Przetargi.pl
Dostawa żywności - produkty mięsne

Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 63-300 Pleszew, Al. Wojska Polskiego 21
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 7420602 , fax. 062 7420602
  • Data zamieszczenia: 2016-03-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy
    Al. Wojska Polskiego 21 21
    63-300 Pleszew, woj. wielkopolskie
    tel. 062 7420602, fax. 062 7420602
    REGON: 25101239400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckiw-pleszew.ohp.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa podległa Ministerstwu Rodziny Pracy i Polityki Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności - produkty mięsne
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Postępowanie obejmuje dostawę: LP. NAZWA TOWARU Jm. Szacunkowa ilość 1 Boczek wędzony kg 100 2 Boczek faszerowany kg 80 3 Baleron kg 40 4 Golonka z kością kg 200 5 Golonka w siatce peklowana kg 50 6 Boczek surowy kg 20 7 Karkówka z kością kg 150 8 Keks kg 80 9 Kiełbasa biała kg 70 10 Kiełbasa krakowska kg 300 11 Parówki we folii kg 300 12 Kiełbasa kanapkowa kg 40 13 Kiełbasa szynkowa kg 200 14 Kiełbasa szynkowa wędzona kg 40 15 Kiełbasa śląska kg 300 16 Kiełbasa zwyczajna kg 250 17 Kiełbasa holenderska kg 20 18 Kiełbasa golonkowa kg 50 19 Kiełbasa żywiecka kg 350 20 Lancz kg 120 21 Łopatka bez kości kg 250 22 Metka kg 20 23 Mięso mielone kg 340 24 Mięso z szynki peklowane kg 80 25 Parówki delikatesowe kg 20 26 Pasztet kg 120 27 Pasztet zapiekany kg 40 28 Pasztet borowikowy kg 40 29 Przysmak śniadaniowy kg 40 30 Polędwica z indyka kg 330 31 Rzymska pieczeń kg 170 32 Pieczeń bacy kg 30 33 Salceson kg 30 34 Schab z kością kg 400 35 Schab bez kości kg 400 36 Słonina kg 10 37 Smalec kg 200 38 Szynka biała kg 100 39 Szynka drobiowa kg 50 40 Szynka królewska kg 50 41 Szynka gotowana kg 150 42 Szynka tyrolska kg 170 43 Udziec upieczony z kością i skórą waga około 10kg szt. 10 44 Kiełbasa parówkowa kg 50 45 Mortadela kg 30 46 Karkówka b/k peklowana kg 100 47 Żeberka kg 170 W przypadku podania w nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert równoważnych. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca . Wszystkie produkty spożywcze muszą być wysokiej jakości, bez konserwantów i uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu 3.2. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia: 3.2.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 900 do 1100. 3.2.2. Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy. 3.2.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.2.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 3.2.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego. 3.2.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego. 3.2.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3.2.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.2.7. 3.2.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie. 3.2.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 3.2.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu 3.2.12. Wykonawca na okres pomiędzy dostawami udostępni bezpłatnie Zamawiającemu opakowania transportowe. 3.3. Nazwa i kod CPV - Wspólnego Słownika Zamówień: 15.10.00.00-9 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 3.4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 3.5. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 3.6. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy. 3.7. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 3.8. Dostarczany asortyment będący przedmiotem zamówienia powinien posiadać Handlowy dokument identyfikacyjny, zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r., Nr 17, poz. 127, z późn.zm.) oraz rozporządzeniem WE853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczegółowe przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.Urz. UE.L z 2004 r., Nr 139, poz. 55 z póżn.zm.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckiw-pleszew.ohp.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach