Starostwo Powiatowe ogłasza przetarg
- Adres: 34300 Żywiec, ul. Krasińskiego
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 338 605 000 , fax. 338 605 083
- Data zamieszczenia: 2016-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe
ul. Krasińskiego 13
34300 Żywiec, woj. śląskie
tel. 338 605 000, fax. 338 605 083
REGON: 7219804900000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Żywcu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Żywcu. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6 do Specyfikacji. 3. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazie produktów, stanowiącym Załącznik Nr 6 do Specyfikacji, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. 4. W kolumnie „nazwa” (pkt 13 Formularza ofertowego stanowiącego odpowiedni załącznik do Specyfikacji) Zamawiający określił wielkość opakowania/gramaturę, w jakim należy dostarczać produkt. Do wyceny Wykonawca winien przyjąć jednak pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr. 5. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury/ilości sztuk w paczce) oferowanego produktu (w granicach +/-25%). 6. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA/PACZKA: Jeżeli oferowana przez Wykonawcę wielkość opakowania (gramatura/ilość szt. w paczce) jest większa/mniejsza (w granicach +/- 25%), wówczas Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę/ ilość szt. w paczce) wskazanego w Wykazie produktów – Załącznik Nr 6.01 do Specyfikacji, z jednoczesnym dokonaniem: a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego przez Wykonawcę opakowania (gramatura/ilość szt. w paczce) jest mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów; b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego przez Wykonawcę opakowania (gramatura/ ilość szt. w paczce) jest większa niż wskazana w Wykazie produktów. 7. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP. 8. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2015 r., poz. 594 ze zm.), 2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2015 r., poz. 322). 9. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: 1) nazwa i adres dostawcy lub producenta, 2) nazwa i rodzaj produktu, 3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok), 4) masa netto/ pojemność, 5) wykaz składników według udziału surowców. 10. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200. 11. Osobą upoważnioną do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego są: Kierownik Kuchni Domu Pomocy Społecznej – Bogusława Kastelik i Magazynier Domu Pomocy Społecznej – Krzysztof Konieczny. 12. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Dom Pomocy Społecznej w Żywcu, ul. Śliżowy Potok 8 od 6:00 do 7:00, w dni robocze, nie rzadziej niż trzy razy w tygodniu, 13. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń. 14. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy. 15. Termin płatności faktury wynosi minimalnie 7, zaś maksymalnie 30 dni, w zależności od treści oferty. Jeżeli wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym – załączniki nr 1 do Specyfikacji terminu płatności, wówczas Zamawiający za termin płatności przyjmuje maksymalny termin płatności, tj. 30 dni. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212000-0
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Żywcu w zakresie części 1, 2, 4, 5, 6, 7
Dodano: 2020-10-06 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu w zakresie części 1-6
Dodano: 2019-11-13 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Żywcu w zakresie części 1, 2, 4, 5, 6, 7
Dodano: 2019-09-25 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących Centrum Kształcenia Praktycznego w Żywcu- w zakresie części od 1 do 4
Dodano: 2019-01-16 - Dostawa artykułów żywnościowych w postaci warzyw gruntowych całorocznych i sezonowych, owoców oraz przetworów warzywnych i owocowych do Szkoły Policji w Katowicach w 2017 r.
Dodano: 2016-11-16