Przetargi.pl
Dostawa sprzętu gastronomicznego w ramach projektu „Wszechstronny absolwent 2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Centrum Kształcenia Ustawicznego ogłasza przetarg

  • Adres: 87-100 Toruń, pl. Św. Katarzyny
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 65 77 456 , fax. 56 652 22 43
  • Data zamieszczenia: 2019-09-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia Ustawicznego
    pl. Św. Katarzyny 8
    87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 65 77 456, fax. 56 652 22 43
    REGON: 34085374200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cku.torun.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa sprzętu gastronomicznego w ramach projektu „Wszechstronny absolwent 2” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sprzęt do pracowni gastronomicznej: Kuchnia gazowa - 5-palnikowa z konwekcyjnym piekarnikiem i z grillem – 10 szt. Kuchnia elektryczna 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym – 5 szt. Mikser planetarny stołowy z kompletem przystawek – 3 szt. Urządzenie do sous-vide zanurzeniowe – 4 szt. Piec konwekcyjny z nawilżaczem z podstawą pod piec – 5 szt. Kuchenka indukcyjna – 3 szt. Gofrownice – 5 szt. Naświetlacze do jaj – 5 szt. Blender – 5 szt. Naleśnikarki pojedyncze – 4 szt. Ekspres do kawy 2 grupowy – 2 szt. SPECYFIKACJA SZCZEGÓŁOWA opis przedmiotu zamówienia Nazwa sprzętu Opis Kuchnia gazowa - 5-palnikowa z konwekcyjnym piekarnikiem i z grillem – Na gaz ziemny GZ 50 – W zestawie dysze na gaz z butli propan-butan – 5 palników o maksymalnej mocy łącznie do 15kW – Zapalnik elektryczny, zawór termopary – 3-częściowy żeliwny ruszt – Regulowana wysokość nóżek – PIEKARNIK KONWEKCYJNY GN 1/1 – Elektryczny 2,7 kW, 2 wentylatory bez rewersu – Termostat od 100°C do 275°C, timer – Dodatkowy górny element grzewczy do 2,5 kW umożliwiający grillowanie – Oświetlona komora ze stali nierdzewnej – W zestawie 2 ruszty GN 1/1 Instrukcja obsługi w języku polskim Montaż wraz z przeszkoleniem z zakresu obsługi sprzętu Gwarancja 24 miesiące Kuchnia elektryczna 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym Klasa energetyczna A Napięcie zasilania 400V Moc przełączeniowa 8,7 kW PŁYTA GRZEWCZA : elektryczna Kolor płyty grzewczej: czarny Pola grzewcze: 2 pola ceramiczne, 2 pola poszerzone ceramiczne Rodzaj piekarnika : elektryczny Kolor frontu piekarnika Srebrny/ czarny Pojemność do: 65 litrów Liczba funkcji do: 8 Grill (opiekacz): tak Termoobieg : tak Typ prowadnic: wytłaczane Wnętrze : emalia Program samooczyszczania: nie jest wymagany Wyposażenie piekarnika: 1 półka blaszana, 1 półka siatkowa, instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna Gwarancja 24 miesiące Mikser planetarny stołowy z kompletem przystawek Moc maksymalna do 1200W Pojemność misy roboczej : 5-7 L Pojemność kielicha 1,6 L Regulacja obrotów mechaniczna -płynna Kolor :Aluminium-srebrny Funkcje: Zagniatanie ciasta Tak Mielenie mięsa Tak Ubijanie piany Tak Mieszanie Tak Miksowanie Tak Praca pulsacyjna Tak Tarcie na wiórki Tak Funkcje dodatkowe: możliwość rozbudowy, funkcja delikatnego mieszania, system zabezpieczający przed przypadkowym uruchomieniem, Thermo Resist Wyposażenie: Co najmniej: 3 sitka, 5 wkładek do szatkowania, hak metalowy do zagniatania ciasta, kielich do koktajli, końcówka do ubijania, maszynka do mielenia, mieszadło metalowe K, misa robocza z pokrywą, szatkownica instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna Gwarancja 12 miesięcy Urządzenie do sous-vide zanurzeniowe Ivide cyrkulator zanurzeniowy Wodoodporna obudowa o współczynniku szczelności IPX7 – System bezpieczeństwa automatycznie wyłączający urządzenie po wyjęciu go z naczynia kuchennego z wodą – Możliwość sterowania urządzenia za pomocą modułu Wi-Fi z wykorzystaniem aplikacji mobilnej dla urządzeń z systemem operacyjnym iOS oraz Android – Aplikacja wyposażona w co najmniej 600 przepisów umożliwiająca użytkownikowi obliczenie idealnego czasu i temperatury dla wybranej potrawy – Temperatura regulowana w zakresie od 25°C do 90°C z dokładnością do 0,1°C – Urządzenie przeznaczone do 20 litrów wody. – Wydajność cyrkulacji: maks. 8 l/min – Łatwy w obsłudze ekran zawierający informacje o temperaturze i czasie pracy instrukcja obsługi w języku polskim –przeszkolenie z zakresu obsługi sprzętu Gwarancja 12 miesięcy Piec konwekcyjny z nawilżaczem z podstawą pod piec – Bezpośrednie wytwarzanie pary – Konwekcja (termoobieg) czyli wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury w całej komorze gotowania. – Wydajne silniki wentylatorów o mocy 250 W każdy, z autorewersem i o dwóch prędkościach 1400/2800 obr./min – Bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na grzałki. 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania – Elektrycznie regulowany zawór odpowietrzający, dla zapewnienia optymalnego przepływu powietrza w komorze gotowania – Mechaniczny Timer: 0-120 min – Lampki kontrolne termostatu i funkcji zaparowania – Wentylator (lub wentylatory) o zmiennym kierunku obrotów – Halogenowe oświetlenie komory – Drzwi z podwójnym przeszkleniem, chłodzeniem grawitacyjnym i mechanizmem otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego umycia – Łatwo demontowalne prowadnice na GN-y – Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu w celu czyszczenia lub wymiany – Obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej – Odpływ w dnie komory pieca – Przyłącze wody: 3”, max 30°C, 150-200 kPa (2 bar), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona - Elektryczny, sterowanie manualne Wyposażenie pieca: - mycie manualne - zestaw - komplet pojemników do pieczenia, smażenia i gotowania - podstawa z prowadnicami - stacja zmiękczająca wodę - termostat do 285 C° - mechaniczny timer: 0-120 min Moc/napięcie : 13,8 kw/400 V Odległość między prowadnicami nie mniej niż: 67 mm Ilość wentylatorów: 2 Pojemość komory: 5xGN 1 Wymiary zewnętrzne około 900x800x600 mm z tolerancją do 10 -15% Instrukcja obsługi w języku polskim Montaż i szkolenie z zakresu obsługi i wykorzystania sprzętu Gwarancja 12 miesięcy Kuchenka indukcyjna - Wykonana ze stali nierdzewnej - Płynna regulacja mocy- Odpowiednia do garnków o "fi"od 120 do 260 mm - Wyłącznie do patelni i garnków indukcyjnych, - Moc/napięcie: 3,5/ 230 ( W/V) Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Gofrownice - Nieprzywieralna powłoka płytek - Liczba i kształt gofrów: 2 prostokąty - Kolor srebrny/ czarny - Regulacja temperatury: Nie jest wymagana - Obudowa: stal szlachetna Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Naświetlacze do jaj – Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej, – Kratka ze stali chromowej, – Czas naświetlania (sterylizacji): 150 sekund, – Automatyczne wyłączenie lamp przy otwartej szufladzie, – Zabezpieczenie przed szkodliwym promieniowaniem lamp UV, –4 lampy emitujące promieniowanie UV – Jednorazowo dezynfekuje maksymalnie do 30 sztuk jaj Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Blender - Wersja do profesjonalnego użytku w lodziarniach, restauracjach, kuchniach hotelowych do przygotowania m.in. do mieszanek lodowych, zup jarzynowych, przecierów, sosów, farszów, majonezu, przecieru pomidorowego, pesto, itp. - Silnik wentylowany - Obudowa z ergonomicznym uchwytem z wytrzymałego tworzywa - Prędkość: 4 000 - 16 000 obr./min. - Waga (tylko napęd): poniżej 2 kg - Moc 500 W - Napięcie 230 V Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Naleśnikarki pojedyncze Przeznaczona do smażenia naleśników - Płyta grzewcza śr. 400 mm wykonana z żeliwa z powłoką nieprzywierającą - Równomierne rozprowadzenie ciepła na powierzchni płyty - Szuflada do przechowywania przyborów - Drewniana szpatuła w zestawie - Obudowa ze stali nierdzewnej -Termostat z płynną regulacją temperatury od +50°C do +250°C - Z zabezpieczeniem przed przegrzaniem i termostatem EGO - Moc; 3000W - Napięcie : 230 V Instrukcja obsługi w języku polskim Gwarancja 12 miesięcy Ekspres do kawy 2 grupowy Opis urządzenia: - Profesjonalny ekspres ciśnieniowy wykonany z wysokogatunkowych materiałów - Programowanie do 4 kaw na każdą z dwóch grup w systemie wolumetrycznym (objętościowym) - 1 dysza do wrzątku sterowana przyciskiem - 2 niezależne dysze do pary otwierane pokrętłami - Dysze pary izolowane gumową nasadką zapobiegającą poparzeniu palców - Podgrzewacz do filiżanek wykorzystujący temperaturę z bojlera - Wbudowana pompa rotacyjna - Automatyczne uzupełnianie wody w bojlerze - Manometr ciśnienia bojlera i pompy - Kolor obudowy: czarny Parametry techniczne: - wymiary: 740x555x(H)515 mm z tolerancją do 10% - pojemność bojlera nie mniejsza niż : 10,5 l - moc przy zasilaniu 230V: 3,7 kW - maksymalna wysokość filiżanki: 82 mm - maksymalna średnica tempera: 50-57 Instrukcja obsługi w języku polskim Montaż i przeszkolenie z zakresu obsługi sprzętu Gwarancja 12 miesięcy Uwagi: 1. Dostawa do Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, ul. Osikowa 17, 87-100 Toruń 2. Wykonawca dostarczy sprzęt nowy, tzn. nieużywany przed dniem dostarczenia z wyłączeniem używania niezbędnego dla przeprowadzenia testu jego poprawnej pracy. 3. Dostarczony sprzęt będzie kompletny, sprawny, gotowy do pracy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39700000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: nie dotyczy
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zobowiązanie podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. 2. W celu oceny, czy wykonawca polegając na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, zamawiający żąda dokumentów, które określają w szczególności: a) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu; b) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; c) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; d) czy podmioty, na zdolnościach których wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizują roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 3. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy (zestawienie złożonych ofert), przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 4. Wypełniony formularz oferty (załącznik nr 1). 5. Oświadczenia: - oświadczenie wykonawcy, ze nie podlega wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 12 - 23 ustawy – załącznik nr 2, - oświadczenie Wykonawcy, które z informacji zawartych w ofercie na stronach od .... do .... stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i jako takie nie mogą być udostępniane innym uczestnikom postępowania. W przypadku zastrzeżenia informacji przez wykonawcę zobowiązany jest on wykazać, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Brak powyższego oświadczenia oznaczał będzie, że dokumenty składające się na ofertę nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa (Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy ), - Wykonawca na podstawie art. 36b ust. 1 ustawy składa oświadczenie jaką część zamówienia zamierza powierzyć podwykonawcom wraz z podaniem firm podwykonawców. Oświadczenie składane w przypadku zamiaru korzystania z podwykonawców. 6. Oświadczenie wykonawcy potwierdzające doświadczenie w realizacji dostaw sprzętu gastronomicznego. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca zrealizował w ciągu ostatnich 3 lat, tj. od 1 sierpnia 2016 r. do dnia poprzedzającego złożenie oferty, dostawy sprzętu gastronomicznego o wartości co najmniej 20 tys. złotych łącznie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach