Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców świeżych, mrożonych, przetworzonych, kiszonek, grochu, fasoli innych suchych nasion warzyw strączkowych – znak sprawy Adm 17/2018

Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku ogłasza przetarg

  • Adres: 80282 Gdańsk, ul. Srebrniki
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 52 47 500 , fax. 585 247 520
  • Data zamieszczenia: 2018-11-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku
    ul. Srebrniki 17
    80282 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 52 47 500, fax. 585 247 520
    REGON: 29346200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsp-bilikiewicz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców świeżych, mrożonych, przetworzonych, kiszonek, grochu, fasoli innych suchych nasion warzyw strączkowych – znak sprawy Adm 17/2018
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa ziemniaków, warzyw i owoców świeżych oraz mrożonych, przetworów owocowych i warzywnych, kiszonek, grochu, fasoli, w asortymencie określonym w Formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Towar dopuszczony do obrotu na terenie RP, zgodny z Polską Normą i powinien spełniać odpowiednie wymogi jakościowe zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.).Warzywa i owoce świeże, przetworzone oraz mrożone, kiszonki, groch, fasola są artykułami powszechnie dostępnymi o standardach jakościowych ustalonych w Polskich Normach. Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych kosztów na etapie realizacji zamówienia, ponieważ zamawiane artykuły spożywcze w odpowiednich ilościach przeznaczone będą do bieżącej konsumpcji. Warzywa i owoce powinny być świeże, jędrne bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników i zanieczyszczeń ziemią, wygląd, kształt i zapach właściwy dla danej odmiany. Opakowania powinny być szczelne, bez uszkodzeń, oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Dodatkowe wymagania dla produktów głęboko mrożonych: bez oznak rozmrożenia, opakowanie szczelne bez uszkodzeń, z wyraźnym opisem produktu i terminem ważności. Transport w temperaturze -18C. Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia i projekcie umowy ( Załącznik nr 5 do SIWZ) dokładnie określił standardy jakościowe odnoszące się do wszystkich istotnych dla Zamawiającego cech przedmiotu zamówienia. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8 : Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne -, 15.31.00.00-4: Ziemniaki i produkty z ziemniaków, 15.33.00.00-0: Przetworzone owoce i warzywa, 15.33.11.00-8: Warzywa świeże lub mrożone, 15.33.10.00-7: Warzywa przetworzone, 15.33.14.27-6: Skoncentrowany przecier pomidorowy, 15.33.11.42-4: Kapusta przetworzona, 15.33.11.70-9: Warzywa mrożone, 15.33.22.93-4: Dżem z czarnej porzeczki, 15.33.22.96-5: Dżem truskawkowy, 15.33.22.94-1:Dżem wiśniowy, 15.33.21.00-5: Przetworzone owoce, 15.33.11.30-7: Fasola, groch, nasiona roślin strączkowych papryki, pomidory i pozostałe warzywa, 15.30.00.00-1: Owoce, warzywa i podobne produkty, Warzywa, Przetworzone warzywa korzeniowe 15331110-1. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, zgodnie z zamówieniami częściowymi, składanymi telefonicznie określającymi każdorazowo asortyment i ilość, w terminach: Część 1 - Ziemniaki – 4 dni; Część 2 - Warzywa świeże - 1 dzień; Część 4 – kiszonki, Część 8 - Jabłka – 2 dni Części: 3, 5, 6, 7 – 4 dni. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu. Opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniać wymogi sanitarno-higieniczne tj. czyste, odpowiednio zabezpieczone przed deszczem i śniegiem. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko do magazynu żywnościowego w siedzibie Zamawiającego. Zjazd do magazynu żywnościowego na terenie Szpitala drogą przy nachyleniu 13% w kierunku magazynu, zakończoną zakrętem o kącie ok. 90º.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia wyżej wskazanego warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, w oparciu o wzór – Załącznik nr 4 do SIWZ
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy, formularz cenowy, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 p.z.p

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach