Przetargi.pl
Dostawa przypraw

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 41-400 Mysłowice, ul. Szymanowskiego 6
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 3183400 , fax. 032 3183399
  • Data zamieszczenia: 2016-01-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Szymanowskiego 6 6
    41-400 Mysłowice, woj. śląskie
    tel. 032 3183400, fax. 032 3183399
    REGON: 00031986500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Areszt Śledczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa przypraw
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1). Barszcz biały w ilości 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 2). Czosnek granulowany w ilości 80,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 3). Liść laurowy w ilości 40,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 4). Majeranek w ilości 40,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 5). Musztarda w ilości 250,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 0,20 kg do 1,00 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od daty dostawy; 6). Ocet spirytusowy w ilości 500,00 l, pakowany w opakowania jednostkowe 0,5 l, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 7). Papryka mielona (ostra 50%, słodka 50%) w ilości 50,00 kg, pakowana hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 8). Pieprz czarny mielony w ilości 120,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 9). Przyprawa warzywna do zup i sosów w proszku w ilości 1 000,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 10). Bulion wołowy (skład bulionu - cebula, marchew, pasternak, natka z pietruszki, seler, por, tłuszcz wołowy, skrobia ziemniaczana, sól, kwasek cytrynowy, cukier) w ilości 600,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe od 0,50 kg do 1,00 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 11). Sól jadalna jodowana w ilości 800,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 12). Ziele angielskie w ilości 40,00 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 13). Żurek instant w ilości 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 14). Herbata liściasta w ilości 160,00 kg, pakowana hermetycznie w opakowania jednostkowe do 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 10 miesięcy od daty dostawy; 15). Cynamon w ilości 10,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe do 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 10 miesięcy od daty dostawy; 16). Curry w ilości 40,00 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe do 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 10 miesięcy od daty dostawy; 17). Suszony koper w ilości 20,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 18). Zioła prowansalski w ilości 20,00 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 19). Suszona natka z pietruszki w ilości 20,00 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy; 20). Przyprawa do zup w płynie w ilości 700,00 kg, skoncentrowana, wysokiej jakości, pakowana w opakowania jednostkowe do 1,00 kg , minimalny termin przydatności do spożycia 8 miesięcy od daty dostawy, 21). Granulat sojowy w ilości 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 15,00 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 8 miesięcy od daty dostawy; 22). Krajanka sojowa w ilości 100,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe do 15,00 kg, minimalny termin do spożycia 8 miesięcy od daty dostawy; 23). Kotlety sojowe w ilości 100,00 kg, pakowane w opakowania jednostkowe do 10,00 kg, minimalny termin do spożycia 8 miesięcy od daty dostawy; 24). Sos pieczeniowy ciemny w proszku w ilości 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. Areszt Śledczy w Mysłowicach będący podmiotem sektora finansów publicznych zobowiązany jest na podstawie ustawy o finansach publicznych do wydatkowania środków finansowych m.in. w sposób celowy i oszczędny. Areszt dokonuje zakupów artykułów żywnościowych m.in. przypraw, w celu zapewnienia wyżywienia osadzonych odbywających karę pozbawienia wolności. Osadzeni w Areszcie Śledczym w Mysłowicach żywieni są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 2 września 2003 r. w sprawie określenia wartości dziennej normy wyżywienia oraz rodzaju diet wydawanych osobom osadzonym w zakładach karnych i aresztach śledczych, oraz zarządzeniem nr 66/2010 Dyrektora Generalnego Służby Więziennej z dnia 06.09.2010 r. w sprawie gospodarki żywnościowej w jednostkach organizacyjnych Służby Więziennej. Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości określa m. in. wysokość stawek dziennych norm wyżywienia oraz diet. Biorąc pod uwagę, iż wysokość dziennej stawki wyżywienia ogranicza możliwości Zamawiającego, należy stwierdzić, iż zastosowanie drugiego kryterium oceny ofert poza ceną, może spowodować zwiększenie kosztów wyżywienia osadzonych, powodując negatywny wpływ na korzyści finansowe zakładu, które są odzwierciedleniem obok zasady legalności, również zasady gospodarności i celowości wydatkowanych środków finansowych. Ponadto zastosowanie w postępowaniu ceny jako jedynego kryterium oceny ofert, nie wpłynie na koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158914004
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach