Przetargi.pl
Dostawa różnych produktów spożywczych, owoców i warzyw przetworzonych część I i II i konserw

Zakład Karny w Cieszynie ogłasza przetarg

  • Adres: 43400 Cieszyn, ul. Chrobrego
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 033 8513220, 8513270 , fax. 338 511 755
  • Data zamieszczenia: 2018-11-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Cieszynie
    ul. Chrobrego 2
    43400 Cieszyn, woj. śląskie
    tel. 033 8513220, 8513270, fax. 338 511 755
    REGON: 31977600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych produktów spożywczych, owoców i warzyw przetworzonych część I i II i konserw
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie nr 1 1 Barszcz biały w proszku, skład: mąka pszenna (46%), mąka żytnia (15%), mleko odtłuszczone w proszku (10%), cebula susz (3%), substancja wzmacniająca smak i zapach E 621, regulator kwasowości E 330, czosnek (2%), przyprawy. kilogram 250 2 Żurek w proszku, skład: mąka żytnia, mąka ryżowa, sól, tłuszcz roślinny,cukier, cebula, przyprawy, regulator kwasowości-kwasek cytrynowy, maltodekstryna, aromat. kilogram 200 3 Zupa pieczarkowa w proszku, skład: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, maltodekstryna, tłuszcz roślinny utwardzony, cukier, laktoza, substancja wzmacniająca smak i zapach-glutaminian sodu, pieczarka płatek (1%), cebula suszona, białka mleka, suszony koncentrat pieczarkowy (0,5%), aromat, barwnik-karmel E 150 c. kilogram 200 4 Zupa ogonowa w proszku, skład: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, proszek pomidorowy (6%), cukier, substancja wzmacniająca smak i zapach-glutaminian sodu, sojowy hydrolizat białkowy, warzywa suszone (1,5%), suszony ekstrakt drożdżowy, przyprawy, aromat, regulator kwasowości-kwasek cytrynowy, barwnik (karmel E 150 c), pietruszka liść susz. kilogram 200 5 Majonez, skład: olej roślinny, żółtka jaj, woda, ocet, cukier, musztarda, sól, 80% tłuszczu. kilogram 200 6 Musztarda, skład: gorczyca, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy, aromaty smakowe. kilogram 600 7 Cukier kostka: opakowanie jednostkowe 1 kg. kilogram 10 8 Miód sztuczny, skład: cukier, woda, regulator kwasowości, kwasek cytrynowy, aromat miodowy. kilogram 100 9 Pieprz czarny: opakowanie jednostkowe od 0,01 kg do 0,10 kg. kilogram 25 10 Sól spożywcza: opakowanie jednostkowe do 25 kg. kilogram 3500 11 Herbata granulowana-Pn-ISO 3720 kilogram 480 12 Herbata expresowa: opakowanie jednostkowe od 100 szt. do 1000 szt. paczka. kilogram 3 13 Przyprawa Maggi w płynie, skład: woda, hydrolizatory białkowe, ekstrakty drożdżowe,sól, ocet, cukier, karmel, naturalne dodatki smakowe, substancje wzmacniające smak i zapach E 621, E 635. litr 1800 14 Rosół-bulion w proszku, skład: sól, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, cukier, substancja wzmacniająca smak i zapach-glutaminian sodu, tłuszcz roślinny utwardzony, warzywa suszone 2,5%, barwnik E 100, aromat 0,3%. kilogram 100 15 Przyprawa do potraw „Jarzynka”, skład: sól, warzywa suszone (15%), cukier, substancja wzmacniająca smak i zapach-glutaminian sodu, skrobia kukurydziana, barwnik-ryboflawina. kilogram 100 16 Ocet, skład: ocet spirytusowy rektyfikowana 10%. litr 450 17 Kwasek cytrynowy – PN-81/A-79734. kilogram 15 18 Pieprz ziołowy – PN-A-86952. kilogram 150 19 Papryka słodka – PN-A-86955.kilogram 50 20 Majeranek – PN-A-86958. kilogram 70 21 Kminek – PN-A-86953. kilogram 15 22 Liść laurowy - opakowanie jednostkowe od 0,5 kg do 2 kg. kilogram 20 23 Ziele angielskie - opakowanie jednostkowe od 0,5 kg do 1 kg. kilogram 20 24 Cynamon - opakowanie jednostkowe od 0,5 kg do 1 kg. kilogram 10 25 Granulat sojowy - opakowanie jednostkowe do 15 kg. kilogram 200 26 Kotlet sojowy - opakowanie jednostkowe do 20 kg. kilogram 200 27 Kostka sojowa - opakowanie jednostkowe do 15 kg. kilogram 650 Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 1 powinien wynosić 60 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta /. Zadanie nr 2 1 Kapusta biała kwaszona – pasteryzowana pakowana w słoje o pojemności od 0,9 litra do 3,0 litra, dopuszcza się możliwość pakowania w hermetycznie zamykane wiaderka o wadze do 5 kg/sztuka. Do 40% dostawy powinno być dostarczone w słojach, reszta może być dostarczona w wiaderkach o wadze do 5 kg/sztuka. 15331000-7 kilogram 4000 2 Ogórek konserwowy – pakowany w słoje o pojemności od 0,9 litra do 3,0 litra. Skład: ogórek świeży, woda, ocet, (substancja regulująca kwasowość-kwas octowy), cukier, sól, naturalne przyprawy (w tym gorczyca). kilogram 2800 3 Sałatka warzywna - pakowana w słoje od 0,9 litra do 3,0 litra. Skład: kapusta biała, marchew, cebula, ogórek kwaszony, woda, ocet, substancja regulująca kwasowość-kwas octowy, cukier, przyprawy. kilogram 3000 4 Sałatka szwedzka - pakowana w słoje od 0,9 litra do 3,0 litra. Skład: ogórek świeży krojony, woda, ocet, substancja regulująca kwasowość-kwas octowy, cukier, przyprawy kilogram 2000 5 Koncentrat pomidorowy – 30% pakowany w słoje o pojemności do 0,9 litra. Skład: koncentrat pomidorowy 30%, woda, sól. kilogram 1800 6 Kapusta czerwona kwaszona - pakowana w słoje od 0,9 litra do 3,0 litra. Skład: kapusta czerwona, ocet, substancja regulująca kwasowość-kwas octowy, cukier, sól, woda, naturale przyprawy. kilogram 900 7 Ogórek kiszony – opakowanie do 5 kg. kilogram 50 Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 2 powinien wynosić 90 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta /. Zadanie nr 3 1 Leczo pieczarkowe – pakowane w słoje lub pojemniki metalowe w ilości od 1 kg do 10 kg. Skład: pieczarki, woda, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy, zagęstnik-skrobia modyfikowana, przyprawy. kilogram 2000 2 Chrzan tarty – opakowany w słoju o pojemności do 1000 ml. Skład: przetarty korzeń chrzanu, woda, kwas cytrynowy, cukier, sól, przyprawy. kilogram 550 3 Groszek konserwowy – opakowanie metalowe 400 g. Skład: groszek zielony, woda, sól. kilogram 600 4 Marmolada – pakowana w pojemniki do 13 kg. Skład: przeciery owocowe, kwas cytrynowy, cukier, barwnik E 124, otrzymana ze 118 gram przecieru na 100 gram wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 gram na 100 gram wyrobu gotowego. Konserwowana benzoesanem sodu E 211. kilogram 900 5 Dżem – pakowany w pojemniki do 13 kg. Skład: cukier, syrop glukozowy, owoce, substancja zagęszczająca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, konserwant- sorbinian potasu, aromaty. Otrzymany z 35 gram owoców na 100 gram wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 gram na 100 gram wyrobu gotowego. kilogram 1100 6 Dżem 25 g. - w opakowaniu jednostkowym 25 gram/sztuka. Skład:cukier, syrop glukozowy, owoce, substancja zagęszczająca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, konserwant- sorbinian potasu, aromaty. Otrzymany z 35 gram owoców na 100 gram wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 gram na 100 gram wyrobu gotowego. kilogram 50 7 Fasola kolorowa – pakowana w worki do 50 kg. Skład: zgodnie z PN-70/R-74010. kilogram 800 8 Fasola Jaś - pakowana w worki do 50 kg. Skład: zgodnie z PN-70/R-74010. kilogram 1400 9 Groch - pakowany w worki do 50 kg. Skład: zgodnie z PN-81/R-65032. kilogram 800 10 Pietruszka zielona suszona – nać pietruszki suszona w opakowaniu od 1 kg do 5 kg. kilogram 5 11 Koperek suszony – koper suszony w opakowaniu od 1 kg do 5 kg. kilogram 40 Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 3 powinien wynosić 90 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta /. Zadanie nr 4 1 Paprykarz szczeciński – opakowanie metalowe 300 gram lub 330 gram/sztuka, zgodne z PN-91/A-86763.kilogram 900 2 Pasztet drobiowy opakowanie metalowe 300 gram/sztuka, zgodne z PN-A-86525. kilogram 900 3 Szprot w pomidorach – opakowanie metalowe 300 gram lub 330 gram/sztuka, zgodne z PN-91/A-86763. kilogram 900
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na podstawie art. 24 ust. 11 ustawy PZP Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP (informacji z sesji otwarcia ofert) przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Wzór oświadczenia o stanowi załącznik nr 8 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach