Przetargi.pl
Dostawa świeżych części drobiowych, mięsa wołowego i wieprzowego oraz przetworów mięsnych (wędlin) dla Szkoły Policji w Pile.

Szkoła Policji w Pile ogłasza przetarg

  • Adres: 64-920 Piła, Pl. Staszica
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 67 3522134, , fax. 67 3522322
  • Data zamieszczenia: 2019-01-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Policji w Pile
    Pl. Staszica 7
    64-920 Piła, woj. wielkopolskie
    tel. 67 3522134, , fax. 67 3522322
    REGON: 57029066300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pila.szkolapolicji.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Szkolenie Policji

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa świeżych części drobiowych, mięsa wołowego i wieprzowego oraz przetworów mięsnych (wędlin) dla Szkoły Policji w Pile.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Niniejsze postępowanie podzielone jest na trzy części: Część nr 1 - dostawa świeżych części drobiowych w orientacyjnej ilości – 8 670 kg, Część nr 2 - dostawa mięsa wołowego i wieprzowego w orientacyjnej ilości – 7 555 kg, Część nr 3 - dostawa przetworów mięsnych (wędlin) w orientacyjnej ilości - 14 730 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 2 do SIWZ – Opis przedmiotu zamówienia, który stanowi jednocześnie Formularz cenowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15112100-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości: Część nr 1 – dostawa świeżych części drobiowych – 2 000,00 zł (dwa tysiące złotych), Część nr 2 – dostawa mięsa wołowego i wieprzowego – 2 500,00 zł (dwa tysiące pięćset złotych), Część nr 3 – dostawa przetworów mięsnych (wędlin) – 4 500,00 zł (cztery tysiące pięćset złotych), 2. Wadium należy wnieść w formach określonych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp tj. w: 1) pieniądzu przelewem, 2) poręczeniach bankowych, 3) poręczeniach pieniężnych spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, 4) gwarancjach bankowych, 5) gwarancjach ubezpieczeniowych, 6) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2018 r. poz. 110 ze zm.). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na konto Zamawiającego tj. Szkoła Policji w Pile, Plac Staszica 7, 64-920 Piła nr 72 1010 1469 0052 9413 9120 0000. Zamawiający wymaga umieszczenia w tytule przelewu dopisku „Dostawa świeżych części drobiowych, mięsa wołowego i wieprzowego oraz przetworów mięsnych (wędlin)”. Wadium musi być wniesione najpóźniej w terminie do dnia 04-02-2019 r. do godziny 10:30. 4. Za skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu Zamawiający uważa wadium, które w oznaczonym terminie tj. najpóźniej w dniu 04-02-2019 r. o godzinie 10:30 znajdzie się na koncie Zamawiającego.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej) lub posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.). Warunek zostanie oceniony na podstawie załączonych do oferty dokumentów, tj. zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej dysponują wdrożonym i utrzymanym systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, i/lub aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony i podpisany Formularz ofertowy, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 2. Wypełniony i podpisany Formularz cenowy, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ. 3. Oświadczenie wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp, stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ. 4. Klauzulę informacyjną z art. 13 ust. RODO, stanowiącą załącznik nr 8 do SIWZ, 5. Oświadczenie wymagane od Wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO, stanowiące załącznik nr 9 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach