Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.

Gmina Brwinów ogłasza przetarg

  • Adres: 05-840 Brwinów, Grodziska 12
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 738 25 67
  • Data zamieszczenia: 2023-07-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Brwinów
    Grodziska 12
    05-840 Brwinów, woj. mazowieckie
    tel. 22 738 25 67
    REGON: 013269203
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.2. Zakres przedmiotu zamówienia jest:Część 1 - Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie( mąka, cukier, kasza i inne), puszki, słoiki butelki (dżem, olej, kompot i inne) zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/1. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych sprzedawcy Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nie krótszą niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Przewidywana częstotliwość dostaw: 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 1 – załącznik nr 1A/11. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 2 – Dostawa wody źródlanej zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/2. Szczegóły dotyczące ilości dostaw jednostkowych ustalane będą według potrzeb zamawiającego. Woda powinna być dostarczana w zamkniętych butlach, bez śladów uszkodzeń i zanieczyszczeń, zawierająca nazwę produktu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z przepisami i wymogami HACCP. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-3 razy w miesiącu do godziny 15:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 2 – załącznik nr 1A/21. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.2. Zakres przedmiotu zamówienia jest:Część 3 - Dostawa artykułów spożywczych: jajek zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/3. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Zaświadczenie – ferma wolna od salmonelli. Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych, Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 3 – załącznik nr 1A/31. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 4 –. Dostawa artykułów spożywczych: nabiału zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/4. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule, nazwę i adres producenta. Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Przewidywana częstotliwość dostaw: 5 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 4 – załącznik nr 1A/41. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 5 – Dostawa ryby mrożonej, mrożonych warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym - załącznik nr 1A/5. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego Mrożonki powinny być dostarczane /w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Każde opakowanie powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy-producenta, adres, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP. Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 raz w tygodniu nie później niż do godziny 8:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 5 – załącznik nr 1A/51. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 6 – Dostawa drobiu, produktów zwierzęcych, mięso i produktów mięsnych zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/6. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca następujące dane, nazwa produktu, termin przydatności, nazwa, adres dostawcy – producent, warunki przechowywania, oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami HACCAP Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających Urzędowej Kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-5 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 6 – załącznik nr 1A/61. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 7 – Dostawa owoców i warzyw zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym -załączniknr 1A/7. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. Warzywa i owoce powinny być świeże I klasy, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Przewidywana częstotliwość dostaw: 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 7 – załącznik nr 1A/71. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno – Przedszkolnym (Przedszkola) w Żółwinie.Część 8 – Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich (ciast i drożdżówek) zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym -załącznik nr 1A/8. Sprzedawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych sprzedawcy. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb zamawiającego. Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Przewidywana częstotliwość dostaw pieczywa 5 razy w tygodniu nie później niż do godziny 7:00. Przewidywana częstotliwość dostaw ciasta, drożdżówek 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godziny 12:00.2.1. Dostawy produktów spożywczych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Żółwinie w Żółwinie ul. Szkolna 39, 05-807 Żółwin, odbywać się będą każdorazowo własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCPi przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.2.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera się w załącznikach asortymentowo-cenowych do niniejszej specyfikacji:- dla Części 8 – załącznik nr 1A/8
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach