Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku ogłasza przetarg
- Adres: 80282 Gdańsk, ul. Srebrniki
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 58 52 47 500 , fax. 585 247 520
- Data zamieszczenia: 2018-11-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku
ul. Srebrniki 17
80282 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 58 52 47 500, fax. 585 247 520
REGON: 29346200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsp-bilikiewicz.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa nabiału oraz jaj – znak sprawy Adm 16/2018 - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału oraz jaj w asortymencie określonym w Formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Towar dopuszczony do obrotu na terenie RP i zgodny z Polską Normą i powinien spełniać odpowiednie wymogi jakościowe zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.). Nabiał oraz jaja są artykułami powszechnie dostępnymi o standardach jakościowych ustalonych w Polskich Normach. Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych kosztów na etapie realizacji zamówienia, ponieważ zamawiane artykuły spożywcze w odpowiednich ilościach przeznaczone będą do bieżącej konsumpcji. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8: Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne, 15.51.10.00-3: Mleko, 15.51.20.00-0: Śmietana, 15.53.00.00-2: Masło, 15.54.21.00-0: Ser twarogowy, 15.54.40.00-3: Ser twardy, 15.55.13.00-8: Jogurt, 03142500-3: Jaja. Opakowania powinny być szczelne, bez uszkodzeń, oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, jego klasy jakości, składu w tym zawartości alergenów, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, zgodnie z zamówieniami częściowymi, składanymi telefonicznie określającymi każdorazowo asortyment i ilość, w terminie 48 godz. dla Części 4 oraz 24 godziny dla pozostałych części licząc od chwili zgłoszenia przez Zamawiającego. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu. Opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniać wymogi sanitarno-higieniczne tj. czyste, odpowiednio zabezpieczone przed deszczem i śniegiem. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania powinny być szczelne, bez uszkodzeń, oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko do magazynu żywnościowego w siedzibie Zamawiającego. Zjazd do magazynu żywnościowego na terenie Szpitala drogą przy nachyleniu 13% w kierunku magazynu, zakończoną zakrętem o kącie ok. 90º. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia wyżej wskazanego warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, w oparciu o wzór – Załącznik nr 4 do SIWZ
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy, formularz cenowy, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 p.z.p
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa art. spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie w roku 2024
Dodano: 2024-04-25 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych.
Dodano: 2024-03-18 - Dostawa produktów żywnościowych (warzywa i owoce, artykuły bio i diety specjalne, mięso i wędliny, mrożonki) do Przedszkola Miejskiego Integracyjnego nr 8 „Zamek Skarbów” w Słupsku.
Dodano: 2024-02-08 - Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza w Gdańsku z podziałem na 7 części
Dodano: 2024-01-23 - Sukcesywna dostawa art. spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie w roku 2024
Dodano: 2024-01-19 - „Dostawa ryb do Przedszkola Miejskiego nr 11 „Calineczka” w Słupsku”
Dodano: 2024-01-08 - Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Wielkich Wyrębach
Dodano: 2023-11-27 - „Zakup artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych w 2023/2024 roku”
Dodano: 2023-09-01 - Sukcesywna realizacja dostaw produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Główczycach oraz transport gotowych posiłków do budynku szkoły przy ul. Szkolnej 1
Dodano: 2023-02-15 - Dostawy artykułów spożywczych.
Dodano: 2023-02-09