Przetargi.pl
Dostawa żywności – artykuły spożywcze

Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 63300 Pleszew, Al. Wojska Polskiego
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 627 420 602 , fax. 627 420 602
  • Data zamieszczenia: 2018-05-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy
    Al. Wojska Polskiego 21
    63300 Pleszew, woj. wielkopolskie
    tel. 627 420 602, fax. 627 420 602
    REGON: 25101239400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckiw-pleszew.ohp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka budżetowa podległa MRPiPS

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności – artykuły spożywcze
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Postępowanie obejmuje dostawę (wielkości szacunkowe): LP. NAZWA TOWARU J.M. ILOŚĆ 1 Ananas masa netto 565g szt. 80 2 Baton Mars 47G szt. 1600 3 Baton Snickers 50G szt. 1600 4 Bazylia 10g Ziołowit szt. 50 5 Brzoskwinie puszka Sandra 820g szt. 100 6 Budyń Smietankowy 41g Emix szt. 100 7 Chrzan 0,9 szt. 50 8 Ciastka Delicje Szampańskie 147g szt. 250 9 Ciastka Jerzyki Jutrzenka 140g szt. 200 10 Ciastka hit Bahlsen 250g szt. 250 11 cukier kg 2400 12 Cukier puder 400g szt. 80 13 Cukier waniliowy Delecta 32g szt. 300 14 Czekolada Goplana 100g szt. 300 15 Czosnek granulowany 250g szt. 80 16 Czosnek granulowany Galeo 20g szt. 500 17 Degusta 1 kg przyprawa szt. 60 18 Degusta 200 g przyprawa szt. 450 19 Delikat przyprawa do mięs 200g szt. 150 20 Drożdże Babuni 100g szt. 20 21 Dżem 280g Sorella szt. 850 22 Dżem jednorazowy paski szt. 1200 23 Fasola sucha 1 kg kg 150 24 Fasolka konserwowa 0,9l szt. 60 25 Filet śledziowy w pomidorach 170g szt. 250 26 Galaretka Winiary 75g szt. 1300 27 Gorczyca 30g Ziołowit szt. 50 28 Groch łuskany kg 120 29 Groszek konserwowy Kotlin 400g szt. 350 30 Herbata granulowana 100g szt. 900 31 Herbata Minutka 100 saszetek szt. 70 32 Herbata Lipton 100 saszetek szt. 150 33 Kakao DecoMorreno 150g szt. 30 34 Kasza jęczmienna 1kg kg 250 35 Kawa Jacobs 250 g zielona szt. 250 36 Kawa Jacobs 500 g zielona szt. 100 37 Kawa rozpuszczalna Jacobs 200g szt. 250 38 Kawa Tchibo żółta 250g szt. 100 39 Ketchup Kotlin 1l szt. 150 40 Ketchup 3 kg Kotlin szt. 70 41 Kisiel Cykoria 40g szt. 500 42 kompot truskawkowy0,9 l szt. 130 43 Koncentrat pomidorowy 1l Kotlin szt. 250 44 Krem czekoladowy 230 g Nutella szt. 150 45 Krem o smaku czekoladowa orzechowym Łakomcia 400g szt. 50 46 Kukurydza Ptak 380g szt. 350 47 Kukurydza 900 ml szt. 80 48 Kwasek cytrynowy Galeo 20g szt. 250 49 Liść laurowy Galeo 6g szt. 100 50 Majeranek Galeo 8g szt. 100 51 Majeranek 100g szt. 50 52 Majonez Winiary 400g szt. 300 53 Majonez Winiary 0,7l szt. 100 54 Majonez Winiary 3000ml szt. 80 55 Makaron 1 kg kg 200 56 Makaron 250g Ekomak szt. 500 57 Margaryna śniadaniowa 500g szt. 400 58 Margaryna zwykła 250g Kruszwica kg 500 59 Masło 200 g 82% tłuszczu szt. 3900 60 Mąka tortowa Kraszewice kg kg 950 61 Mąka krupczatka kg kg 70 62 Mąka ziemniaczana kg kg 100 63 Mleko kartonik 1l Łowicz 3,2% szt. 550 64 Musztarda stołowa 1l Pegaz szt. 80 65 Ocet 0,5 l szt. 250 66 Ogórek konserwowy 0,9l szt. 500 61 Ogórki konserwowe 2650g szt. 130 62 Olej Kujawski 1 l szt. 550 63 Olej 5l szt. 150 64 Papryka konserwowa 0,9 l szt. 450 65 Papryka słodka Galeo 20g szt. 150 66 Paprykarz 300g szt. 200 67 Pasztet Profi 160g Drop szt. 150 68 Pieprz mielonyGaleo 20g szt. 400 69 Pieprz mielony 250g szt. 80 70 Płatki Nesguik 250g szt. 150 72 Powidła 280g Unamel szt. 450 73 Proszek do pieczenia Delecta 30g szt. 150 74 Przyprawa Gyros 30g szt. 80 74 Przyprawa stołowa 1 l Winiary szt. 200 75 Ryż 1 kg kg 200 76 Ryż kartonik Sonko 4x100g szt. 150 77 Soczek Jupic 330 ml szt. 300 78 Seler konserwowa Rolnik szt. 350 79 Sos do pieczeni Winiary 30g szt. 100 80 Sól 1 kg Solino szt. 300 81 Syrop Cymes 430ml szt. 450 82 Śmietana 0,5l 12% łowicz szt. 300 83 Śmietana 0,5l 30% łowicz szt. 65 84 Śmietanka pasek Łowicz szt. 500 85 Cremona Śmietana 200g szt. 30 86 Śliwki kalifornijskie Emix 100g szt. 80 87 Wafelek Grzesiek czekolada 36g szt. 600 88 Woda 0,5l świtezianka szt. 400 89 Woda Zywiec 1,5l szt. 500 90 Woda 1,5l świtezianka gazowana szt. 400 91 Zaprawa cytrynowa pasek Łowicz szt. 200 92 Zioła prowansalskie Ziołowit 10g szt. 100 93 Ziele angielskieGaleo 20g szt. 100 94 Żelatyna Cykoria 50g Szt. 100 95 Żelatyna 1 kg Cykoria kg 60 96 Sól o obniżonej zawartości sodu potasowo - magnezowa 350g, SANTE szt. 50 97 Lubczyk Edal 10g szt. 20 98 Rozmaryn Edal 10g szt. 20 99 Kminek Edal 10g szt. 20 100 Cząber Edal 10g szt. 20 101 Estragon 10g Edal szt. 20 102 Miód pszczeli wielokwiatowy 1 l Rydełko szt. 20 103 Jarzynka bez glutaminianu sodu 200G MARKO POLO szt. 50 104 Jarzynka bez soli 100g MARKO POLO szt. 50 W przypadku podania w nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca oraz załączyć do oferty próbkę w oryginalnym opakowaniu. Próbki nie podlegają zwrotowi. Wszystkie produkty spożywcze muszą być wysokiej jakości, bez konserwantów i uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, opakowania oryginalne, nienaruszone. Nie dopuszczalne opakowania zastępcze. 3.1. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia: 3.1.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 900 do 1100. 3.1.2. Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy. 3.1.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.1.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 3.1.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego. 3.1.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego. 3.1.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3.1.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.2.7. 3.1.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie. 3.1.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 3.1.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu 3.1.12. Wykonawca na okres pomiędzy dostawami udostępni bezpłatnie Zamawiającemu opakowania transportowe.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczególnych warunków
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Informacja o podwykonawcach, oświadczenie wykonawcy składane na podstawie art. 91 ust. 3a ustawy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach