Wojskowa Akademia Techniczna ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, ul. Kaliskiego 2
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6837865 , fax. 022 6837977
- Data zamieszczenia: 2014-08-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna
ul. Kaliskiego 2 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 6837865, fax. 022 6837977
REGON: 01212290000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa obranych i gotowych warzyw - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa obranych i gotowych warzyw takich jak ziemniaki, marchew, burak. Wszystkie wymagania szczegółowo opisane w załączniku nr 3 do SIWZ. 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany i dostarczony zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności: a) ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r., (Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), b) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014r., poz. 669), lub ustawy z dnia 19 grudnia 2003r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku suszu paszowego oraz rynków lnu i konopi uprawianych na włókno (Dz. U. z 2011r., Nr 145, poz. 868 z późn. zm.) c) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139). 3. Wykonawca zobowiązuje się do posiadania przez okres obowiązywania umowy, aktualnych dokumentów: 1) Certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP lub zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2) Decyzji właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością zgodnie ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.) 3) Decyzji / Zaświadczenia / Opinii właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu środków transportu do przewozu obranych i gotowych warzyw. 4) Zaświadczenia Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno -Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi zgodnie z ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014 r., poz. 669), lub ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku suszu paszowego oraz rynków lnu i konopi uprawianych na włókno. (Dz. U z 2011r., Nr 145, poz. 868 z późn. zm.) 5) Polisy OC w zakresie prowadzonej działalności, posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego, za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego i spowodowane przez nie wykonania lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia. Wartość polisy nie może być mniejsza niż wartość złożonej oferty. 4. Dla określenia jakości odbieranego towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez: Inspektora PIS (Państwowej Inspekcji Sanitarnej), (IW) (Inspektora Weterynaryjnego), WOMP (Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej), laboratorium Zamawiającego (także w obecności uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego) w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno - higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towaru. 5. Wykonawca wyraża zgodę na pobieranie prób żywności i jej przebadanie we właściwym miejscowo (dla Zamawiającego) laboratorium Wojewódzkiej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej, laboratorium WOMP (Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej) lub w akredytowanym laboratorium lub laboratorium spełniającym wymagania normy PN - EN ISO/IEC 17025 (w tym trzykrotnie na koszt Wykonawcy) celem określenia jakości zdrowotnej i handlowej dostarczanych w ramach niniejszej umowy towarów. 6. W przypadku naruszenia norm jakościowych określonych umową, potwierdzonego przez PIS (Państwową Inspekcję Sanitarną), (IW) (Inspektora Weterynaryjnego), WOMP (Wojskowy Ośrodek Medycyny Prewencyjnej), a także przez akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN - EN ISO/IEC 17025, bądź potwierdzenia przez te instytucje innych nieprawidłowości w zakresie określonym w § 4 ust. 7, Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od umowy. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo rozwiązania umowy bez wypowiedzenia i żądania zapłaty kary umownej w wysokości określonej w § 9 ust. 1 pkt. 2 w przypadku: 1) naruszenia norm jakościowych określonych umową, potwierdzonego przez Państwową Inspekcję Sanitarną (PIS), Inspektora Weterynaryjnego (IW), Wojskowy Ośrodek Medycyny Prewencyjnej (WOMP), a także przez akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN - EN ISO/IEC 17025, bądź potwierdzenia przez te instytucje innych nieprawidłowości w zakresie określonym w § 4 umowy, 2) otrzymania przez Zamawiającego kopii decyzji wydanej przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności o wstrzymaniu produkcji lub zamknięciu zakładu Wykonawcy, 3) otrzymania od Wojskowych Organów Nadzoru Sanitarnego i Weterynaryjnego nakazu zaprzestania zaopatrywania z określonego źródła. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153310007
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany wnieść, na czas związania ofertą, wadium w wysokości 2 000,00 zł (dwa tysiące złotych) przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 02.09.2014r. do godz.09:00. Skuteczne wniesienie wadium przelewem oznacza obecność wymaganej kwoty wadium na koncie Zamawiającego w wyżej wymienionym terminie, czyli datą wpłaty wadium jest data wpływu na konto, a nie data złożenia przelewu. 2. Wadium może być wniesione: 1) w formach przewidzianych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Dowodem wniesienia wadium będzie załączony do oferty oryginał lub kopia tego dokumentu. 2) w pieniądzu - przelewem na rachunek bankowy zamawiającego: PEKAO S.A. Warszawa, ul. Towarowa 25, Nr 34 1240 5918 1111 0000 4910 0228. z dopiskiem Wadium na dostawę obranych i gotowych warzyw
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wat.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA OBRANYCH I GOTOWYCH WARZYW
Dodano: 2016-07-26 - Dostawa: kwaszonki
Dodano: 2015-08-11 - DOSTAWA OBRANYCH I GOTOWYCH WARZYW
Dodano: 2015-07-31 - Dostawa obranych i gotowych warzyw
Dodano: 2014-09-26 - Dostawa : kwaszonki
Dodano: 2014-08-01 - Dostawy kiszonek do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie.
Dodano: 2013-10-10 - Dostawa obranych i gotowych warzyw
Dodano: 2013-10-10 - Dostawy kwaszonek do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka pow. wyszkowski woj. Mazowieckie - oznaczenie sprawy DKw 220/12/2013
Dodano: 2013-09-20 - kwaszonki.
Dodano: 2013-08-19 - DOSTAWA OBRANYCH I GOTOWYCH WARZYW
Dodano: 2012-10-16