Szkoła Policji w Pile ogłasza przetarg
- Adres: 64-920 Piła, Pl. Staszica
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 67 3522134, , fax. 67 3522322
- Data zamieszczenia: 2019-02-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Policji w Pile
Pl. Staszica 7
64-920 Piła, woj. wielkopolskie
tel. 67 3522134, , fax. 67 3522322
REGON: 57029066300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pila.szkolapolicji.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Szkolenie Policji
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw i owoców świeżych dla Szkoły Policji w Pile. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa warzyw i owoców świeżych dla Szkoły Policji w Pile w orientacyjnej ilości 47.950 kg. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości: 3 000,00 zł (trzy tysiące złotych). Wadium należy wnieść w formach określonych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp tj. w: 1) pieniądzu przelewem, 2) poręczeniach bankowych, 3) poręczeniach pieniężnych spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, 4) gwarancjach bankowych, 5) gwarancjach ubezpieczeniowych, 6) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2018 r. poz. 110 ze zm.). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na konto Zamawiającego tj. Szkoła Policji w Pile, Plac Staszica 7, 64-920 Piła nr 72 1010 1469 0052 9413 9120 0000. Zamawiający wymaga umieszczenia w tytule przelewu dopisku „Dostawa warzyw i owoców świeżych”. Wadium musi być wniesione najpóźniej w terminie do dnia 11-02-2019 r. do godziny 10:30. 4. Za skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu Zamawiający uważa wadium, które w oznaczonym terminie tj. najpóźniej w dniu 11-02-2019 r. o godzinie 10:30 znajdzie się na koncie Zamawiającego.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej. Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej) lub posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.). Warunek zostanie oceniony na podstawie załączonych do oferty dokumentów, tj. zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej dysponują wdrożonym i utrzymanym systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, i/lub aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty następujące dokumenty: 1. Wypełniony i podpisany Formularz ofertowy, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 2. Wypełniony i podpisany Formularz cenowy, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ. 3. Oświadczenie wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp, stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ. 4. Klauzulę informacyjną z art. 13 ust. RODO, stanowiącą załącznik nr 7 do SIWZ, 5. Oświadczenie wymagane od Wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO, stanowiące załącznik nr 8 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- SUKCESYWNE DOSTAWY ZIEMNIAKÓW, WARZYW I OWOCÓW DLA ARESZTU ŚLEDCZEGO W POZNANIU
Dodano: 2022-11-30 - Dostawa warzyw, owoców i jaj
Dodano: 2021-03-08 - Dostawa warzyw, owoców oraz soków owocowych i warzywnych dla 33. Bazy Lotnictwa Transportowego w Powidzu i 16. Batalionu Remontu Lotnisk w Jarocinie
Dodano: 2020-11-17 - Dostawa warzyw, owoców i jaj
Dodano: 2020-10-22 - Dostawa ziemniaków, warzyw, owoców, grochu i fasoli do Aresztu Śledczego w Poznaniu
Dodano: 2020-10-08 - Zakup i dostawa świeżych warzyw i owoców
Dodano: 2020-09-23 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2020-08-10 - Zakup i dostawa świeżych warzyw i owoców
Dodano: 2020-06-01 - Dostawa warzyw, owoców oraz soków owocowych i warzywnych dla 33. Bazy lotnictwa Transportowego w Powidzu i jednostki Wojskowej 3918 w Jarocinie
Dodano: 2019-10-22 - DOSTAWA ZIEMNIAKÓW, WARZYW, OWOCÓW, GROCHU I FASOLI DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W POZNANIU
Dodano: 2019-10-03