Przetargi.pl
Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Garnizonu Toruń i Inowrocław.

Jednostka Wojskowa 4620 ogłasza przetarg

  • Adres: 87100 Toruń, ul. Okólna
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 653 36 94 , fax. 56 653 36 60
  • Data zamieszczenia: 2018-09-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 4620
    ul. Okólna 37
    87100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 653 36 94, fax. 56 653 36 60
    REGON: 34090172500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.12wog.wp.mil.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Garnizonu Toruń i Inowrocław.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I – dostawa dla Torunia Lp. Nazwa produktu CPV Jm. ilość gwarantowana ilość opcjonalna 1. Bułka pszenna zwykła 15811000-6 kg 5 000 2 000 2. Bułka graham 15811000-6 kg 2 100 3 100 3. Rogal pszenny 15811000-6 kg 2 250 3 750 4. Bułka tarta 15612500-6 kg 900 1 700 5. Chleb żytni razowy 15811100-7 kg 1 800 2 800 6. Chleb zwykły krojony w folii 15811100-7 kg 15 000 30 000 7. Chleb pszenny krojony w folii 15811100-7 kg 700 1 100 8. Chleb mieszany słonecznikowy 15811100-7 kg 1 000 2 000 9. Drożdżówka z nadzieniem 15812100-4 kg 900 1 900 10. Drożdżówka z jagodami 15812100-4 kg 900 1 900 11. Ciasto drożdżowe z owocami 15812200-5 kg 550 1 050 12. Placek drożdżowy 15812200-5 kg 550 1 050 13. Pączek 15812100-4 kg 800 1 800 14. Makowiec 15812200-5 kg 200 450 15. Mazurek 15812200-5 kg 18 42 16. Sernik 15812200-5 kg 400 800 17. Babka w polewie 15812200-5 kg 400 800 18. Jabłecznik 15812200-5 kg 400 800 19. Piernik 15812200-5 kg 400 800 20. Piernik w polewie 15812200-5 kg 400 800 21. Keks 15812200-5 kg 400 800 Część II – dostawa dla Inowrocławia Lp. Nazwa produktu CPV Jm. ilość gwarantowana ilość opcjonalna 1. Bułka pszenna zwykła 15811000-6 kg 2 500 2 500 2. Bułka graham 15811000-6 kg 400 400 3. Bułka tarta 15811000-6 kg 500 500 4. Chleb żytni razowy 15612500-7 kg 1 000 1 000 5. Chleb pszenny krojony w folii 15811100-7 kg 100 100 6. Chleb zwykły krojony w folii 15811100-7 kg 4 000 4 000 7. Chleb mieszany słonecznikowy 15811100-7 kg 1 000 1 000 8. Chleb mieszany z soją 15811100-7 kg 150 150 9. Chleb zwykły 15811100-7 kg 250 250 10. Drożdżówka z nadzieniem 15812100-4 kg 300 300 11. Drożdżówka z jagodami 15812100-4 kg 300 300 12. Ciasto drożdżowe z owocami 15812200-5 kg 100 100 13. Placek drożdżowy 15812200-5 kg 50 50 14. Pączek 15812100-4 kg 250 250 15. Makowiec 15812200-5 kg 100 100 16. Mazurek 15812200-5 kg 10 10 17. Sernik 15812200-5 kg 150 150 18. Babka w polewie 15812200-5 kg 200 200 19. Jabłecznik 15812200-5 kg 150 150 20. Piernik 15812200-5 kg 50 50 21. Piernik w polewie 15812200-5 kg 200 200
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: WYMAGANIA DOTYCZĄCE WADIUM: 1. Zamawiający żąda w niniejszym postępowaniu wniesienia wadium w wysokości odpowiednio: - dla części I – 8 500,00 zł., - dla części II – 2 600,00 zł. Jeśli Wykonawca składa ofertę na obie części zamówienia, wysokości wadium należy zsumować. 2. Wadium można wnieść w formie i na zasadach zgodnych z art. 45 Ustawy. 3. Wadium wnoszone w pieniądzu musi mieć formę przelewu bankowego na konto NBP: 71 1010 1078 0104 3213 9120 2000. Przelew musi nastąpić w takim terminie, aby cała kwota wadium była na koncie Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. W tytule przelewu należy wpisać: Wadium do postępowania - (wpisać nr referencyjny i nr części). Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa powyżej, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 4. Wadium wnoszone w innej formie niż pieniężna należy zdeponować w kancelarii jawnej 12 WOG, bud. nr 97, pokój nr 11, w godz. od 700 do 1400 w dniach od poniedziałku do piątku, nie później niż w terminie składania ofert (Zamawiający dopuszcza przesłanie oryginału dokumentu za pośrednictwem poczty z dopiskiem „KASA”). Wniesione wadium należy opisać jak tytuł przelewu w ust. 3. Wadium wniesione w innej formie niż w pieniądzu musi posiadać zapisy o bezwarunkowym, nieodwołalnym zobowiązaniu wypłaty całej kwoty zabezpieczenia oferty, na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego, bez żadnych warunków i zastrzeżeń. Ponadto koniecznym jest, aby gwarancja lub poręczenie obejmowały odpowiedzialność za wszystkie przypadki powodujące utratę wadium przez Wykonawcę, określone w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy PZP. 5. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej, z jej treści nie może wynikać konieczność przekazania żądania zapłaty za pośrednictwem banku prowadzącego rachunek Zamawiającego. Niedopuszczalny jest również zapis żądający potwierdzenia przez notariusza lub bank, że podpisy na żądaniu do zapłaty zostały złożone przez osoby uprawnione do reprezentacji Zamawiającego. 6. Wykonawca zobowiązany jest zabezpieczyć ofertę jedną z form wadium na cały okres związania ofertą.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Posiadanie aktualnej decyzji administracyjnej właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw. z art. 67 ust. 3 pkt 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie Wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach