muszelki po 2,5 kg z mąki durum - 100 kg 5. Woda mineralna gazowana - butelki 0,5 l - 1000 l 6. Woda mineralna gazowana - butelki 1,5 l - 1500 l 7. Woda mineralna niegazowana - butelki 0,5 l- 600 l 8. Sól po 1 kg - 700 kg 9. Pasztet z drobiu 160g (typu prochowicki) - 400 kg 10. Pasztet z drobiu 300g (typu prochowicki) - 350 kg 11. Konserwy mięsne wieprzowe 300g - 250 kg 12. Pasztet wieprzowy 500g - 50 kg 13. Ogórek konserwowy po 900 g - 500 kg 14. Mąka pszenna typ 450 po 5 kg - 500 kg 15. Mąka tortowa typ 450 po 1 kg - 500 kg 16. Mąka ziemniaczana po 1 kg - 50 kg 17. Kasza manna po 1 kg - 150 kg 18. Kasza jęczmienna po 1 kg - 300 kg 19. Kasza kukurydziana po 0,5 kg - 50 kg 20. Cukier - wyrób polski - Kategoria I po 1 kg - 900 kg 21. Cukier - wyrób polski - Kategoria I po 5 kg - 2600 kg 22. Cukier puder po 0,5 kg - 15 kg 23. Groszek konserwowy po 400 g - 250 kg 24. Musztarda po 1 kg - 120 kg 25. Ocet po 1 l - 100 l 26. Olej roślinny (opak. 1 l) - 250 l 27. Olej roślinny (opak. 3 l) - 350 l 28. Olej słonecznikowy (opak. 1 l) - 100 l 29. Miód naturalny po 900 g- PSZCZELI - 150 kg 30. Krem czekoladowy po 400 g - 50 kg 31. Dżemy po 280 g - 250 kg 32. Powidła śliwkowe po 300g - 100 kg 33. Marmolada wieloowocowa po 1 kg - 100 kg 34. Masa makowa po 850 g - 20 kg 35. Brzoskwinie w puszce po 850 g - 20 kg 36. Wiórki kokosowe po 100 g - 5 kg 37. Rodzynki po 500 g - 10 kg 38. Cukier waniliowy po 1 kg - 5 kg 39. Kwasek cytrynowy po 1 kg - 5 kg 40. Proszek do pieczenia po 1 kg - 5 kg 41. Żelatyna po 1 kg - 5 kg 42. Konserwa makrela w pomidorach po 170 g - 100 kg 43. Konserwa makrela w oleju po 170 g - 100 kg 44. Pieczarki marynowane po 850 g - 70 kg 45. Płatki kukurydziane po 500 g - 90 kg 46. Płatki owsiane błyskawiczne po 400 g - 60 kg 47. Płatki jęczmienne błyskawiczne po 400 g - 30 kg 48. Ananasy w puszce po 500 g - 30 kg 49. Napoje owocowe różne gazowane po 1,5 l - 180 szt. 50. Napoje owocowe różne niegazowane po 1,5 l - 180 szt. 51. Aromaty do ciast różne po 9 ml - 30 szt. 52. Soda oczyszczona po 500g - 3 kg 53. Fasola konserwowa czerwona 400g - 60 kg 54. Cieciorka 400g - 80 kg 55. Majonez 700 g typu Winiary - 600 kg 56. Oranżada różna po 1,5 l - 180 szt. Część 2. Nabiał i mleko 1. Ser biały półtłusty - 1300 kg 2. Ser topiony kostka kremowy 100g - 350 kg 3. Serek homogenizowany po 150 g typu Danio - 600 kg 4. Śmietana 18% - 800 kg 5. Śmietana 30% - 50 kg 6. Jogurt owocowy po 115 g typu Danon - 500 szt. 7. Jogurt naturalny po 150 g min. 3% tłuszczu w 100g produktu - 1500 szt. 8. Jogurt naturalny min. 3% tłuszczu w 100g produktu - 300 kg 9. Jogurt owocowy po 150 g typu Jogobella - 4000 szt. 10. Masło extra (osełka po 100g) min 82% tłuszczu zwierzęcego - 200 kg 11. Masło extra min 82% tłuszczu zwierzęcego pakowane po 1 kg - 50 kg 12. Masło smakowe typu smaksełko po 100g - 50 kg 13. Margaryna z masłem do smarowania pieczywa min 5% masła - 1500 kg 14. Margaryna do smarowania pieczywa typu Śniadaniowa, Smakowita maślany smak - 300 kg 15. Ser żółty (typu gouda)- 250 kg 16. Ser żółty (typu salami)- 300 kg 17. Ser żółty typu dziurawiec - 150 kg 18. Ser żółty typu morski - 50 kg 19. Ser żółty EDAMSKI - 100 kg 20. Ser żółty dziurawiec typu RYDZKI - 50 kg 21. Ser żółty typu rolada ustrzycka - 100 kg 22. Ser żółty wędzony - 100 kg 23. Margaryna do pieczenia typu KASIA - 100 kg 24. Margaryna mleczna - 350 kg 25. Mleko 1l 2% - 6000 l 26. Maślanka 1l - 240 l 27. Kefir 380g - 2000 szt. 28. Serek wiejski 150g - 200 kg 29. Serek kanapkowy po 150 g - 200 szt. 30. Serek typu mój ulubiony po 450 g - 100 kg 31. Deser ryżowy po 150 g - 300 szt. 32. Deser - kaszka po 150 g - 300 szt. 33. Deser - serniczek po 150 g - 300 szt. Część 3. Pieczywo 1. Chleb zwykły krojony 550 g - 7000 kg 2. Chleb z orkiszem krojony 500 g - 200 kg 3. Chleb typu FITNNESS krojony 500 g - 200 kg 4. Chleb IG dla diabetyków 300 g - 200 kg 5. Chleb żytni razowy ze słonecznikiem 500 g - 300 kg 6. Chleb graham 500 g - 300 kg 7. Bułka pszenna wrocławska krojona 400 g - 4000 kg 8. Bułka mała pszenne po 50g - 10000 szt. 9. Bułka tarta - 50 kg 10. Bułka słodka z serem 100g - 2500 szt. 11. Bułka słodka z marmoladą 100g - 1500 szt. 12. Bułka słodka z jagodami 100g - 500 szt. 13. Pączki z marmoladą - 200 szt. 14. Pączki z nadzieniem różanym - 200 szt. 15. Rogal maślany po 30 g - 4000 szt. 16. Bułka maślana 90g - 5000 szt. Część 4 . Warzywa i owoce 1. Burak czerwony - 1000 kg 2. Cebula - 500 kg 3. Marchew - 1500 kg 4. Seler - 200 kg 5. Ziemniaki młode - 3500 kg 6. Ziemniaki - 10000 kg 7. Ogórek świeży od 01.11.2018-30.06.2019 - 400 kg 8. Ogórek świeży od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 500 kg 9. Ogórek małosolny - 300 kg 10. Ogórek kiszony - 300 kg 11. Kapusta pekińska - 150 kg 12. Kapusta kiszona - 600 kg 13. Kapusta biała młoda - 500 szt. 14. Kapusta biała - 400 kg 15. Kapusta włoska - 30 szt. 16. Kapusta czerwona - 150 kg 17. Sałata zielona - 1300 szt. 18. Kalafior świeży - 200 szt. 19. Koper świeży - 1200 pęczek 20. Pietruszka natka świeża - 1200 pęczek 21. Jabłka - 4000 kg 22. Pomidory świeże od 01.11.2018 do 30.06.2019 - 800 kg 23. Pomidory świeże od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 800 kg 24. Pomidor malinowy od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 300 kg 25. Szczypior - 1200 pęczek 26. Czosnek krajowy - 300 szt. 27. Pietruszka korzeń - 200 kg 28. Por - 150 kg 29. Cytryny - 450 kg 30. Groch łuskany po 5 kg - 250 kg 31. Fasola Jasiek po 500 g - 100 kg 32. Orzech włoski łuskany - 5 kg 33. Rzodkiewka - 2500 pęczek 34. Rabarbar - 30 kg 35. Botwina - 200 szt. 36. Brokuł - 50 szt. 37. Fasolka szparagowa żółta od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 60 kg 38. Fasolka szparagowa zielona od 01.07.2019 do 31.10.2019 - 60 kg 39. Sałata lodowa - 60 szt. 40. Pieczarka świeża - 300 kg Część 5. Mięso i wyroby wędliniarskie 1. Filet z piersi kurczaka - 300 kg 2. Kiełbasa salami - 15 kg 3. Kiełbasa ze świniobicia - 20 kg 4. Uda z kurczaka z obciętym grzbietem - 600 kg 5. Skrzydełko z kurczaka - 50 kg 6. Porcja rosołowa z kurczaka - 1500 kg 7. Kurczak świeży - 400 kg 8. Udziec z indyka b/k - 200 kg 9. Wątroba wieprzowa - 150 kg 10. Wołowina - pręga b/k - 30 kg 11. Wołowina - ligawa b/k - 30 kg 12. Wołowina b/k pieczeniowa - 100 kg 13. Wieprzowina - golonka tylna - 50 kg 14. Wieprzowina - szynka b/k - 800 kg 15. Wieprzowina - łopatka b/k i bez tłuszczu - 150 kg 16. Wieprzowina - karkówka b/k - 500 kg 17. Wieprzowina - biodrówka b/k - 50 kg 18. Wieprzowina - pachwina - 30 kg 19. Wieprzowina - nóżki - 40 kg 20. Wieprzowina - przedgolonki - 30 kg 21. Wieprzowina-schab b/k - 250 kg 22. Żeberka wieprzowe trójkąty - 60 kg 23. Wieprzowina - kości schabowe - 250 kg 24. Parówka z szynki - 500 kg 25. Polędwica drobiowa - 50 kg 26. Polędwica z warzywami - 250 kg 27. Kiełbasa parówkowa serdelki - 100 kg 28. Kiełbasa śląska - 700 kg 29. Kiełbasa szynkowa - 150 kg 30. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 150 kg 31. Kiełbasa wiejska - 150 kg 32. Kiełbasa mielonka - 50 kg 33. Kiełbasa zwyczajna - 100 kg 34. Kiełbasa krakowska - 150 kg 35. Kiełbasa mortadela - 100 kg 36. Kiełbasa piwna - 30 kg 37. Kiełbasa biała parzona - 100 kg 38. Kiełbasa biała surowa - 50 kg 39. Kiełbasa żywiecka - 90 kg 40. Kiełbasa golonkowa - 30 kg 41. Kiełbasa jałowcowa - 150 kg 42. Schab wędzony - 30 kg 43. Schab pieczony - 20 kg 44. Polędwica sopocka - 200 kg 45. Ogonówka wędzona - 30 kg 46. Baleron - 50 kg 47. Pierś wędzona z indyka - 20 kg 48. Filet z piersi indyka - 50 kg 49. Boczek surowy - 150 kg 50. Boczek wędzony - 50 kg 51. Boczek faszerowany - 30 kg 52. Rolada boczkowa - 30 kg 53. Szynka gotowana - 250 kg 54. Szynka typu z pieca - 20 kg 55. Szynka typu krucha - 50 kg 56. Szynka drobiowa prasowana - 50 kg 57. Salceson drobiowy z kurczaka - 50 kg 58. Salceson drobiowy z indyka - 50 kg 59. Salceson wieprzowy włoski - 50 kg 60. Kaszanka z podrobami - 250 kg 61. Pieczeń wieprzowa - 50 kg 62. Pieczeń a’la kaczka - 20 kg 63. Pasztet zapiekany - 150 kg 64. Pasztetowa drobiowa - 200 kg 65. Słonina świeża bez skóry - 100 kg 66. Kabanosy - 20 kg 67. Żołądki drobiowe świeże - 30 kg 68. Żołądki z indyka świeże - 30 kg 69. Kości wędzone wieprzowe - 150 kg 70. Pachwina wędzona - 30 kg 71. Szynka konserwowa prasowana - 70 kg Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno owocowe 1. Filet z dorsza mrożony SHP, bez glazury - 100 kg 2. Miruna mrożona - filet SHP, bez glazury - 900 kg 3. Filet z mintaja mrożony SHP, bez glazury - 50 kg 4. Śledź a’la Matjas - 300 kg 5. Śledź po kaszubsku po 2,5 kg - 50 kg 6. Śledź po wiejsku po 2,5 kg - 150 kg 7. Pyzy z mięsem - 200 kg 8. Pyzy ziemniaczane - 200 kg 9. Knedle z truskawkami - 150 kg 10. Mrożonka wiosenna 7 skład. - 400 kg 11. Mrożonka włoszczyzna paski - 1000 kg 12. Mrożonka bukiet warzyw - 500 kg 13. Mrożonka kompotowa - 600 kg 14. Kalafior mrożony - 100 kg 15. Truskawka mrożona - 100 kg 16. Fasola mrożona szparagowa - 300 kg 17. Lody różne na patyku po 50 ml - 300 szt. 18. Lody różne na patyku po 110 ml - 300 szt. 19. Lody rożne rożek po 110 ml - 300 szt. 20. Lody różne w kubku po 200 ml - 300 szt. 21. Lody różne po 5 l - 60 kg 22. Pierogi z serem - 120 kg 23. Pierogi ruskie - 120 kg 24. Tłuszcz FRYTURA - 30 kg 25. Szczaw konserwowy po 320 g - 50 kg 26. Jabłka prażone "szarlotka" 11 kg - 250 kg 27. Margaryna w płynie po 3,7 l - 37 l 28. Ćwiartka z kurczaka mrożona - 300 kg 29. Czarna porzeczka mrożona - 100 kg 30. Kluski śląskie z dziurą - 120 kg 31. Mrożone leczo - 100 kg 32. Malina mrożona - 100 kg 33. Szpinak rozdrobniony - 50 kg 34. Koncentrat owocowy po 5 l (Kanister) bez syntetycznych barwników i substancji słodzących - 100 l Część 7. Jaja 1. Jaja kurze „L” - 40000 szt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach