Przetargi.pl
Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Garnizonu Toruń i Inowrocław.

12 Wojskowy Oddział Gospodarczy ogłasza przetarg

  • Adres: 87-100 Toruń, ul. Okólna
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 261 43 35 40, , fax. 261 43 36 60
  • Data zamieszczenia: 2019-10-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 12 Wojskowy Oddział Gospodarczy
    ul. Okólna 37
    87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 261 43 35 40, , fax. 261 43 36 60
    REGON: 34090172500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.12wog.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Garnizonu Toruń i Inowrocław.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy do Torunia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. ilość gwarantowana ilość opcjonalna Łączna planowana ilość zakupu 1. Bułka pszenna zwykła 15811000-6 kg 6 500 6 500 13 000 2. Bułka graham 15811000-6 kg 1 600 1 600 3 200 3. Rogal pszenny 15811000-6 kg 1 400 1 400 2 800 4. Bułka tarta 15612500-6 kg 900 900 1 800 5. Chleb żytni razowy 15811100-7 kg 700 700 1 400 6. Chleb zwykły krojony w folii 15811100-7 kg 15 000 15 000 30 000 7. Chleb pszenny krojony w folii 15811100-7 kg 350 350 700 8. Chleb mieszany słonecznikowy 15811100-7 kg 400 400 800 9. Chleb wieloziarnisty 15811100-7 kg 1 050 1 050 2 100 10. Drożdżówka z nadzieniem 15812100-4 kg 600 600 1 200 11. Drożdżówka z jagodami 15812100-4 kg 600 600 1 200 12. Ciasto drożdżowe z owocami 15812200-5 kg 400 400 800 13. Placek drożdżowy 15812200-5 kg 400 400 800 14. Pączek 15812100-4 kg 550 550 1 100 15. Makowiec 15812200-5 kg 300 300 600 16. Mazurek 15812200-5 kg 15 15 30 17. Sernik 15812200-5 kg 400 400 800 18. Babka w polewie 15812200-5 kg 400 400 800 19. Jabłecznik 15812200-5 kg 400 400 800 20. Piernik 15812200-5 kg 300 300 600 21. Piernik w polewie 15812200-5 kg 350 350 700 22. Keks 15812200-5 kg 400 400 800 Dostawy do Inowrocławia: Lp. Nazwa produktu CPV Jm. ilość gwarantowana ilość opcjonalna Łączna planowana ilość zakupu 1. Bułka pszenna zwykła 15811000-6 kg 1 900 1 900 3 800 2. Bułka graham 15811000-6 kg 400 400 800 3. Rogal pszenny 15811000-6 kg 50 50 100 4. Bułka tarta 15811000-6 kg 500 500 1 000 5. Chleb żytni razowy 15612500-7 kg 600 600 1 200 6. Chleb pszenny krojony w folii 15811100-7 kg 50 50 100 7. Chleb zwykły krojony w folii 15811100-7 kg 3 500 3 500 7 000 8. Chleb mieszany słonecznikowy 15811100-7 kg 750 750 1 500 9. Chleb mieszany z soją 15811100-7 kg 150 150 300 10. Chleb wieloziarnisty 15811100-7 kg 150 150 300 11. Chleb zwykły 15811100-7 kg 200 200 400 12. Drożdżówka z nadzieniem 15812100-4 kg 200 200 400 13. Drożdżówka z jagodami 15812100-4 kg 200 200 400 14. Ciasto drożdżowe z owocami 15812200-5 kg 100 100 200 15. Pączek 15812100-4 kg 200 200 400 17. Mazurek 15812200-5 kg 5 5 10 18. Sernik 15812200-5 kg 150 150 300 19. Babka w polewie 15812200-5 kg 150 150 300 20. Jabłecznik 15812200-5 kg 100 100 200 21. Piernik w polewie 15812200-5 kg 100 100 200
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15811000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda w niniejszym postępowaniu wniesienia wadium w wysokości odpowiednio: - dla części I – 5 800,00 zł., - dla części II – 2 500,00 zł. Jeśli Wykonawca składa ofertę na obie części zamówienia, wysokości wadium należy zsumować. 2. Wadium można wnieść w formie i na zasadach zgodnych z art. 45 Ustawy. 3. Wadium wnoszone w pieniądzu musi mieć formę przelewu bankowego na konto NBP: 71 1010 1078 0104 3213 9120 2000. Przelew musi nastąpić w takim terminie, aby cała kwota wadium była na koncie Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. W tytule przelewu należy wpisać: Wadium do postępowania - (wpisać nr referencyjny i nr części). Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa powyżej, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 4. Wadium wnoszone w innej formie niż pieniężna należy zdeponować w kancelarii jawnej 12 WOG, bud. nr 97, pokój nr 12, w godz. od 700 do 1400 w dniach od poniedziałku do piątku, nie później niż w terminie składania ofert (Zamawiający dopuszcza przesłanie oryginału dokumentu za pośrednictwem poczty z dopiskiem „KASA”). Wniesione wadium należy opisać jak tytuł przelewu w ust. 3. Wadium wniesione w innej formie niż w pieniądzu musi posiadać zapisy o bezwarunkowym, nieodwołalnym zobowiązaniu wypłaty całej kwoty zabezpieczenia oferty, na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego, bez żadnych warunków i zastrzeżeń. Ponadto koniecznym jest, aby gwarancja lub poręczenie obejmowały odpowiedzialność za wszystkie przypadki powodujące utratę wadium przez Wykonawcę, określone w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy PZP. 5. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej, z jej treści nie może wynikać konieczność przekazania żądania zapłaty za pośrednictwem banku prowadzącego rachunek Zamawiającego. Niedopuszczalny jest również zapis żądający potwierdzenia przez notariusza lub bank, że podpisy na żądaniu do zapłaty zostały złożone przez osoby uprawnione do reprezentacji Zamawiającego. 6. Wykonawca zobowiązany jest zabezpieczyć ofertę jedną z form wadium na cały okres związania ofertą. 7. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie wadium w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 7b Ustawy. Oferta Wykonawcy, który odmówi wyrażenia zgody na przedłużenie terminu związania ofertą podlega odrzuceniu z postępowania na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 7a Ustawy PZP.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada: • aktualną decyzję administracyjną właściwego miejscowo Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.); lub • aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zm.) lub • zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw. z art. 67 ust. 3 pkt 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach