Szpital Miejski św. Jana Pawła II w Elblągu ogłasza przetarg
- Adres: 82-300 Elbląg, Komeńskiego
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 55 239 44 01, 55 239 44 95, , fax. 55 239 45 77
- Data zamieszczenia: 2019-03-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Miejski św. Jana Pawła II w Elblągu
Komeńskiego 35
82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 55 239 44 01, 55 239 44 95, , fax. 55 239 45 77
REGON: 28109884000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalmiejski.elblag.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawę produktów spożywczych w ilościach określonych w załącznikach nr 1.1 - 1.13 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. - Pakiet I – Mleko i przetwory mleczarskie - Pakiet II – Mięso i wyroby mięsne - Pakiet III – Drób, wyroby drobiowe i wieprzowe oraz wędliny - Pakiet IV – Pieczywo i wyroby cukiernicze - Pakiet V – Ryby - Pakiet VI – Jaja świeże - Pakiet VII – Warzywa i owoce - Pakiet VIII – Ziemniaki jadalne - Pakiet IX – Przyprawy i koncentraty spożywcze - Pakiet X – Przetwory kiszone - Pakiet XI – Mrożonki - Pakiet XII – Produkty bezglutenowe - Pakiet XIII – Wyroby bezglutenowe - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dokumenty składane przez Wykonawców wraz z ofertą: 1) aktualne na dzień składania ofert oświadczenie zawierające informacje stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. a) Treść i zakres wymaganego oświadczenia Zamawiający przekazuje na: - ZAŁĄCZNIKU NR 2 do SIWZ - dotyczy spełniania warunków udziału w postępowaniu, - ZAŁĄCZNIKU NR 3 do SIWZ - dotyczy przesłanek wykluczenia z postępowania. b) Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu, zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu. c) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokument ten potwierdza spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. d) Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 2) Oświadczenie w zakresie art. 25 ust. 1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych a) Treść wymaganego Oświadczenia w zakresie art. 25 ust. 1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający przekazuje na ZAŁĄCZNIKU NR 4 do SIWZ. b) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia wymagane oświadczenie Wykonawcy składają wspólnie, 3) Oświadczenie, że oferowana żywność, będąca przedmiotem zamówienia, będzie odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP systemu HACCP potwierdzające że zaoferowane produkty spełniają wszystkie wymagane przez Zamawiającego parametry – ZAŁĄCZNIK NR 7 do SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów spożywczych oraz pieczywa do stołówki Szkoły Podstawowej im. Marii Zientary – Malewskiej z Oddziałami Dwujęzycznymi w Dywitach
Dodano: 2024-04-20 - Dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2024-03-22 - Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka’’ w Elblągu w 2024 roku
Dodano: 2023-12-15 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 10 w Olsztynie w roku 2024
Dodano: 2023-11-29 - Dostawa artykułów spożywczych – powtórzenie 2
Dodano: 2023-11-21 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Dodano: 2023-11-16 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Purdzie w roku szkolnym 2023/2024
Dodano: 2023-08-08 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do placówek oświatowych oraz żłobka na terenie Gminy Olsztynek
Dodano: 2023-07-04 - Dostawa artykułów spożywczych i art. mrożonych
Dodano: 2023-06-28 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora PetÖfi w Ostródzie
Dodano: 2023-01-17