Przetargi.pl
Dostawa mleka, produktów mlecznych i jaj spożywczych do AŚ Piotrków Tryb.

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 97-300 Piotrków Trybunalski, Wronia
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 616 64 00, , fax. 44 616 63 15
  • Data zamieszczenia: 2018-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    Wronia 76
    97-300 Piotrków Trybunalski, woj. łódzkie
    tel. 44 616 64 00, , fax. 44 616 63 15
    REGON: 32010100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mleka, produktów mlecznych i jaj spożywczych do AŚ Piotrków Tryb.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa mleka, produktów mlecznych i jaj spożywczych do AŚ Piotrków Tryb. zgodnie z poniższym zestawieniem: Część I Mleko spożywcze (zawartość tłuszczu 2 %, opak. 1 – 10 l) w ilości – 40000 l Serek topiony 100g (smak śmietankowy) w ilości– 2000 kg Twaróg półtłusty krajanka – w ilości – 6000 kg Twaróg chudy kostka opakowanie papierowe, pergamin lub folia (200g-250g) w ilości – 600 kg Jogurt owocowy (opakowanie 100g-150g) w ilości - 2500 kg Jogurt naturalny bez cukru (opakowanie 100g-150g) w ilości- 1500 kg Śmietana (zawartość tłuszczu 12%, opakowanie pojemnik od 200g-500g) w ilości – 1500 kg Serek homogenizowany naturalny bez cukru opakowanie 150 g w ilości– 2000 kg Serek kanapkowy 100g-150g (dowolny smak) w ilości– 4500 kg Ser żółty twardy (nadający się do krojenia, typu „Gołda”, opak. 1-5 kg) w ilości– 600 kg Cześć II jaja klasa M wielkosć 55-65g w ilości – 60000 szt
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Ustala się wadium w wysokości: Część I: 3000,00 zł. słownie: trzy tysiące złotych Część II: 500,00 zł. słownie: pięćset złotych Wykonawca wnosi wadium: w pieniądzu, sposób przekazania: na konto Zamawiającego 64 1010 1371 0016 3213 9120 0000 lub w jednej z poniżej podanych form: 1. w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 2. w gwarancjach bankowych, 3. w gwarancjach ubezpieczeniowych, 4. w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (t.j. Dz.U. 2007 Nr 42, poz. 275, z późn. zm.). przed upływem terminu składania ofert. Przy czym za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku Zamawiającego.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada: - obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii, w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 ustawy z 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014r. poz. 1577 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada taki obowiązek, lub - obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia albo przedłużenia warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zg z art. 62 ust.1 pkt. 2 ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015r. poz. 594 z późn. zm.)- jeżeli ustawa nakłada taki obowiązek, lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zg z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw z art. 67 ust. 3 pkt. 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2007r. nr 106 poz. 730).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenia wymaganego od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach