Przetargi.pl
Dostawa świeżych jaj kurzych.

Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" ogłasza przetarg

  • Adres: 77-330 Czarne, ul. Pomorska 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 833 36 79 , fax. 59 833 24 30
  • Data zamieszczenia: 2014-02-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA"
    ul. Pomorska 1 1
    77-330 Czarne, woj. pomorskie
    tel. 59 833 36 79, fax. 59 833 24 30
    REGON: 22115305000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pigbzamowieniapubliczne.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa świeżych jaj kurzych.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa jaj kurzych wedle wyszczególnienia z pkt 2. 2. Wyszczególnienie przedmiotu dostawy: L.p. Asortyment J.m. Ilość do 1. jaja kurze świeże-klasa A, kategoria wagowa M, zgodnie z PN-A-86503 - Jaja spożywcze szt. 105 000 3. Miejsce dostawy : 1) Kuchnia w Zakładzie Karnym w Borze, Czerwony Bór 2, 18 -400 Łomża 2) Kuchnia Kasyna w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża 3) Sklep w Czerwonym Borze , Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża. 4. Dostawa będzie realizowana w ilościach i w terminie uzgodnionym z pracownikiem Zamawiającego. Termin dostawy nie może przekraczać dwóch dni od chwili złożenia zamówienia. 5. Dostawa będące przedmiotem zamówienia będą realizowane przez Wykonawcę własnym transportem na jego koszt, z zapewnieniem wyładunku i możliwości sprawdzenia ilości i jakości dostawy. 6. Warunki jakie musi spełnić przedmiot dostawy i warunki dostawy: 1) przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu i spełniać wymogi określone przepisami odrębnymi a w szczególności; a) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produk-tów, b) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i ży-wienia, c) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzę-cego, d) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych, e) rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych, f) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, g) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia 2006 r. w sprawie sposobu ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyj-nego; 2) dostarczony asortyment nie może nosić żadnych oznak uszkodzeń fizycznych i biochemicznych, 3) dostarczany towar musi być wolny od wad fizycznych i prawnych, 4) dostarczany towar musi być pełnowartościowy, z ważną datą do spożycia, 5) godziny i wielkość poszczególnych dostaw będzie ustalana telefo-nicznie z Wykonawcą przez pracowników Zamawiającego z dwu-dniowym wyprzedzeniem, 6) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach zbiorczych ( wytłoczkach po 30 szt.) zapewniających odpowiednie zabezpieczenie dostarczanego asortymentu 7) do dostawy każdorazowo dołączony będzie certyfikat terminu przydatności do spożycia, którego czas nie może być krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 8) W trakcie transportu Wykonawca zapewni nieprzerwany łańcuch chłodniczy, a środek transportu będzie spełniał wymogi sanitarne oraz normy HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pigbzamowieniapubliczne.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach