Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej .nr.postępowania 11/ŻYWN/PN/2018

Ośrodek Reprezentacyjny Ministerstwa Obrony Narodowej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-800 Pruszków, Nowa Wieś, ul. Grodziska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 261 892 000 , fax. 261 892 048
  • Data zamieszczenia: 2018-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Reprezentacyjny Ministerstwa Obrony Narodowej
    Nowa Wieś, ul. Grodziska 1
    05-800 Pruszków, woj. mazowieckie
    tel. 261 892 000, fax. 261 892 048
    REGON: 010427452
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ormon.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej .nr.postępowania 11/ŻYWN/PN/2018
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej. Część I dla obiektu Helenów, Część II dla obiektu Omulew Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załącznik nr 1 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia , załącznik nr 2 do SIWZ - formularz ofertowy oraz załącznik nr 6 i7 -wzór umowy Helenów, Omulew
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości:  dla części I - 2 600,00 zł (słownie: dwa tysiące sześćset złotych);  dla części II -1 200,00 zł (słownie: jeden tysiąc dwieście złotych); W przypadku składania ofert na więcej niż jedną część kwota wadium nie może być mniejsza niż suma kwot odpowiadających poszczególnym częściom, w zakresie których realizację zamówienia Wykonawca oferuje. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust.5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r., poz. 359 tj. z późn. zm.). Z treści gwarancji winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a oraz 5 ustawy. Uwaga! Wadium wnoszone w poręczeniach, gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych lub poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w pkt. 2 ppkt. 5, należy zdeponować przed upływem terminu składania ofert w kasie zamawiającego a kopię wadium załączyć do oferty. 3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego: Bank NBP O/WARSZAWA, konto nr 81 1010 1010 0021 3413 9120 0000 4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa, przed upływem terminu składania ofert. 5. Wykonawca, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą. 6. Zamawiający dokona zwrotu wadium, zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek w sytuacji, kiedy oświadczy, że spełnia warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy oraz wykaże, że: Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania: 1.Posiada obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia zatwierdzenia zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242 t.j. ze zm.) w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia, lub posiada obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia zakładu, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz.1541,t.j. ze zm.) w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia, lub posiada obowiązujące zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz.1541 tj., ze zm.), w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. 2.Posiada potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych, właściwego ze względuna miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2017 r. poz.2212,tj. ze zm). Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz dokumentach wymienionych w rozdziale 6 pkt 1.2. SIWZ, zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia”. UWAGA! Zamawiający dopuszcza złożenie przez Wykonawców obowiązujących uprawnień, odpowiadających wymienionym , nadanych na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów. 3 Posiada wiedzę i doświadczenie. Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia”. 4 Dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. potencjał techniczny; Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia”. osoby zdolne do wykonywania zamówienia; Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców wyżej wymienionego warunku udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z formułą „spełnia- nie spełnia”.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach