Przetargi.pl
Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce

Gmina Siedlce ogłasza przetarg

  • Adres: 08-110 Siedlce, ul. Asłanowicza 10
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 633 25 40 wew. 56 , fax. 25 6323630
  • Data zamieszczenia: 2016-04-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Siedlce
    ul. Asłanowicza 10 10
    08-110 Siedlce, woj. mazowieckie
    tel. 25 633 25 40 wew. 56, fax. 25 6323630
    REGON: 71158255200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminasiedlce.pl i http://e-bip.pl/Start/26
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii Wymagania przy każdej dostawie: 1. Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem (WE) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. 2. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim. 3. Warunki transportowe i higiena dostawy: - muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP - dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej. - wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd. - realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta - dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku. 4. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy. 5. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.). 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów. 7. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie. 1 Pomarańcza Świeża, I klasa, duża, słodka kg 3440 2 Owoc kiwi Świeże, I klasa, duże kg 514 3 Jabłko Świeże, I klasa, słodkie kg 8320 4 Gruszka Świeże, I klasa, słodka kg 4892 5 Banan Świeży, I klasa, nieprzemrożony kg 5451 6 Mandarynka Świeże, I klasa, słodka kg 4550 7 Nektarynka Świeże, I klasa, słodka kg 842 8 Brzoskwinie Świeże, I klasa, słodka kg 805 9 Śliwka Świeża, I klasa, słodka, duża kg 1805 10 Truskawka Świeża, I klasa, słodka, duża kg 240 11 Cytryna Świeża, I klasa, cienka skórka kg 272 12 Winogron Świeży, zielony, słodki, I klasa kg 30 13 Brokuły Świeży, I klasa szt. 171 14 Kalafior Świeży, I klasa szt. 162 15 Fasolka szparagowa Świeża, I klasa żółta/zielona kg 154 16 Sałata Masłowa, świeża, ładna główka, chrupiąca szt. 6658 17 Sałata lodowa Świeża, ładna główka szt. 1334 18 Ogórek świeży Zielony gruntowy/wąż, świeży, klasa I kg 1854 19 Ogórek kiszony Cały, pakowany w wiaderku po 3 kg kg 977 20 Ogórek kiszony Cały, pakowany hermetycznie w folii 400 g. kg 68 21 Koperek Świeży, zielony pakowany w pęczkach szt. 1028 22 Natka pietruszki Świeża, zielona pakowana w pęczkach szt. 1202 23 Szczypior Świeży, zielony pakowany w pęczkach szt. 1010 24 Rzodkiewka Świeża, jędrna, pakowana w pęczkach szt. 2386 25 Marchew Świeża, I klasa, duża, pakowana w ilości ze złożonym zamówieniem kg 5300 26 Seler Korzeń, świeży, jędrny, pakowany w ilości ze złożonym zamówieniem kg 1005 27 Pietruszka Korzeń, długa, świeża, jędrna kg 1005 28 Kapusta biała Duża główka, kg 2345 29 Kapusta młoda Świeża, jędrna, duże główki szt. 1208 30 Kapusta kiszona Pakowana w wiaderku po 5 kg, naturalnie kiszona, bez octu kg 2258 31 Kapusta kiszona Pakowana hermetycznie w folii po 1 kg, naturalnie kiszona, bez octu kg 75 32 Kapusta włoska Świeża, duża główka kg 210 33 Kapusta pekińska Świeża, średnia, kg 2168 34 Kapusta czerwona Świeża, średnia kg 800 35 Pomidor Świeży, klasy I, jędrny, kg 1473 36 Pomidor Świeży, klasy II, jędrny kg 100 37 Papryka Świeża, czerwona lub żółta, jędrna, klasa I kg 616 38 Cebula biała zwykła Duża, klasa I kg 987 39 Cebula czerwona Duża, klasa I kg 20 40 Burak czerwony Średni, klasa I kg 1358 41 Por Sałatkowy, świeży, klasa I kg 680 42 Ziemniaki Wysokoskrobiowe, duże, pakowane po 15 kg w worku kg 39850 43 Pieczarka Klasa I, świeża kg 446 44 Rzodkiew biała Świeża, klasa I, duża, długa kg 335 45 Cukinia Świeża, zielona, klasa I kg 100 46 Rukola Świeża, pakowana po 100g szt. 620 Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. poz. 1256.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 3.500,00 zł (słownie: trzy tysiące pięćset złotych). Wadium może być wnoszone w formach wymienionych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi obejmować okres związania ofertą, tj. 30 dni. Termin wniesienia wadium upływa dnia 19.04.2016 r. o godz. 9;30 Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego Bank Polska Kasa Opieki S.A. Podlaskie Centrum Korporacyjne Centrum Korporacyjne w Siedlcach, ul. Wojskowa 24, 08-110 Siedlce 77 1240 2685 1111 0010 6061 3364 Urząd Gminy Siedlce z dopiskiem: Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce Wadium wnoszone w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w innej formie jak pieniądze Wykonawca składa w oryginale wraz z ofertą w oddzielnej kopercie. Nie należy oryginału dokumentu wadialnego trwale łączyć z ofertą. Gwarancje ubezpieczeniowe lub gwarancje bankowe oraz poręczenia złożone jako zabezpieczenie wadium muszą posiadać okres ważności nie krótszy niż okres związania ofertą, (pod rygorem wykluczenia Wykonawcy z postępowania) oraz umożliwiać Zamawiającemu otrzymanie określonej kwoty wadium bez jakichkolwiek warunków wstępnych i na jego pierwsze wezwanie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności faktury
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminasiedlce.pl oraz na stronie http://e-bip.pl/Start/26
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach