Przetargi.pl
dostawa: olei i tłuszczów roślinnych, produktów garmażeryjnych chłodzonych, soków owocowych i warzywnych 100% naturalnych

Jednostka Wojskowa 4620 ogłasza przetarg

  • Adres: 87100 Toruń, ul. Okólna
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 653 36 94 , fax. 56 653 36 60
  • Data zamieszczenia: 2018-10-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 4620
    ul. Okólna 37
    87100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 653 36 94, fax. 56 653 36 60
    REGON: 34090172500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http:// www.12wog.wp.mil.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa: olei i tłuszczów roślinnych, produktów garmażeryjnych chłodzonych, soków owocowych i warzywnych 100% naturalnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Wymogi oraz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załącznikach: nr 1 do SIWZ (Opis przedmiotu zamówienia) i nr 3 do SIWZ (Projekt umowy), stanowiących integralna część SIWZ. 2.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. 3.Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części: 3.1.Część nr 1 – Dostawa olei i tłuszczów roślinnych dla Garnizonu Toruń 3.2. Część nr 2 – Dostawa olei i tłuszczów roślinnych dla Garnizonu Inowrocław 3.3. Część nr 3 – Dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych dla Garnizonu Inowrocław: 3.4. Część nr 4 – Dostawa soków owocowych i warzywnych 100% naturalnych dla Garnizonu Toruń: 4.5. Część nr 5 – Dostawa soków owocowych i warzywnych 100% naturalnych dla Garnizonu Inowrocław: przy zakresie podstawowy Ilość przy zastosowaniu prawa opcji 4. Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub na wybrane części. 5.Miejsce realizacji: sukcesywne dostawy realizowane będą do jednostek wojskowych w Toruniu i Inowrocławiu, w asortymencie i ilościach wskazanych każdorazowo przez Odbiorcę w zamówieniu oraz w opakowaniach przewidzianych w umowie – pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. 6.Przyjęcie dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do czwartku (z pominięciem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 7:00 do 12:00. 7.Zamawiający zastrzega sobie możliwość w formie pisemnej zmniejszenia lub zwiększenia przyjętych w umowie ilości, wartości i częstotliwości dostaw, w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych żołnierzy). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 8.Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszej SIWZ. Prawo do kontroli (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. Koszt pobrania prób i badania żywności poniesie Wykonawca w każdym przypadku, jeżeli ocena jakości dostarczonych towarów dokonana przez laboratoria przywołane wyżej okaże się niezgodna z normami jakościowymi i opisem przedmiotu zamówienia. 9.W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sił zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej), Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw (przy niezmienności wartości umowy) do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dostaw we wskazane przez siebie miejsce w odległości do 40 km od granic administracyjnych miast: Torunia lub Inowrocław. 10. Zamawiający powiadomi pisemnie Wykonawcę o zmianach, o których mowa w ust. 10, ze wskazaniem ich przyczyny, określeniem wymaganych ilości towaru do poszczególnych Odbiorców, częstotliwości dostaw oraz wskazaniem ewentualnie nowych Odbiorców, z konkretnym wskazaniem dnia, do którego będą zmiany obowiązywały. 11. Wymagania dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: 11.1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia transportem zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami; 11.2.Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika zgodnie wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006r nr. 171 poz. 1225) i rozporządzenia (WE) nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz.U. UE Polskie wydanie specjalne rozdz.13, t.34); oraz zgodnie z obowiązującymi aktami prawnymi; 12.3. Wykonawca wyładuje przedmiot zamówienia do magazynów Zamawiającego; 12.4. Dostawa – realizacja zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy; 12.5. Parametry jakościowe, wymiary, wymagany okres przydatności do spożycia oraz inne wymagania Zamawiającego zostały określone w Załączniku nr 1 do SIWZ. 12.6. Zamawiający wymaga okresu przydatności do spożycia oferowanych przedmiotów zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz w Projekcie umowy (Załącznik nr 3 do SIWZ).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1.1. Dla części nr 1 - 2.800,00 PLN; 1.2. Dla części nr 2 - 900,00 PLN 1.3. Dla części nr 3 - 100,00 PLN 1.4. Dla części nr 4 - 500,00 PLN 1.5. Dla części nr 5 - brak wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.2.1.1. Aktualną decyzję administracyjną właściwego miejscowo Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (T. jedn. Dz. U. z 2017 r. poz 242, 471, z 2018 r. poz. 650 z późn. zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2.1.2. Aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (T. jedn. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541, 1669 z późn. zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2.1.3. Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z art. 62 ust.1 pkt 4 w związku z art. 67 ust. 3 pkt 6 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (T. jedn. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541, 1669 z późn. zm.) i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2007 r. Nr 106 poz. 730) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.2.2. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający w tym zakresie nie żąda oświadczeń od Wykonawcy. 1.2.3. Zdolności technicznej lub zawodowej: Wykonawcy, składający ofertę na poszczególne części zamówienia, posiadają certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie powinno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP (podstawa: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – T. jedn. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541, 1669 z późn. zm.).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach