Przetargi.pl
Dostawa ziemniaków obieranych sterylizowanych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021

Jednostka Wojskowa Nr 6021 ogłasza przetarg

  • Adres: 00-909 Warszawa, Żwirki i Wigury
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 261847581 , fax. 261847577
  • Data zamieszczenia: 2017-01-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa Nr 6021
    Żwirki i Wigury 9/13
    00-909 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 261847581, fax. 261847577
    REGON: 146268471
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa ziemniaków obieranych sterylizowanych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest: dostawa ziemniaków obieranych sterylizowanych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021 Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15310000 - 4 Ziemniaki obrane sterylizowane 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiono w załączniku Nr 1 do SIWZ (tj.: Opis przedmiotu zamówienia). 3.Dostawy realizowane będą bezpośrednio do magazynów żywnościowych w różnych kompleksach wojskowych na podstawie pisemnych zamówień przesyłanych faksem z jednodniowym wyprzedzeniem terminu dostawy według poniższego zestawienia: 1)Magazyn żywnościowy nr 1 – ul. Żwirki i Wigury 9/13, 00-909 Warszawa, do 3 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach 08.00 – 12.00, 2)Magazyn żywnościowy nr 2 – ul. 29 Listopada 1, 00-904 Warszawa, do 3 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach 06.00 – 11.00. 4.Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia. Produkt oferowany przez WYKONAWCĘ ma być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie, jakości i odpowiadać wymogom określonym w załączniku Nr 1 opisującym przedmiot zamówienia. 5.Dostawa – realizacja zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko WYKONAWCY. 6. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania zawarte w następujących, aktualnie obowiązujących aktach prawnych: 1)Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015r. poz. 594 z późn. zm.); 2)Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 z późn. zm.). 3)Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.) 4)Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2010r. Nr 232 poz. 1525 z późn. zm.). 5)Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (Dz. U. 2015r. poz. 1161). 6)Ustawa o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych z dnia 21 grudnia 2000r. (Dz. U. 2016r. poz. 1604). 7)Rozporządzenie (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004); 8)Rozporządzenie (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004). 9)Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29). 10)Rozporządzenie (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. L 031, 01/022002 P.0001- 0024). 7.WYKONAWCA dostarczy towar specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika do miejsca dostawy ZAMAWIAJĄCEGO spełniając wymogi Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004). 8.ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SIWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku Nr 2.1, 2.2., 2.3. do SIWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. 9.Poszczególne części przedmiotu zamówienia muszą być zgodne z wymaganą liczbą asortymentu i w ilościach określonych w SIWZ. 10.ZAMAWIAJĄCY dopuszcza rozwiązania równoważne normom, aprobatom, specyfikacjom technicznym i systemom odniesienia, o których mowa w art. 30 ust. 1 - 3 ustawy Pzp. WYKONAWCA powołujący się na te rozwiązania jest zobowiązany wykazać, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez ZAMAWIAJĄCEGO. 11.ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składania ofert częściowych. 12.ZAMAWIAJĄCY nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 13.ZAMAWIAJĄCY nie przewiduje udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia. 14.ZAMAWIAJĄCY nie przewiduje aukcji elektronicznej. 15.ZAMAWIAJĄCY nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 16.ZAMAWIAJĄCY nie zamierza ustanowić dynamicznego systemu zakupów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15310000-4

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach