Przetargi.pl
Dostawa różnych produktów spożywczych

Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień" ogłasza przetarg

  • Adres: 47400 Racibórz, ul. Grzonki
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 324 152 001 , fax. 324 152 001
  • Data zamieszczenia: 2018-05-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
    ul. Grzonki 1
    47400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 324 152 001, fax. 324 152 001
    REGON: 125504400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych produktów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych dla Dom Pomocy Społecznej „Złota Jesień” w Raciborzu w ilości i asortymencie jak niżej: Lp. Nazwa asortymentu j.m. ilość 1 Budyń 35– 45 g, wydajność 1 szt na 0,5 litra różne smaki szt 1.100 2 Cukier kryształ kg 1.800 3 Cukier puder kg 10 4 Cukier waniliowy 30 – 35 g szt 500 5 Galaretki owocowe 75– 90 g ,wydajnośc 1 szt na 0,5 litra, różne smaki szt 1.000 6 Herbata miętowa, torebki 1,2g , pakowana po 20 szt szt 200 7 Herbata rozpuszczalna 300g, różne smaki szt 800 8 Kakao extra ciemne, łatwo rozpuszczalne o wyraźnym smaku i aromacie, zawartość tłuszczu co najmniej 10g w 100g , opakowanie 80g-100g szt 170 9 Kasza gryczana opakowanie 1 kg kg 80 10 Kasza jaglana opakowanie 1 kg kg 170 11 Kasza jęczmienna opakowanie 1 kg kg 100 12 Kasza manna opakowanie 1 kg kg 150 13 Kawa Inka rozpuszczalna 150g szt 750 14 Kawa naturalna mielona 250 g szt 30 15 Kawa naturalna rozpuszczalna 100g szt 50 16 Makaron domowy( rosołowy) nitka cięta, co najmniej 2- jajeczny opakowanie 250 g kg 200 17 Makaron domowy drobny :gwiazdki lub muszelka ,jajeczny opakowanie 250 g kg 200 18 Mąka pszenna kg 550 19 Mąka ziemniaczana kg 80 20 Płatki owsiane kg 150 21 Płatki ryżowe 180- 200g szt 20 22 Ryż kg 500 23 Sól kg 300 24 Suchary bez cukru 280g- 300 g szt 20 25 Chrzan tarty 160-200 g szt 200 26 Ketchup łagodny 500g szt 160 27 Musztarda 450- 500 g szt 30 28 Miód 25 g szt 3.500 29 Ocet 10 % 0,5 litra szt 20 30 Olej uniwersalny 0,8l -1 litr szt 400 31 Bazylia 10 g szt 50 32 Czosnek granulowany 15-20g szt 30 33 Gałka muszkatołowa mielona 15g-20g szt 20 34 Kwasek cytrynowy 50 g szt 150 35 Liść laurowy 5g – 7g szt 220 36 Majeranek 8g-10g szt 100 37 Papryka mielona 15g-20g szt 80 38 Pieprz naturalny 20g szt 250 39 Pieprz ziołowy 15g-20g szt 100 40 Proszek do pieczenia 30g szt 20 41 Przyprawa typu Jarzynka 200 g szt 700 42 Przyprawa do grilla klasyczna w tubie 80-100g szt 10 43 Tymianek 10g-15g szt 20 44 Zioła prowansalskie 10g-15g szt 30 45 Żelatyna 50 g szt 100 46 Rodzynki 100 g szt 40 47 Wiórki kokosowe 100g szt 20 48 Ananas w plastrach puszka 550g-600g szt 50 49 Brzoskwinia połówki puszka 800g-900g szt 70 50 Groszek konserwowy puszka 400g szt 180 51 Fasola szparagowa konserwowa, słoik 450 g szt 200 52 Kukurydza konserwowa puszka 400g szt 70 53 Koncentrat pomidorowy 30% 800g -1 kg szt 100 54 Ogórek konserwowy słoik 0,8l-0,9l szt 400 55 Papryka konserwowa słoik 0,8l-0,9l szt 450 56 Pieczarki konserwowe słoik 0,8l-0,9l szt 50 57 Kompot wiśniowy 0,8l-0,9l szt 800 58 Kompot śliwkowy 0,8l-0,9l szt 800 59 Kompot czarna porzeczka 0,8l-0,9l szt 800 60 Kompot truskawkowy 0,8l-0,9l szt 800 61 Napój owocowy 0,20 l szt 200 62 Sok owocowy 0,20 l szt 6.500 63 Sok na bazie marchewki 0,30 –0,33 l różne smaki szt 800 64 Sok owocowy 100% 1l ( pomarańcz, jabłko) bez cukru szt 300 65 Syrop owocowy 400-450g szt 30 66 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 3.500 67 Woda mineralna niegazowana 0,5 l szt 500 68 Pasztet drobiowy 50 g zawartość produktów drobiowych co najmniej 30% szt 2.300 69 Herbata ekspresowa czarna toreb. 1,4g -1,5g pakowana po 80- 100szt torebek, po zaparzeniu klarowna o wyraźnym smaku i aromacie np.: Saga, Posti szt 300 70 Herbata owocowa, toreb. 2g pakowana po 25 torebek, po zaparzeniu klarowna o wyraźnym smaku i aromacie np.: Saga, Bifix szt 400 71 Makaron łazankowy wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 70 72 Makaron świderki wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 100 73 Makaron kolanka wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 80 74 Makaron wstążki - gniazda wykonany z mąki makaronowej pszennej lub pszenicy durum po ugotowaniu nie sklejający się, sprężysty, zachowujący swój kształt, wartość en. w 100g węglowod. nie mniej niż 38g, białko nie niej niż 6 g - np. Lubella, Sorenti, Goliard kg 70 75 Płatki kukurydziane wysokiej jakości, złociste, chrupiące, zawartość grysu kukurydzianego nie mniej niż 99% wzbogacone o witaminy, opak. 250g-1kg np. Corn Flakes Nestle . kg 140 76 Majonez 400-420 ml wartość odżywcza w 100g 690- 740 kcal – np. Winiary, Hellmanns szt 320 77 Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów 200 g –np. Pudliszki, Rolnik. szt 500 78 Płynna przyprawa do zup, sosów, sałatek o wyraźnym aromacie i smaku 960-1040g np.: Winiary, Maggi, Knorr szt 250 Ilości w/w asortymentu są przewidywana wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Maksymalna wielkość opakowań w przypadku produktów sypkich wynosi 1 kg, makaronu w poz. 71-74 do 2,5 kg, pozostałe produkty zgodnie z opisem. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, w opakowaniach oznaczonych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. W pozycjach od 69 -78 dokładniej opisano poszczególne artykuły i przykładowo określono marki – producenta produktów, zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innego producenta –marki o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych produktów. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio raz w tygodniu , w dniu roboczym. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z wykonawcą. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem na swój koszt w godz. od 7:00 -14:00. Miejscem dostawy jest DPS „Złota Jesień” ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca składa ofertę wypełniając formularz oferty zgodnie ze wzorem, stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, oraz dołącza do formularza oferty: 1) Wypełniony formularz cenowy stanowiący załącznik nr 1A . 2) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie stanowiące potwierdzenie, że nie podlega wykluczeniu z postępowania – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. 3) Jeśli wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.1 pkt 23 ustawy Prawo zamówień publicznych – może dołączyć do oferty oświadczenie o nie należeniu do żadnej grupy kapitałowej- wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ, lub złożyć oświadczenie w terminie o którym mowa w pkt.6.3 SIWZ. 4) Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 10.6 SIWZ ( jeżeli dotyczy). 5) Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego( jeżeli dotyczy). Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii notarialnie potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 6) W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają określonym wymaganiom należy dołączyć do oferty, próbki produktów wraz z opisem tych produktów ( wartości odżywcze, składniki itd.) - tylko w przypadku, gdy wykonawca zaproponuje produkty równoważne w pozycjach od 69 do 78 formularza cenowego tj. inne niż wymienione jako przykładowe w opisie przedmiotu zamówienia. Przez próbkę zamawiający rozumie opakowanie jednostkowe z którego można odczytać skład, wartości odżywcze produktu. Próbki zostaną ocenione metodą organoleptyczną. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia (dotyczy również spółki cywilnej, chyba, że wszyscy wspólnicy spółki podpiszą ofertę i załączniki do oferty), w takim przypadku Wykonawcy: 1) Dołączają dodatkowo do formularza oferty dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy ; 2) Składają odrębnie ( każdy z nich) oświadczenie, o których mowa w pkt 6.1.2) i 3) oraz 6.3 SIWZ. Terminy składania innych dokumentów. Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej wskazanej w punkcie 1. SIWZ informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86. ust.54 Prawo zamówień publicznych, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.1 pkt 23 przywołanej ustawy, tj. grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów ( tj.: Dz.U. z 2017, poz. 229.). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach